torstai 11. elokuuta 2016

Frozen-fanitus

Kun aloin suunnittelemaan neidin 2-vuotissynttäreitä, harmittelin, ettei neiti vielä ollut kiinnostunut mistään tietyistä hahmoista ja lastenohjelmista. Kuinka helppoa olisikaan ollut järjestää My Little Pony- tai Ryhmä Hau -synttärit. Tuolloin mietin, että JOSPA jo 3-vuotissynttäreihin mennessä neiti jostain tietystä ohjelmasta jo tykkäisi, niin pääsisi seuraavien synttäreiden järjestämisessä jo helpommalla.

Tämä aika tulikin nopeammin kuin ajattelin - ei nimittäin mennyt kauaa, kun meillä alkoi Frozen-fanitus.Frozen-fanitus taisi oikeastaan alkaa synttäreiden tienoilla, kun ostin Meealle H&M:n alesta pari Frozen-pitkähihaista. Ensimmäistä kertaa paitaa päälle laitettaessa Meea ensin totesi sen olevan yhden päiväkotikaverinsa paita (hänellä ilmeisesti aika paljon Frozen-vaatteita on) ja sitten kertoi äidille, että paidassa on ElsaAnna. Hyvin nopeasti näistä paidoista muodoistui Meean suosikit; ihkaensimmäiset Frozen-vaatteet pienellä neidillä ja hyvinhyvin tärkeät - keväällä hän ei olisi halunnut mitään muuta pukeakaan!

Tähän mennessä emme siis olleet edes katsoneet vielä Frozen-elokuvaa - yritetty oli, mutta kun ei neitokainen oikein vielä malttanut pysyä paikoillaan lastenohjelmia katsoessa, niin eipä sitä ollut katsottu kuin parin minuutin pätkiä. Tuo Frozen-innostus todennäköisesti lähtikin kytemään päiväkodista, jossa Frozen on (isompien) tyttöjen suosikki ja päiväkodin tätien mukaan Frozen-leikkejä leikitään aivan jatkuvasti!

Frozenista alkoi tulemaan pikkuhiljaa hitti kevään myötä. Ensin toukokuisessa maitoaltistuksessa neiti sai valita itselleen palkinnon reippaasta suorituksesta altistuksessa. H&M:ltä mukaan valikoitui Frozen-laukku - mikään muu ei siis neidille kelvannut kuin joku Frozen-tavara.

Frozen-laukku - ja muut "palkinnot", jotka jo esittelinkin heräteostos-bloggauksessa.

Kesäkuun alussa Frozen-elokuva tuli televisiosta ja kaukaa viisaana tallensin sen digiboksille. Hieman tämän jälkeen Frozen poistuikin Netflixin valikoimista, joten digiboksi-tallennus oli yksi fiksuimmista teoista ikinä! ;)

Meea sairasti kesäkuun alussa ja kipeänä malttaa katsella lastenohjelmia ihan eri tavalla. Tuolloin sairastellessa katsottiin Frozenia digiboksilta - monta kertaa! En ollut itsekään leffaa koskaan nähnyt, joten ensimmäinen katselukerta oli itsellekin mieluista puuhaa.

Meea ei tosiaan älyttömästi ole jaksanut lastenohjelmien katsomiseen keskittyä (vaikka äiti sitä välillä olisi toivonutkin). Yleensä 10 minuutin pätkiä maksimissaan, sitten pitää jo lähteä tekemään jotain muuta - eikä esimerkiksi Pikku Kakkonen ole meidän perheessä mikään "the juttu", niinkuin monella muulla! Mutta - Frozenista tuli "the juttu"; sitä Meea jaksaisi katsella vaikka kuinka paljon.

En edes tiedä montako kertaa Frozenia on viime kuukausien aikana katseltu. Mutta hyvin monta. Ei tietenkään yleensä koko leffaa kerralla. Se on ihan uskomatonta, miten neiti malttaa istua paikallaan ja katsella Frozenia - millään muulla lastenohjelmalla ei ole samanlaista vaikutusta.

