maanantai 14. maaliskuuta 2016

Pikkuneidin talvivaatteet: osa 3/3, talvihaalarit ja takit

Noniin, tämä se oli se bloggaus, minkä takia koko talvivaatteiden esittely alkoi tökkimään. Tarkoitus oli julkaista tämä jo kuukausia sitten! Mutta oli niiiiiiiin vaikeaa saada otettua kuvia pikkuneidin talvivarustuksesta - suurimpana syynä yhteistyökyvyttömyys mallin kanssa.

Noh, kuvat tässä postauksessa nyt ovat mitä ovat. Sovituskuvien otto jäi taka-alalle (kun se oli niin vaikeaa...) ja unohtui lopulta kokonaan. Muutaman ns. käytössä otetun kuvan löysin tähän vielä lisäksi - mutta en todellakaan ala enää ottamaan niitä sovituskuvia. :D Muuten voi käydä niin, että lumet ehtii sulaa ennenkuin tämä bloggaus näkee päivänvalon (aika rajoilla mennään jo muutenkin sen suhteen!).

Ja hei - onpahan edes jotain kuvia!

---

Reiman toppahaalarin ostin ykköshaalariksi. Talvihaalarivertailussa kärkisijoille pääsivät tämä ja Molon haalari - hinta ratkaisi lopulta Reiman eduksi. Reiman kukkakuosillinen haalari olisi ollut vielä ihanampi, mutta koska löysin tämän pinkin reilusti halvemmalla alesta, valinta oli aika selvä.

Ja näin jälkikäteen olen ihan tyytyväinen valintaan. Nätti haalari ja yksivärisenä sopi aika hyvin erinäisten asusteiden kanssa yhteen. Molon haalareista luin kovien pakkasten aikaan paljon huonoa lämpimyyden osalta, mutta meidän Reima ainakin lämmitti riittävästi tyttöä - etenkin villahaalarin kera.

Koska tämä Reiman haalari oli upouusi ja talvi oli mitä oli, ei meillä otettu haalaria päiväkotikäyttöön kuin vasta joulun jälkeen. Ihan siitä syystä, että lumettomalla maalla telmiessä uusi haalari olisi mennyt huonoon kuntoon alta aikayksikön. Haalari taisi olla pari kertaa käytössä kotona ennen joulua, mutta muuten puin aina päälle jonkun muun - huonomman - haalarin. Onneksi sitä lunta sitten tuli, niin on tämäkin haalari päässyt tämän vuoden puolella kovaan käyttöön (eikä muuten ole mennyt miksikään siitä huolimatta!).KappAhlin Kaxs-haalari oli myös talvihaalaripohdinnan kärkisijoilla - lähinnä edullisuutensa takia.

Kun syksyllä kirppikseltä bongasin hyväkuntoisen viime vuoden malliston Kaxs-haalarin, olihan se pakko ostaa! Tämä haalari on itse asiassa kokoa 98 (kun Meealla muuten on käytössä pääosin vaatekoko 92), mutta ei ole kyllä mitenkään liian iso Meealle. Epäilen, että 92-kokoinen olisi voinut jopa käydä pieneksi kevääseen mennessä.

Tämä haalari onkin meillä ollut alkutalvesta eniten käytössä niin päiväkodissa kuin kotonakin.  Vaikka haalari oli käytetty, se oli erittäin hyväkuntoinen - ja päiväkodissa remuamisesta huolimatta säilynytkin melko ehjänä ja siistinä. Ainoa huono puoli haalarissa ovat hihojen lumilukot, jotka ajatuksena kuulostavat tosi hyviltä, mutta käytännössä ovat (etenkin vetoketjullisten hihan sisäpuolelle laitettavien hanskojen kanssa) olleet melko huonot.Kolmas Lassien haalari olikin ihan kotihaalariksi hankittu; muistaakseni tämän ostin kaveriltani kesällä samalla, kun ostin nipun sisävaatetta Meealle. Sattumalta oli sitten sopivan kokoinen talvella neidille (vaikka silloin kesällä näyttikin ihan valtavalta!).Tämä haalari on ollut käytössä muistaakseni kahdesti - tallilla kummihevosta katsomassa sekä kerran pihalla. Hirveästi ei ole tullut käyttöä, mutta mieluusti hankin yhden halvemman haalarin, ettei mahdollisissa "sotkuisissa paikoissa" tarvitse pitää sitä satasen maksanutta haalaria. Kyllä minulta ainakin pääsisi itku, jos kallis haalari olisi öljytahroissa - tässä haalarissa se ei haittaisi mitään. Ja on siis säilynyt siistinä edelleen (ja olikin siisti jo entuudestaan), joten saa joku muukin tästä vielä hyvän haalarin käyttöön. :)Haalareiden ohella talven ulkoiluissa on käytetty myös takki+housut -yhdistelmää.

