sunnuntai 8. tammikuuta 2017

2,5-vuotiaan joululahjat



Joulu on aikaa, jolloin itse kullakin lähtee vähän käsistä - ja niin tänäkin vuonna Meea sai taas valtavan kasan joululahjoja. Joululahja-postaus venyi tammikuun puolelle, koska viimeisimmät joululahjat kotiutuivat vasta vuodenvaihteen tienoilla - ja halusin kuitenkin koko lahjapinosta napata kuvan muistoksi. :) Oli muuten haastavaa ottaa tuo kuva vasta tammikuun alussa, kun osa lahjoista oli jo leikeissä mukana - eikä tämä hajamielinen äiti enää tarkalleen muistanut, mitä kaikkea paketeista tuli. Jälkikäteen olen tajunnut, että ainakin kynsilakat ja huuliharppu tästä kuvasta jäivät pois, ehkä jotain muutakin.

Koska lahjoja oli valtavasti (ja minun mielestäni ihan liikaa - vaikka itsekin useamman lahjan neitokaiselle lahjapaperiin käärin), ajattelin viimevuotiseen tapaan nostaa esille vain muutamia lahjoja.



Baby Born -nukke oli kaikesta päätellen ykköslahja tänä jouluna. Lilliksi ristittyä nukkea on hoivattu niin paljon, että ihme, ettei se ole vielä haljennut rakkaudesta. <3

Lilli-vauvan lisäksi joululahjaksi tuli vauvanhoitotarvikkeita (eli ne, mitkä Baby Born -paketissa on mukana), kehto, petivaatteet ja kylpyamme leluineen. Kehto oli aivan pakko sijoittaa Meean sängyn viereen ja neiti silittelee iltaisin nuken uneen ennen kuin itse painaa päänsä tyynyyn; pariin kertaan on myös laulanut Lillille tuutuutupakkarullaa.

Lillin nimen hän muuten keksi ihan itse. Kyselin, että mikäs tytön nimi tällä vauvalla voisi olla. Ensimmäiset ehdotukset olivat muistaakseni "äiti", "Arttu", "heppa" ja "telkkari", mutta maanittelun jälkeen sieltä tuli ihan oikeakin tytön nimi. Hänestä tuli Lilli.

"Vaan äiti saa antaa vauvalle maitoa pullosta; minä olen tämän vauvan äiti!", neiti on jo monesti todennut ja hoivaa niin tarmokkaana pikkuäitinä vauvaansa. Jonkinlaista hoivaviettiä meillä on ollut nähtävillä loppuvuoden aikana, mutta tämän uuden nuken hän on kyllä ottanut hoiviinsa paljon pontevammalla rakkaudella. :)



Pelit olivat tottakai yksi parhaimmista lahjoista - niitä toivoi sekä äiti että tytär täksi jouluksi. Lautapelien pelaaminen on alkanut kiinnostaa pikkuneitiä ja keskittymiskyky pelaamiseen kasvaa koko ajan. Yhdessä pelailu onkin mukavaa ajanviettoa ja siksi lautapelit olivat mieluisia lahjoja koko perheelle. Veikkaanpa, että näitä löytyy toivelistoilta jatkossakin; lautapelejä ei voi koskaan olla liikaa?

Pelivalikoima kasvoi joulun aikaan melkoisesti, kun joulupukki toi Chocon, Mummon Ankan Maatila -pelin, prinsessapelin sekä muistipelikirjan. Näitä on joulun jälkeen pelailtu ja neiti on ollut ihan fiiliksissä! Etenkin tuo Choco (joka on samantyylinen kuin aiempi lemppari Pikku Myy -peli) on ollut neidin mieleen.

Lisäksi pelien joukkoon luokittelisin myös Frozen-palapelin, puisen rakennuspalapelin sekä nuppialustan, jotka myös joulupaketeista paljastuivat.



Neidin saamat pikkulegot olivat yksi kivoimpia lahjoja. Pakko sanoa näin, vaikka itse nämä ostinkin (no okei, äitini osti tuon alustan). :D Meealta löytyi tätä ennen kotoa vaan Duploja - jotka nekin toki edelleen ovat leikeissä mukana - eli nämä joululahjaksi saadut olivat neitokaisen ensimmäiset omat pikkulegot.

Mummin ja vaarin luona on leikitty viime kesästä asti minun vanhoilla pikkulegoillani, ja selkeästi ne ovat olleet Meean mieleen. Ehkä osittain siksikin, että pikkulegoja ei omasta kodista vielä ole löytynyt. No, nyt kuitenkin ensimmäiset pikkulegot on ostettu. Legokokoelma toki on vielä melko vaatimaton, mutta riittänee 2,5-vuotiaan leikkeihin aivan mainiosti. :)



Frozen on hitti - edelleen - ja ei ollutkaan yllättävää, että paketeista paljastui melko paljon Frozenia. Isoin juttu olivat tietenkin Anna- ja Elsa-nuket, joilla on leikitty monenlaisia leikkejä joulunpyhinä. Pari päivää vuodenvaihteen tienoilla Meea hoki "Haluaisin samanlaiset letit kuin Annalla!"

Lisäksi Frozen-aiheisena joulupaketeista paljastui rahapussi, kännykkä, soitinsetti, pari erilaista säilytyslaatikkoa, kynäsetti, liidut, kynsilakat, tyyny, viltti, palapeli, tarroja, karkkia - sekä pari erilaista Olof-hahmoa.