Ja elokuvaa katsellessa myös Olaf, Kristoff, Sven ja Hans ovat tulleet tutuiksi. Niin ja lumihirviö - Meean lempikohtaukset ovat ne kaksi lumihirviö-kohtausta (sekä tietysti Taakse jää ja Vinksin vonksin). Hienosti neiti osaa jo leffan laulutkin laulaa; jopa lopputeksteissä tulevan Let it go:n. :)

Tuurista ostettu Elsa-paita on ollut kesän käytetyin - ja Frozen-laukku on kulkenut paaaaljon mukana. :)


Nyt kun leffan makuunkin on päästy, on Frozen-fanitus lisääntynyt meillä entisestään. Frozen on äärimmäisen kova juttu ja Frozen-tavarakin on pikkuhiljaa lisääntynyt.

Meean lempivaatepostauksessa esittelinkin jo neidin kaapista löytyvät Frozen-paidat. Lisäksi viimeisimpiä (Frozen)-vaatehankintoja ovat housut, jotka toin alekierrokselta "tuliaiseksi". Viime viikolla neiti sai valita jonkun vaatteen itselleen (se on pitkä juttu miksi); alunperin puhe oli Frozen-mekosta, mutta kaupassa hän valikoikin ihastuttavan Frozen-takin. Joka tulee siis varmaan olemaan tulevan syksyn käytetyin päiväkotivaate...

Viimeisimpiä Frozeneita neidille.


Keväällä ostetun laukun lisäksi meillä on ainakin Frozen-kylpyvaahto, Frozen-pinnejä, Frozen-maalaussalkku sekä mummin ostama Frozen-lehti. Kaapissa jemmassa on vielä pottapalkinnoksi mummin ostama Frozen-korusetti sekä heräteostoksena hankkimani Frozen-jumppapussi (jonka kyllä saatan antaa Meealle päiväkoti-kassiksi jo syksyllä - tuli pissaa pottaan tai ei).

Kaupassa Frozen-tavarat herättävät huomion. Esimerkiksi viime viikolla Tuurissa Meea katsoi kaihoisasti isoa Frozen-nukkea ja äiti melkein jo meinasi ostaa sen (joulupukin konttiin). Maanantaina Cittarissa kulutettiin isiä odotellessa aikaa leluosastolla ja tutkittiin kaikki Frozen-lelut (ilman ostamista); "Elsalla on ihana mekko" ja "Olaf porkkananenä!" kuului neidin suusta leluosastolla. Myös äidin viime viikonlopun juhlamekko oli neidin mielestä ihana Elsan mekko - olihan se väriltään turkoosi.

Neiti valitsi tämän aivan itse muutamasta vaihtoehdosta - kun luvattiin että saa ostaa yhden tavaran Tuurissa käydessämme. Vaihtoehtoina oli kuitenkin muoviset dinosaurukset ja eläinpalapeli. :D 

Vaikka tämä äiti alkaa jo vähän (jo tässä vaiheessa) olla täynnä Frozenia, minusta on ihanaa, että Frozen on niin tärkeä pikkuneidille. Eikä se Frozen liene ihan huonoin fanituksen kohde; se ei ole ihan sitä perinteistä prinsessahöttöä, eikä vaatekaapin sisältökään ole pelkkää vaaleanpunaista, kun (poikamainen???) turkoosi on kuitenkin Frozenin pääväri. Eikä se leffakaan mikään huono ole!

Noin niinkuin yleisesti ajatellen on kyllä jännää, että Frozen-villitys on kestänyt näin pitkään. Siis että kaupat ovat edelleen täynnä Frozen-tavaraa, vaikka elokuva on julkaistu jo loppuvuodesta 2013 - siis jo ennen Meean syntymää! Koska kakkososa elokuvasta on tulossa, en usko Frozen-fanituksen meilläkään laantuvan. 

Jokohan sitä voisi alkaa suunnitella Frozen-teemalla 3-vuotissynttäreitä...?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!