sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Taaperon ootd päiväkodissa viikon ajan

Kuten aiemmin lupasin, nyt esittelyssä on meidän taaperon ootd päiväkotivaatteista tämän viikon ajan.

Ajatuksena kyseinen bloggaus oli hyvä - ja mietin jo useamman viikon ajan, että milloin tämän starttaan. Käytännössä etenkin kuvamateriaalin saaminen oli hieman vaikeaa.

Meidän aamut ovat niin aikaisia, kiireisiä ja väsyneitä, että valokuvien ottaminen ennen päiväkotia on vähintäänkin haastavaa. Päiväkodin jälkeen vaatekerta saattaa olla likaantunut, joten asukuvat on otettava aamulla. Eikä oma perfektionistisuuteni (onneksi) mennyt vielä niin pitkälle, että olisin herätellyt pikkuneidin aamulla aikaisemmin sen takia, että ehdimme ottaa paremmat kuvat. Jotain näistäkin sentään selviää - ja on siellä muutama ihan hyvä otoskin joukossa!


MAANANTAI: mekko ja sukkikset


Mekko: Ommeltu (ei itse). Sukkahousut: Lindex.

Päätin viikonloppuna aloittaa kuvaukset tätä kyseistä bloggausta varten tulevalla viikolla ja mietinkin jo alustavasti viikonloppuna, että mitä neidille viikon varrella pukisi päälle. Vaikka aiemmin kirjoitinkin, että ihanimpia ihanuuksia en hirveästi halua päiväkotiin pukea ylitsepääsemättömien sotkujen vuoksi, niin jotenkin kummasti ne vaatteet ovat nimenomaan niitä, joita kuitenkin haluaisin tässä bloggauksessa esitellä. Koska kyllä niitä kuitenkin päiväkodissa tulee käytettyä - ihanuudesta huolimatta. :D

Yksi parhaista vaihtoehdoista oli vielä pyykkikorissa, mutta puhtaiden (lajittelemattomien) pyykkien joukosta löytyi tämä ihanuus - kirsikkamekko, jonka kaveriksi puin valkoiset sukkahousut.

Tämä mekko alkaa pituudeltaan olla siinä rajoissa, että onko se mukava päiväkodissa vai ei - lähinnä siis ulkohaalarin pukemista ajatellen. Mutta muuten mekko on malliltaan tosi mukava ja joustava, eikä kuosissakaan ole moitittavaa.








TIISTAI: tunika ja leggarit


Tunika: Lindex. Leggingsit: Lindex. Sukat: Pomp de Lux.

Lähikuvaa vielä leggareiden röyhelöistä, kun ne ei ylläolevasta näy lainkaan. :) 

Koska ajattelin tässä bloggauksessa esitellä erityyppisiä päiväkotiasustuksia, piti tiistaille saada tunika+leggingsit -yhdistelmä. Tunikaksi valikoitui ihana sulkatunika ja leggingseiksi Meean varmaan käytetyimmät leggarit, polviröyhelöillä varustetut mustat leggingsit.

Tunika- tai mekkopäivinä tykkään laittaa Meealle ponnarin päähän. Ihan jo siksikin, että neiti näyttää niin älyttömän söpöltä ponnaripäänä! Meea ei kuitenkaan erityisemmin tykkää ponnarin laitosta ja tiistai-aamu oli yksi niistä aamuista, kun ponnarinlaitto ei vaan millään keinoin onnistunut. Nippanappa sai edes harjata hiukset. 99-prosenttisesti ponnari ei ole enää päässä Meean kotiutuessa, joten sinänsä olen hieman yrittänyt vähentää ponnarien laittamista; kun lähes aina ponnari jää päiväkotiin, alkaa meiltä kotoa kohta ponnarivarasto ehtymään!





KESKIVIIKKO: paita ja velourit


Paita: Polarn O. Pyret. Housut: Silverjungle. Sukat: H&M (?). 

Vaikka valkoiset housut eivät kuulosta parhaalta valinnalta päiväkotiin, nämä housut ovat itseasiassa säilyneet meillä yleensä puhtaampina kuin vastaavat vaaleanpunaiset velour-housut! En tiedä mikä Murphyn laki tässä toimii, mutta näin se vaan on mennyt.