Kunnon Frozen-yliannostus. Toivotaan, että se Frozen pysyy hittinä ainakin vielä hetken. :D



Vaikka pehmoleluja on jo valtava kasa, niin ne vaan ovat aina mieluisia lahjoja lapselle. :) Meea sai joululahjaksi kaksi pehmolelua (eri päivinä avatuista paketeista) ja kumpikin päätyi samantien seuraavan yön unikaveriksi. <3

Pöllö (joka on muuten myös minun mielestäni aivan ihastuttava!) saavutti paikkansa vakiounikaverina samantien jouluaattona - Meea siis sanoi paketin avattuaan "tässä on minun uusi unikaveri!" ja juoksi viemään pöllön sänkyyn nukkumaan kesken lahjojen avaamisen. :) LPS-nallukalle hän puolestaan eräänä iltana unta etsiessään jutteli "Kuulepas nalle, sinä olet ihan samanlainen kuin Sanabileiden nalle!" ja tämä nalle onkin ollut nyt vakio-unilelu - Meealla kun ei edelleenkään mitään yhtä tiettyä unilelua ole, vaan kainaloon otettava pehmolelu vaihtelee tilanteen mukaan.



Pakko nostaa vielä esille nämä "kotitalousvälineet". Kahdessa kuvassa, kun en tajunnut vielä kuvatessani, että nämä lahjat voisi yhdistää samaan aihealueeseen (ja ei, en millään jaksa enää ottaa uusia kuvia tätä bloggausta varten - oli sen verran haastavaa muutenkin kerätä kaikki lahjat samaan kuvaan).

Puiset leikattavat ruuat ovat olleet Meean lahjalistalla jo vuoden; ostin sellaisia sitten itse, kun Lidlissä niitä (halvalla) bongasin. Ostin itse asiassa näitä muutaman enemmänkin; ovat vielä kaapissa jemmassa synttäreitä tms odottelemassa. :) Leikattavat ruuat ovat olleet kyllä yksi leikityimmistä joululahjoista - Lilli-vauvan ohella. Leikkikeittiökin itsessään on yksi neidin leikityimmistä leluista, joten sinänsä ei ole ihme, että myös nämä leikkiruuat kiinnostivat. Vaikkakin näiden kanssa ei välttämättä tarvitse edes varsinaisesti kokata; veitsen käytön harjoittelu ja ruokien "pilkkominen" on aivan yhtä jännittävää.

Äidin pieni kotiapulainen sai lahjaksi myös ikioman imurin ja harjan. Ja kyllä niillä onkin siivottu! Jatkossa siivouspäivät sujuvatkin helposti, kun neiti voi auttaa; häneltähän löytyy jo ennestään rikkalapio ja siivousrätti leikkikeittiöstään. ;)



Kirjoja paketeista ei tainnut tulla lainkaan (lukuunottamatta ostamaani Minun sukuni -kirjaa - joka sekään ei mikään satukirja ole), mutta dvd:itä sitäkin enemmän. Taisi itse asiassa aika lailla tuplaantua Meean dvd-määrä joululahjojen myötä. :D

Meea pikkuhiljaa malttaa jopa katsella lastenohjelmia, joten nämä paketit lienevät äidin (ja kotitöiden tekemisen) kannalta ihan hyviä lahjoja. ;) Itse olen ajatellut, että voisi ryhtyä keräämään Meealle Disneyn klassikot -elokuvia. Nyt on kasassa kaikkineen jo kolme (jo aiemmin olleet Lumikki ja Bambi, sekä lahjaksi saatu Pieni Merenneito), joten alussa vasta ollaan keräilyssä - yhteensähän noita on yli viisikymmentä! :D



Ulkoleluja ei ollut tänä vuonna toivelistalla, koska ajattelin kaiken tarvittavan jo pihaltamme löytyvän. Onneksi ne isoimmat saadut lahjat tänä vuonna kuitenkin olivat ulkoleluja, sillä sisätiloihin ei todellakaan näin isoja leluja olisi enää mahtunut. :D

Meea nimittäin sai lahjaksi (pinkin!) rattikelkan sekä potkukelkan. Näillä kelpaa huristella tänä talvena - ja muutamana seuraavanakin! Lisäksi ostin itse Meealle liukurin ja luistelukypärän (joka unohtui yllä olevasta kuvasta, hups).

Vaikka joulunpyhinä satoi vettäkin, ehdittiin kuitenkin kaikkia näitä talviurheilun joululahjoja testaamaan jo välipäivinä ja ne ehdottomasti olivatkin yhdet parhaista lahjoista!


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

  1. On kyllä hienoja lahjoja! Mutta ai kauheeta miten paljon niitä on! :D

    No sitten kun/jos teillä on useampia lapsia niin määrä varmaan tasoittuu kun on muitakin kuin yksi lapsi joka saa kaiken mahdollisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D

      Mun oma joululahja-ajattelutapa (josta vuosi sitten bloggasinkin) on se, että joulupakettiin kääritään kaikki mahdollinen. Nytkin paketeissa oli paljon sellaista, jonka olisin ostanut joka tapauksessa - ja ne olisi voinut antaa neidille jo ennen joulua tai joulun jälkeen, mutta halusin kohdistaa ne nimenomaan jouluaattoon. Esimerkiksi tuo luistelukypärä oli joka tapauksessa tehtävä ostos; jos kelit (ja aikataulut) olisivat sallineet luistelun jo ennen joulua, kypärä oltaisiin otettu käyttöön jo aiemmin - nyt se päätyi joululahjaksi. Toki jotain extraa/turhaa tuli itsekin ostettua (vaikka yritinkin olla ostamatta...), mutta suuri osa lahjoista kuitenkin niitä, jotka joka tapauksessa olisi pitänyt ostaa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!