maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulu 2015Joulut on juhlittu ja täytyy sanoa, että menipä viime viikko nopeasti! Vaikka joulu onkin ennen kaikkea aikaa rentoutumiselle ja yhteiselle ajalle perheen kanssa, on se silti monesti myös melko kiireistä.

Me olimme tänä jouluna miehen perheen luona. Lähdimme sinne aatonaattona ja omat joulukiireet ajoittuivatkin aikaan ennen tätä. Tai erityisesti niihin muutamaan edeltävään päivään. Kun joulukuu muuten oli kulunut joulukorttien ja -lahjojen teossa, jäi viime päiville kaikki kokkailut, leipomiset ja paketoinnit. Tiistai-iltana paketoinkin yhteen (!!) asti ja joulusiivous siirrettiin suosiolla aaton jälkeiselle ajalle.


Aatonaattona lähdettiin matkaan; heti kun oli pakattu ja bataattilaatikot paistettu ja jäähdytetty. Vaikka mentiinkin ns. valmiiseen pöytään, tein itse joulupöytään bataattilaatikkoa soijakermalla, jotta Meeakin sai jotain laatikkoa syödäkseen. Lisäksi ennen joulua leivoin myös pipareita ja joulutorttuja allergiaversiona pikkuneidille.

Kun ennen lähtöä oli tehnyt kaiken mahdollisen, meni loppu-aatonaatto ja aatto omalta osaltani melko seesteisissä tunnelmissa. Haudoilla käynnin jälkeen ehdittiin jopa Meean kanssa ottamaan muutama jouluinen kuva kuusen edessä. :)

Meea meinasi nukkua onnensa - eli joulusaunan - ohi, mutta heräsi päikkäreiltä juuri, kun olimme miehen kanssa lähdössä saunaan. Pääsi siis neitikin elämänsä ensimmäiseen joulusaunaan ja sen jälkeen maistelemaan jouluruokia. Kaikki tarjottu upposi kyllä mainiosti!

Pukkia odotellessa oli tarkoitus ottaa ne ns. oikeat joulukuvat. Arttu-hauva poseerasi kiltisti, mutta Meeaa ei oikein kiinnostanut. Kuten alta näkyykin, vain yksi kuva onnistui - loput ovat vähän kyseenalaisia... :DJoulupukin tulo sai aikaan valtavan itkun ja pukki olikin paikalla vain muutaman lahjan jakamisen ajan. Meea ei halunnut mennä pukin syliin, ei sanoa pukille päivää, eikä laulaa pukille tiptappia. Itku vaan tuli, kun edes ehdotti. Eikä uskaltanut ottaa pukilta karkkia; Meea kun on siis ennen joulua todennut, että pukki tuo karkkia eikä lahjoja (koska kauppakeskusten yms joulupukit jakavat karkkia!), piti pukille varata mukaan myös yksi karkki Meealle annettavaksi. Siinä vaiheessa, kun sanottiin, että pukki lähtee, Meea kyllä reippaasti sanoi pukille "heippa!". Se taisikin olla ei:n lisäksi ainoa, mitä Meea pukin aikana suostui puhumaan. :DJoulupaketit kiinnostivat kovasti - yllättäen. Ensimmäisen paketin avattuaan Meea olisi halunnut jäädä jo leikkimään, mutta äiti patisteli avaamaan ensin muitakin. Sen jälkeen ei sitten enää jaksettukaan paljoa keskittyä siihen, mitä paketeista tuli, vaan siirryttiin innolla avaamaan seuraavaa lahjaa. 

Lahjoja tuli iso pino, eikä kaikilla ehdittykään vielä aattoiltana leikkiä (eikä ole taidettu ihan vieläkään...). Joululahjoihin liittyen on tulossa vielä oma postauksensa, kunhan ehdin kuvailemaan! :)

Joulupäivänä lähdettiin kotiin ja kotipihassa kerrottiin Meealle, että joulupukki on saattanut tuoda jotain hänelle kotiin. Joulupaketista kun paljastui vain leikkikeittiön kuva, josta Meea ei oikein mitään ymmärtänyt. Jännittyneenä Meea menikin kotiovesta sisään ja oli melkoinen riemu kasvoilla, kun keittiöstä löytyi ikioma leikkikeittiö! Tämä oli meidän lahjoista isoin tänä jouluna ja oli kiva nähdä, että lahja kelpasi! Meea muuten kovasti mieltää nyt erityisesti tämän keittiön pukin tuomaksi; joulupäivänä leikkien lomassa aina välillä taputteli keittiötä hymyillen ja totesi "pukku, pukku!". :)

Joulusiivous tehtiin vasta joulupäivänä, joten ihan hyvä, että leikkikeittiö oli mieleinen. Sujui nimittäin siivous normaalia joutuisammin, kun neiti malttoi leikkiä itsekseen keittiönsä kanssa. :)


Tapaninpäivänä mummi ja vaari tulivat käymään meillä ja toivat lahjavuoren mukanaan. Oltiin siis aiemmin sovittu, että tuovat lahjat vasta sitten, eikä raahata niitä ollenkaan mukanamme toiseen mummulaan aattona. Ja taisi se Meeastakin olla kivempaa, kun sai lahjoja avata useampana päivänä. Yksi lahja itse asiassa on vielä postissa tulossa, joten avaamista on luvassa vielä jatkossakin!

Lauantaina syötiin myös ensimmäiset jouluruuat kotona; kokkailin lauantaina vielä makean makaronilaatikon (oma jouluherkkuni!) ja pakastimesta löytyi jo valmiina punajuuri-auralaatikko sekä bataattilaatikko. Mies sai töistä kinkun, joka paistettiin pe-la yönä - joten olihan sen kanssa pakko väsätä jotain jouluruokaa kotiinkin. Vähän vielä on niitä jouluruokia jäljellä, mutta onneksi vielä ei ole alkanut tympimään niitä syödä. :)

Nyt kun joulunvietosta on pikkuhiljaa selvitty, löytyy blogillekin enemmän aikaa. Muutama jouluaiheinen bloggaus jäi kirjoittamatta loppuun ennen joulua - ja ainakin joululahjoista ja jouluruuista täytyy vähän kertoa. Eli luvassa onkin vielä nyt vuodenvaihteen tienoilla useampi jouluaiheinen bloggaus, kannattaa pysyä kuulolla! :)

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!