keskiviikko 24. elokuuta 2016

Helpoin välikausi ikinä!

Tähän asti uuden kauden (syksy, talvi, kevät ja jopa kesä) startatessa on ollut kamala stressi ja ahdistus. Johtuen siitä, että on pitänyt uusia neidin ulkovaatevarastot. Ihan järkyttävää hommaa - etenkin talvella.

Pitää vertailla ominaisuuksia; vesipilareita, tuulenkestävyyttä ja materiaalia. Eikä hinta ja ulkonäkökään ole merkityksetöntä! Ihan hirveä show ja tieto ei todellakaan kasva vuosien myötä; alati kasvavalle lapselle paras vaihtoehto talvivaatteeksi ei nyt välttämättä olekaan sama kuin vuosi sitten. Etenkin viime talvi oli paha; sen lisäksi että paikallaan makaava vauva oli muuttunut liikkuvaksi taaperoksi, luvassa oli myös päiväkodin aloitus - jolloin ulkovaatteiden kestävyys nousi ihan eri tasolle. 

Tänä syksynä olen kuitenkin erityisen onnellinen äiti. 

Meealle nimittäin mahtuu edelleen kaikki keväiset vk-vaatteet (2 haalaria ja takki+housut; toinen haalari oli käytössä jo viime syksynä!) ja varastoistani löysin vielä yhden kokoa isomman vk-haalarin kasvupyrähdyksen/kevään varalle. Takkejakin on monta jo valmiiksi ja loppukesästä tuli vielä ostettua yksi Frozen-takki.

Tätä Reiman haalaria on käytetty jo vuosi!

Viimetalvinen toppahaalarikin menee ainakin alkutalven!

Talvihaalarit testasin hiljattain ja ne mahtuvat päälle ainakin alkutalven. Lisäksi jemmassa on viime talvena hankitut kokoa isommat toppahousut, joiden kaveriksi voisi ostaa takin - jos nyt housu+takki -yhdistelmää tulee käytettyä; viime talvena mentiin pitkälti haalarilla. Ja jos nykyisissä haalareissa loppuu mitta kesken (lahkeista), voi joulun tienoilla etsiskellä vielä reilumman haalarin lopputalveksi; joulun jälkeen voisi löytyä alestakin? Vanhoista takeistakin päälle mahtuu vielä yksi toppatakki ja yksi villakangastakki. 

Asusteita löytyy niin syksyyn kuin talveen. Syksyksi olen ommellut itse kaksi pipo+huivi -settiä ja kaikki keväiset asusteet mahtuvat edelleen Meealle. Talvikamppeistakin todennäköisesti kaikki mahtuvat edelleen; lisäksi ostin jo viime talvena ainakin pari talvilakkia jemmaan kokoa isompana - saa nähdä ovatko ne reiluja vielä tänäkin vuonna. Myös Tintun loppuunmyynnistä on tulossa pari hattua nykyisessä koossa ja yhtä koko isompana.

Syksyksi uutta pipoa ja huivia - vaikkei välttämättä tarvetta ollutkaan.

Ja uskomatonta kyllä; myös kengät mahtuvat! Vk- ja talvikenkiä en kyllä ole kokeillut vielä jalkaan, kun en ole jaksanut niitä varastosta roudata sisälle. Mutta kun nyt käytössä on viime syksyn lenkkarit (viime elokuussa ostetut), niin eiköhän nuo muutkin kengät jalkaan mahdu - on kuitenkin ostettu vähän myöhemmin ja reilua kokoa. 

Eli ei siis ainakaan pariin kuukauteen mitään välttämätöntä ostettavaa ulkovaatteiden saralla. Vähänkö ihanaa!

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!