tiistai 23. elokuuta 2016

Superdieetti - eka viikko takana

Oma Superdieettini alkoi viime keskiviikkona ja Superdieettiä on nyt tasan viikko takana.

Lähdin mukaan Superdieettiin aika ex tempore. Ajankohta ei ole paras mahdollinen; juuri päättynyt kesäloma ja "uuden" arjen opettelu, monta reissua (mm. tyttöjen Tallinnan reissu) dieetin ajanjaksolla jne. Kuten aiemmin kirjoitinkin, olisi pelkkään ravintoon keskittyvä Superdieetti Simple ollut rehellisesti minulle parempi valinta.

Koska kyseiset ohjelmat olivat kuitenkin samanhintaisia, ajattelin liittyä nyt mukaan Superdieettiin. Lähtöajatuksenani oli, että liikunnan osalta en varmaan pääse tavoitteisiin, mutta saanpahan liikuntasuositukset ja -ohjeet talteen myöhempää käyttöä varten.

Ensimmäisen päivän aamiaisen jälkeen mietin vaan "tälläkö sitä sitten laihtuu...?" :D

Vaikka 6 viikon tiukka ruoka- ja treenivalio varmasti tiputtaa painoa erittäin hyvin, itse tähtään enemmänkin pitkäaikaisempaan terveelliseen elämään kuuden viikon tiukan rutistuksen sijaan. Jos kuuden viikon jälkeen palaa takaisin entisiin elämäntapoihin, tulee kuudessa viikossa tiputetu kilot varmaan aika nopeasti takaisin.

No, kun lähtöajatus oli tämä, olen aika yllättynyt siitä, miten Superdieetti on lähtenyt itselläni sujumaan.

Olen nimittäin noudattanut Superdieetin ruokavaliota 99,5-prosenttisesti. Yhden leipäpalan söin vanhempieni luona kahvipöydässä - tarjolla oli kuitenkin myös kakkua ja muffinsseja! Lisäksi alkuviikon flunssan vuoksi lautanen ei ole ihan joka kerta tyhjentynyt, mutta ruokavalion mukaisesti olen syönyt flunssasta huolimatta.

SD:n ensimmäiset neljä ateriaa. 

Ja ilman flunssaa myös liikuntatavoite olisi täyttynyt - nyt siitä jäi puuttumaan yksi treenikerta, joka oli suunniteltu eiliselle maanantaille. Aika hyvin ottaen huomioon, kuinka minimaalista oma liikkuminen on tähän asti ollut.

Sunnuntaina iskenyt flunssa on hieman verottanut SD:tä, lähinnä liikuntaosuutta. Siitä huolimatta ensimmäisen viikon (viime keskiviikosta tähän päivään) tulokset ovat aika hyvät!

Painoa on pudonnut jo kilo ja senttejä lähtenyt esim. vyötäröltä 3 cm.

Kun ottaa huomioon, että oma painotavoitteeni olisi 6,5 kg pudotus, se on itse asiassa hyvinkin realistinen Superdieetin aikana - vaikka alunperin ajattelinkin, että saan Superdieetistä vaan hyvän alun tuohon pudotukseen. Enemmänkin toki voisi pudottaa, mutta tuohon 6,5 kiloon olisin erittäin tyytyväinen.

Superdieetti on vaatinut aika paljon uuden opettelua, tarkkuutta ja vienyt käytännössä kaiken vapaa-ajan. Siksi blogin kirjoittaminenkin on jäänyt hyvin vähäiselle, mutta yritän löytää sillekin aikaa jostain kohtaa - ainakin nyt SD-kuulumisten päivittämiseen. :) Näin flunssassa, kun treenata ei saa, sitä aikaakin löytyy vähän enemmän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!