keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Pukemisruljanssi

Pukemisruljanssi. Se on se sana, joka kuvaa hyvin meidän päiviä - ja jonka vuoksi odotan kevättä ja kesää saapuvaksi!

Oma hommansa on jo aamuisin saada vaatteet vaihdettua kaikille (etenkin kun pikkuneiti usein haluaisi vaan viettää yökkäripäiviä), mutta ulos lähteminen se vasta melkoinen show onkin... Nyt kun Veini (edes joskus) vetelee vaunulenkin jälkeen 2-3 tunnin unet, on vaunulenkille "pakko" lähteä. Aiemminhan hän ei nukkunut kuin liikkuvissa vaunuissa, joten vaunulenkkeilyäkin harrastettiin vähemmän. Nyt vaunulenkit ovat tulleet osaksi päivittäisiä rutiineita ja samalla hoituu Meeankin päivittäinen ulkoilu, kun monesti lenkin jälkeen jäädään hetkeksi pihaan leikkimään Veinin nukkuessa.

-10 asteen pakkaset ja ulos lähdössä.


Vaikka vaunulenkeily on ehdottomasti hyvä asia, on se vaunulenkille lähteminen kyllä melkoista säätöä - nimenomaan pukemisen vuoksi. Tuo meidän peruslenkki kestää vajaa 15min kävellä ja parhaimmillaan pukemisen aloittamisesta siihen että ollaan takaisin sisällä ulkovaatteet riisuttuina, on kestänyt 50 min! Ihan järkyttävää!

Mä niin samaistun tähän Meean fiilikseen; yhtä väsynyt oon itse, kun vihdoin saan tämän köörin ulos ovesta! :D


Oma taktiikkani on kasata kaikkien ulkovaatteet sohvan nurkkaan ja siinä sitten vuoron perään puen vaatetta sohvalla pötköttävälle Veinille, sohvan vieressä seisovalle Meealle sekä itselleni. Meea osaisi pukea kaikki ulkovaatteet itse, mutta kun pikkuvelikin puetaan, niin hänkin vaatii täyden palvelun...

Meistä ensimmäisenä on valmiina Veini, jonka vien aina valmiiksi vaunuihin (hieman viileämpään) tuulikaappiin. Avoinainen lämpöpussi auttaa siinä, ettei puettavaa ole ihan niin paljon ja ettei ehdi tulla kuuma niin nopeasti. Sinne vaunujen viereen sitten seuraavaksi valmiina oleva Meea tönöttämään ja tarvittaessa laittamaan tuttia pikkuveljen suuhun. Vikana vielä tuulikaapissa laitellaan lähtökuntoon (eli hihnaan kiinni) Arttu-hauva, joka useimmiten ainakin alkumatkaksi lähtee meidän mukaan.

Vaikka koitetaan olla nopeita ja tehokkaita (no ei aina onnistu; esimerkiksi jos Meealle iskee kiukkukohtaus...), on kaikilla yleensä jo kuuma ennenkuin päästään ovesta ulos. Etenkin niillä yli 10 asteen pakkasilla, kun jokaiselle piti pukea enemmän.

Tämänhetkiset parin asteen pakkaslukemat ovat helpottaneet kyllä meidän arkea huomattavasti, kun pukeminen vie huomattavasti vähemmän aikaa. Kevättä ja kesää odotellessa - jospa sitten ulkoilun starttaaminenkin sujuisi nopeammin ja helpommin!

Kevättä odotellessa!


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!