keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Pikkuherra 4 kk

Neljä kuukautta. Huhhuh, hän on jo iso pieni mies!

Lauantaina vietettiin merkkipäivää, sunnuntaina aloitettiin soseet ja eilen tiistaina saatiin vielä tuoreet mitat neuvolassa.

4 kk mitat (Suluissa 3 kk mitat):
Paino: 6760 g (6105 g)
Pituus: 66,5 cm (65 cm)
Pään ympärys: 42,5 cm (41,8 cm)Kiire liikkumaan on edelleen kova, mutta nyt lempipuuhaa on myös tarttuminen. Hän tarttuu kaikkeen ja kaikkiin - tiukasti. Pari kertaa on Meea huutanut hädissään äitiä apuun, kun Veini on napannut kunnolla hiuksista kii. :D

Jäntevä kaveri on kannatellut päätään synnäriltä asti ja jo kauan yrittänyt pöngätä istumaan. Nyt tämä istumaan pyrkiminen sylissä ollessa on niin vahvaa, että täytyy ihan kunnolla pitää kii, ettei hän kippaa itseään nenälleen lattialle.

Kovasti hän juttelee, naureskelee ja komentaakin. Monesti on huudeltu "äijiii", kun olen poistunut näköpiiristä, mutta en nyt vielä tuota oikeaksi sanaksi laskisi. :) Kovasti asiaa hänellä kuitenkin tuntuu olevan!

Yksin viihtyminen sylin ulkopuolella on kasvanut ja puklailu vähentynyt; liekö näillä vaikutusta toisiinsa. Meean kanssa alkaa olla jo jotain leikin tapaisia ja isosisko keksii kyllä keinot viihdyttää pikkuveljeään. Tällä hetkellä meillä on hittinä Soiva laulukirja, jonka tahtiin lauleskellaan yhdessä päivittäin.

Rutiinit aamun ja illan suhteen meillä ovat hyvin selkeät, päivisin mennään vähän sen mukaan, että miten Veini nukkuu - jos nukkuu. Muutamia parin tunnin päikkäreitä on viime viikkoina saatu, mutta edelleen se päikkärinukkuminen on aika huonoa.

Soseet tosiaan aloitettiin pienillä maisteluannoksilla bataatilla sunnuntaina; äidinmaito kuitenkin tulee olemaan pääasiallinen ravinnonlähde vielä pari kuukautta, mutta yritetään nyt minimoida allergioita maisteluannoksien avulla.Ihana, vauhdikas ja sosiaalinen pikkumies!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!