perjantai 26. tammikuuta 2018

DIY-tuttinauhat

Kun unohdin imetyskoru-postaukseen laittaa mukaan kuvat DIY-tuttinauhoistani, niin tehdäänpä sitten oma bloggaus niistä. :)

Tuttinauhojen teko vei hieman enemmän aikaa imetyskoruihin verrattuna; helmiä tulee enemmän, sommittelu vie aikaa ja solmujen tekeminen vaatii kärsivällisyyttä. 

Solmujen tekeminen olikin näissä haastavinta, sillä solmun tulee olla erittäin kestävä! Solmu pitää myös saada ns. tiukalle, eli ettei tyhjää nauhaa jää näkyviin. Itse olin tässä ehkä turhankin tarkka, jotta tuttinauha on myös esteettinen, eivätkä helmet pääse liikkumaan. Harjoittelua se vaati, mutta itse onnistuin hyvien ohjeiden avulla. :)

Solmuna käytin Palomar-solmua, jota monessa tuttinauhaohjeessa suositeltiin. Kuvalliset ohjeet kyseiseen solmuun löytyvät täältä. Itse kuitenkin pääsin parhaiten jyvälle solmun tekemisestä tämän ohjevideon avulla; video on mielestäni paljon selkeämpi ohjeistus kuin tuo kuvasarja. 

Tähän mennessä tuttinauhoja on syntynyt kaksi kappaletta, kumpainenkin loppuraskauden aikana. Söpö mintun sävyinen tuttinauha sekä miehen isyyspakkaukseen päätynyt jalkapallo-aiheinen nauha.



Tämän viikon silikonihelmitilauksestani löytyi tarpeita myös pariin uuteen tuttinauhaan, jotka olisi tarkoitus yrittää ehtiä lähiviikkoina näperrellä. Tuttinauhojen (ja etenkin imetyskorujen) teko on siitä mukavaa, että tekeminen on suhteellisen nopeaa eikä vaadi paljoa tilaa - ja tarvittaessa sen voi helposti jättää keskenkin.

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!