maanantai 28. joulukuuta 2015

Taaperon jouluherkut

Meidän taapero sai tänä jouluna ensimmäistä kertaa nautiskella jouluruokaa. Vuosi sitten oli meneillään maitoallergiaselvittelyt, ruokavalio oli typistetty, eikä uusia ruoka-aineita saanut edes maistaa. 

Tänä jouluna kelpasi kaikki (!!) tarjottu jouluruoka ja selkeät lempparitkin löytyivät!Joulupöydän antimista sellaisenaan Meealle ei allergioiden vuoksi sovellu juurikaan muu kuin kinkku - ja sekin vain ilman kananmunapitoista kuorrutetta. 

Teinkin Meealle aatoksi mummulaan mukaan bataattilaatikkoa soijakermaan, ja kotona vielä tapaninpäivän aterialle munattoman makean makaronilaatikon kauramaitoon. Molemmat laatikot maistuivat neidille oikein hyvin; ne ovatkin myös äidin jouluherkkuja (punajuuri-auralaatikon ohella), joten näitä tullee löytymään meidän joulupöydästä jatkossakin.Muut laatikot jäivät allergiasyistä tänä vuonna maistelematta. Laatikoiden lisäksi neidin lautaselle lastattiin kinkkua sekä punajuuria rosollista. Herkkua kumpikin! 

Aika ennakkoluulottomasti Meea kyllä kaikkea maisteli. Vähän harmittaa, että en viitsinyt (enkä kyllä olisi ehtinytkään!) tehdä allergiaversioita maisteltavaksi useammasta laatikosta. No, ensi vuonna sitten useampia laatikoita tarjolle - jospa jo olisi allergiatkin helpottaneet siihen mennessä, niin selviäisi äiti vähemmällä kokkailulla. :)

Jouluruokien lisäksi leivoin Meealle allergiaversiona joulutorttuja ja pipareita. Tai siis leivottiin, koska neiti toimi hyvänä pikkuapurina! Piparit osoittautuivatkin mielettömäksi herkuksi ja niitä on syöty jo aika monta jälkkäriksi. Joulutorttuja Meea on tainnut tähän mennessä syödä joulun aikaan kaksi kokonaista. Pakastimessa olisi vielä muutama torttu odottamassa.

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!