sunnuntai 7. elokuuta 2016

Ähtärin eläinpuistossa


Ollaan tänä kesänä ehditty käydä taaperon kanssa jo Powerparkissa ja Linnanmäellä, mutta tällä viikolla vuorossa oli kaikkein odotetuin kesäkohde - Ähtärin eläinpuisto.

Meea kyseli jo viikon etukäteen, että milloin mennään katsomaan karhuja ja saako ilvestä silittää ja saako ahmaa raapaista. Olisi kysellyt varmaan pidempäänkin, mutta en kertonut Ähtärin reissusta hänelle kuin viikko ennen lähtöä. :)

Reissupäivävaihtoehdot olivat aika sateisia, mutta valittiin se vähäsateisin - se, joka lupasi sadetta vasta klo 13 jälkeen. Sadekuuro yllätti kesken jätskinsyönnin ja toinen (pieni) karhuja katsellessa. Siinä vaiheessa, kun siirryimme eläinpuistosta kotieläintilan puolelle, sade näytti jo taukoamattomalta. Pieniä taukoja onneksi tuli, niin saimme katsottua läpi ne kotieläintilan eläimetkin. Alunperin tarkoitus oli piipahtaa Ähtärin jälkeen vielä Tuurin Miljoonativolissa - Tuurissa me käytiinkin, mutta Miljoonativoli jäi suosiolla väliin, kun vettä tuli kaatamalla, jyrisi ja salamoi.

Mutta se Ähtäri Zoo - sehän oli aivan mahtava paikka!En ollut itse aiemmin käynyt Ähtärissä, joten tämä oli itsellekin erittäin mukava reissu. Korkeasaari on nähty pariin otteeseen (Meeankin kanssa jo kerran), joten oli mukava päästä vähän erilaiseen eläinpuistoon välillä.

Ja itseasiassa - tykkäsin Ähtäristä oikeastaan enemmän kuin Korkeasaaresta! Toki Korkeasaaressa on enemmän nähtävää, mutta jotenkin tuntui että Ähtärissä eläimet olivat paljon enemmän esillä ja viihdyttivät yleisöään. Häkit olivat todella isoja ja selkeä kierrettävä reitti oli plussaa!

Kaikki eläimet kierrettiin läpi (juurikin sen selkeän reitin ansiosta!), mutta etukäteen eniten odotetut karhut olivat aivan parasta koko Ähtärissä! Ne eivät todellakaan tuottaneet pettymystä! Osuttiin paikalle juuri ruokinta-aikaan, joten karhuthan pistivät parastaan - ja me viihdyttiinkin niiden luona piiiiitkä tovi!


Ähtäri Zoo:n alueella olisi ollut ruokailumahdollisuuksia, mutta me päätettiin tällä kertaa ottaa eväät mukaan. Katsottiin kartasta grillauspaikat etukäteen ja suunniteltiin pysähdys hirviaitauksen luokse. Se osoittautuikin oivaksi valinnaksi, sillä taukopaikka ei olisi voinut olla viihtyisämpi. Grillausmahdollisuudetkin olivat mahtavat ja vierestä löytyi myös ajanvietettä makkaroiden ja kebakkojen kypsymistä odotellessa.

Jotenkin tuonne Ähtärin maastoon ne omat eväät sopivatkin erinomaisesti! Jos jotain miinusta täytyisi antaa, niin grillipaikan sijoittuminen jätskikiskojen jälkeen. Nyt nimittäin itse kuljimme pienen matkan vastavirtaan reitillä, kun kävelimme grillauspaikalta takaisin jätskikiskalle jälkiruokia ostamaan. Mutta eipä tuo matka onneksi pitkä ollut!


Viimeisenä kierrettiin vielä Ähtäri Zoo:n yhteyteen keväällä avautunut kotieläintila. Pitkään mietittiin, että ostetaanko lippuja sinne, koska olimme juuri pari päivää aiemmin käyneet paikallisen maitotilan avoimilla ovilla, jossa Meea pääsi näkemään lehmien lisäksi lampaita, ankkoja, kanoja, kukon, pupun, kissoja ja koiran. Mutta yhteislippuna ostettaessa hintaa tuli lisää 10 euroa meidän seurueelle (Meeallehan koko reissu oli sisäänpääsyjen puolesta ilmainen!), niin otettiin portilta se kotieläintilan lippukin ja ajoitettiin käyntimme siellä loppuvaiheeseen.

Osuttiinkin sitten kotieläintilalle juuri ruokinta-aikaan; lapset pääsivät itse piian tai rengin mukaan ruokkimaan eläimiä. Uskoisin, että tämä on aika monelle lapselle kokemus isolla K:lla. Meidän Meealle ainakin oli! Siellä neitokainen viuhtoi innoissaan muiden lasten joukossa ja antoi lampaille heinää. :)


Ruokintakierrokseen olisi kuulunut ilmeisesti myös muidenkin eläinten ruokintaa, mutta kunnon sadekuurosta johtuen jätettiin loppuruokinta väliin. Käytiin sateenvarjojen kanssa kiertämässä loput eläimet nopeasti läpi ja oltiin hetki sateensuojassa lehmien ruokakatoksessa. Kyllä muuten neitokainen säikähti, kun lehmä aivan vieressä sanoi "ammuu!". :) 

Vähän vähäiseksi jäi kuvien otto kotieläintilalta, kun sadepisaroiden välissä nopeasti napsin puhelimella muutaman otoksen muistoksi. 
Mutta kaiken kaikkiaan Ähtärin eläinpuisto oli oikein hyvä paikka - niin pienemmälle kuin isommallekin lapselle. Eläimissä riitti nähtävää ja ihmeteltävää; lisäksi isommille lapsille reitin varrelta löytyi tehtäviä ja erilaisia puuhia. Aika ei varmastikaan käy pitkäksi Ähtärissä!

Omalta kannalta parasta Ähtärin eläinpuistossa on tietenkin se, että sinne ajaa meiltä vain tunnin! Kun vaikkapa Helsinkiin on matkaa muutama tunti enemmän, voikin olla, että tulevina vuosina vieraillaan useammin Ähtäri Zoo:ssa kuin Korkeasaaressa.

Oletko käynyt Ähtärin eläinpuistossa? Mitä tykkäsit paikasta?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

1 kommentti:

  1. Ähtäri on kyllä ihana paikka. :) Heinäkuussa siellä käytiin ja edellisestä kerrasta oli kulunut pari vuotta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!