Ylläolevassa kuvassa muuten nuo housut ovat väärinpäin - eli sydänkuvio kuuluu oikeasti pepun kohdalle. Piti kuitenkin tätä varten kääntää housut näin päin, jotta sydänkuviokin tulee edes johonkin kuvaan mukaan; arvelin, että Meeasta voi olla hankalaa saada kuvaa takaapäin ja ihan oikeassa olinkin. :D

Tämä on aika sellainen perusvaatetus ja tämän tyylistä meillä onkin päiväkodissa monesti käytössä. Peruspaitoja ja velour- tai collarihousuja. Tämä on myös ollut se vaatepari, joita on joutunut hankkimaan lisää päiväkodin alkaessa, jotta vaihtoehtoja on riittänyt, eikä ole tarvinut ihan joka päivä olla pesemässä pyykkiä. Aika usein kun se päivän asukokonaisuus päätyy suoraan pyykkikoriin (välillä jo kesken päiväkotipäivän).






TORSTAI: collegepaita ja -housut + aluskerrasto


Paita: Lindex. Aluspaita: H&M. Sukkahousut: Pomp de Lux. Housut: KappAhl.

Torstaiaamuna pitikin tehdä hätäratkaisuja. Olin laittanut Meean vaatteet valmiiksi nippuun jo edellisiltana, kuten minulla on tapana. Aamulla omia vaatteitani etsiessä vilkaisin lämpömittariin ja järkytyin. Alkuviikosta sääennuste lupasi, että torstaina ollaan nollassa ja perjantaina jo plussan puolella - torstaiaamuna mittari näytti kuitenkin -15. Ei muuta kuin pikaisesti etsimään neidille hieman paksumpaa vaatekertaa päiväkotipäivää varten.

Torstain asuksi vaihtuikin sitten tunikan ja ohuiden leggingsien sijaan paitaan, aluspaitaan, collareihin ja sukkahousuihin. Kunnon varustus siis! Ihan hyvä toisaalta, että sattui viikolle yksi kunnon pakkaspäiväkin, niin tuli nyt sitten "sattumalta" esiteltyä tämä pakkaspäivien varustuskin - meinasin nimittäin alunperin mainita tästä tarvittaessa puettavasta ns.aluskerrastosta jo tuossa keskiviikon ootd-esittelyn kohdalla.

Torstai oli myös se aamu, kun kuvaaminen ei Meeaa kiinnostanut yhtään - kuten huomaa! :D






PERJANTAI: tunika ja leggarit


Tunika: Lindex. Leggingsit: H&M. Sukat: H&M (?). 

Perjantaina pakkanen lauhtui ja se torstaiksi suunnittelemani asu päätyi käyttöön.

Tämä kissatunika on yksi ehdottomia lemppareitani Meean vaatekaapista. Tilasin loppuvuodesta Meealle Lindexiltä jotain kovin tarpeellista (olisikohan ollut sukkahousuja?) ja tottakai samalla sivusilmällä vilkaisin, mitä muita vaatteita on tarjolla. Mitään muuta ei pitänyt ostaa, mutta tämä kissatunika (jota olin jo aiemmin ihastellut liikkeessä, mutta ei ollut Meean kokoja tarjolla) oli niin ihana, ettei voinut jättää ostamatta. Ja kyllä tämä varmastikin on ollut yksi käytetyimpiä tunikoita meillä sen jälkeen!




---

Näin all in all yhden päiväkotiviikon jälkeen voisin vielä mainita, että muutamia sukkia, keskiviikon housuja ja torstain aluspaitaa lukuunottamatta kaikki tässä esitellyt vaatteet päätyivät päiväkotipäivän jälkeen pyykkikoriin. Osa jopa jo kesken päivää; ainakin tiistain tunika ja keskiviikon paita oli vaihdettu varavaatteisiin jo päiväkodissa.

Jos siis joku ajatteli, että eikö nyt olisi voinut käyttää samoja vaatteita useampana päivänä, eikä joka päivä ihan uutta asukokonaisuutta esitellä. Niin ei oikeastaan olisi voinut. Ajatuksenani kyllä oli laittaa ne tiistain leggarit myös kissatunikan kanssa, mutta sen verran ruokatahroja oli näkyvillä, että pyykkikoriin päätyivät nekin - enkä ehtinyt perjantaihin mennessä vielä pesemään.


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

4 kommenttia:

  1. Hurmaavia asuja neidillä! :)
    Terv. Jutta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tähän tuli tosiaan valittua yhden viikon ajalle vähän söpömpiä asuja kuin välttämättä yleensä päiväkodissa on. Mutta meidän perusvaatetusta kuitenkin ja jokainen vaate ollut aiemminkin jo päiväkodissa päällä. :)

      Poista
  2. Maanantain ja tiistain asukokonaisuudet on aivan ihanat. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Tuo kirsikkamekko on kyllä tämänhetkinen oma lemppari neidin vaatekaapista. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!