Tämä Icepeakin toppapuku saatiin sukulaiselta ja muutaman kerran on tämäkin ehtinyt päälle. Takkia taisin syksymmällä käyttää muutaman kerran itsekseenkin, erityisesti rattailla kulkiessa lämpöpussin kanssa.

Syy, miksi kyseinen toppapuku on jäänyt vähän vähemmälle käytölle, on se, että siinä ei ole jalkalenksuja ollenkaan. Tästä johtuen lahkeet meinasivat nousta ylös ja housut eivät olleet kovin käytännölliset ulkona telmiessä. Ticketin muoviset jalkalenksut itse asiassa hankin joulun jälkeen, mutta kun en ole vielä(kään) saanut aikaiseksi ommella niitä paikalleen, ei taida enää kannattaa. Muutenkin tulee ennemmin valittua kätevyytensä takia haalari kuin takki+ housut -yhdistelmä, joten jalkalenksuista huolimatta tämä olisi varmaan jäänyt joka tapauksessa vähemmälle käytölle.

---

Talvitakkeja pikkuneidiltä löytyy muutama, mutta nämä ovat kyllä olleet aika vähäisellä käytöllä. Talvisaikaan haalari vaan on helpoin ja parhain vaihtoehto pukeutumiseen taaperolle - vaikka lämpötilan puolesta voisi olla pelkällä takilla, taapero saattaa istuskella kylmässä maassa tai kiivetä kontillaan jonnekin. Usein myös pääsee helpommalla laittamalla haalarin kuin toppatakin ja sisähousujen päälle toiset housut. Takkeja meillä on käytettykin varmaan vaan muutama kerta kauppareissuilla tai rattaissa lämpöpussin kanssa.


Takeista ihanin on tottakai tämä villakangastakki, joka päällään neiti näyttää niiiiiin isolta tytöltä. Villakangastakki vaatii kaverikseen sukkahousut tai leggingsit, joten kovin viileillä keleillä tätä takkia ei voi käyttää. Viimeksi se on tainnut olla päällä joululahjashoppaillessa.


Toinen ihanuus on tämä kevyttoppatakki, joka oli kauppa- tai ratasreissujen takkina syksyllä kelien viilentyessä. Takki oli itse asiassa silloin jo vähän tiukka, eli ei varmaan mahdu enää edes päälle. :DLisäksi löytyy yksi perus-toppatakki, mutta en äkkiseltään muista, olisiko tämä ollut Meealla vielä päällä kertaakaan! Muutaman kerran on toki kauppareissullakin pidetty pelkkää toppatakkia, mutta se on silloin ollut tuo toppa-asun takki - siinä kun on parempi huppu suojaamaan mahdolliselta kylmältä etenkin rattaissa.


---

Huh, onhan sitä vaatetta taas tullut hamstrattua. Ikävin juttu on, että näistä ei taida mikään mahtua päälle enää ensi talvena.

Mutta kuten tästäkin postauksesta huomaa, niin aika vähän sitä tulee käytettyä muuta kuin sitä yhtä hyväksi havaittua - esimerkiksi meillä olisi pärjätty selkeästi vähemmälläkin vaatemäärällä. Periaatteessa yhden haalarin ja pari takkia olisi voinut varustuksesta vähentää. Mutta toisaalta; osa näistä vaatteista on saatuja ja osa edullisia kirppislöytöjä - laskeskelin, että kaikkineen näihin tämän bloggauksen vaatteisiin olen käyttänyt rahaa ehkä 120-130 euroa. Ei nyt ihan hirveä summa toppavaatteista, etenkin kun niitä on näin paljon!

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!