tiistai 2. tammikuuta 2018

Talvi on kai täällä - eli talvivaatteet esittelyssä!
Tänä vuonna talvi on ollut erikoinen, eikä ikkunasta ulos katsoessa aina tiedä, mikä vuodenaika on kyseessä. Vaikka kuluvana "talvena" vaatetukseksi olisi ajoittain sopinut parhaiten joku muu, tässä bloggauksessa silti esittelyssä pikkuneidin talvivaatteet. Jotka täksi talveksi löytyivät suhteellisen kivuttomasti!Toppahaalaria metsästin pitkään fb-kirppiksiltä, mutta tässä koossa alkavat haalarit olla jo sen verran "loppuun käytettyjä", että valikoima oli aika huonoa. Olisin mieluiten ostanut Reimatecin haalarin, josta meillä on positiivisia kokemuksia kahdelta edelliseltä talvelta, mutta sopivia ei tullut vastaan. Loppusyksystä piipahdettiin Jyväskylässä kirppiksellä ja sieltä sattumalta löytyikin sitten PompdeLuxin ihastuttava haalari. PompdeLuxin ulkovaatteista itselläni ei ole kokemusta, joten tämä haalari päätyi nyt sitten testikäyttöön meillä täksi talveksi. Toistaiseksi on vaikuttanut hyvältä!Samaisella kirppisreissulla bongasin Name It:n toppatakin, joka yhdessä viimetalvisten Reimatecin toppahousujen kanssa toimii ns. kakkostoppa-asuna tänä talvena. Tämä yhdistelmä itseasiassa olikin koko "alkutalven" Meealla päiväkodissa päällä, kun en vielä raaskinut tuota PompdeLuxin haalaria hoitoon laittaa - kun ei lunta vielä oikeastaan ollut, niin polvet olisivat varmaan auki aika nopeasti haalarissa... Kuten toppahousujen polvista näkyy; kulumaa on tullut lumettomista keleistä...

Lisäksi kaapista löytyy toinen (kevyt)toppatakki sekä kasvun varalle parin euron kirppislöytönä Lassien toppahaalari.Koska kauppareissuja varten pitää olla aina omat vaatteet, kauppatakkina meillä palvelee äitini ostama H&M:n hieman pidemmän mallinen toppatakki. Meean mielestä erityisen ihana siksi, että äidin (raskauden jälkeinen) toppatakki on melko samannäköinen.Talven vakiovarusteita ovat myös villahaalari ja fleecehaalari. Kummatkin, koska en osannut päättää, kumman ostaisin, jos ostaisin vain toisen. :D

Näidenkin osalta kartoitin kirppis-valikoimia ja täytyy sanoa, että aika huonosti oli näitäkään tarjolla! Villahaalarissa päädyin lopulta hyväksi havaittuun merkkiin (Kivat), mutta hieman rumaan kuosiin - ajattelin että kun ei haalari kuitenkaan käytössä näy, parempi panostaa laatuun kuin ulkonäköön. Fleecehaalari löytyi sattumalta paikalliselta fb-kirppikseltä juuri kun olin jo luovuttamassa sen suhteen ja lähdössä kauppaan ostamaan fleecehaalaria uutena - sattui vielä olemaan Meean pk-ryhmäläisen vanha haalari, niin sai vaatteet hyvin kiertoon. :)Meidän talven kenkävalinnoissa luotetaan samaan kuin viime talvena. Loppusyksyyn ja pikkupakkasiin Reiman Patterit, kunnon talvikeleihin Kuomat. Lisäksi karvavuorikumpparit auttavat loskakeleissä. Kuomat tuntuvat jakavan mielipiteitä, mutta itse nyt parin talven kokemuksella pidän näitä luottojalkineina! Etenkin päiväkotikäytössä ja ulkoillessa aivan parhaat!

Lisäksi kenkävalikoimasta löytyy yllä olevan kuvan kauppakengät. Kauppareissuja vartenhan jokainen pikkuneiti tarvitsee "hienostelukengät". Vaikka viime vuotisia Frozen-kenkiä ei voita mikään, kyllä näilläkin kengillä tallustelee ylpeä pieni leidi! :)

Asusteiden osalta jätin kuvan bloggausta varten tällä kertaa ottamatta. Osittain siksi, että niitä on niin paljon - osittain siksi, että varsinaisesti ostoksia tälle talvelle ei ole tehty.

Aivan kaikki viimevuotiset pipot ja hanskat eivät enää mahtuneet päälle, mutta kun valinnanvaraa oli jo viime vuonna runsaasti, jäi asustelaatikkoon vielä varsin riittävästi asusteita! Talvihattuja on hieman erimallisia, eri paksuisia ja eri keleille tarkoitettuja - siihen päälle vielä kolme kypäräpipoa. Toppahanskoja taitaa olla yhteensä neljät. Pikkutumppuja, villasukkia, kauluri ja kaulaliina... Kyllä, asusteet ovat paheeni, koska on pakko ostaa joka kelille sopivat - ja oma äitini on kyllä avustanut tässä asustevalikoiman kasvattamisessa melko runsaasti. Valehtelematta voin sanoa, että jokaisen kauden päätteeksi meillä on useita (!!) asusteita, jotka ovat päätyneet päälle maksimissaan kahdesti - joskus ei jopa lainkaan! Toistaiseksi on asusteshoppailu pysynyt kurissa ja en ole itse tainnut ostaa mitään uusia asusteita! Pari pipoa ja villasukkia on kyllä saatu; mutta jospa näillä nyt pärjäisi kevääseen asti! :)Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!