sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Missiona blogin aktivointi!

Kulunut vuosi oli bloggaamisen kannalta todella surkea. Blogitekstejä syntyi todella vähän, vaikka aiheita olisi ollut runsaasti. Kun olo oli huono ja kiire kova, oli blogi valitettavasti se, joka sai kärsiä eniten.

Keväällä bloggaamista rajoitti alkuraskauden pahoinvointi ja väsymys. Kesällä oli kova kiire niin töissä kuin kotona. Syksyllä kuvioon astuivat toden teolla liitoskivut, jotka tekivät koneella istumisesta lähes mahdotonta. Ja vielä viimeisimpänä loppuvuodesta bloggaustahtia hidastivat influenssa ja siitä toipuminen, synnytys ja siitä toipuminen, vauva-arjen opettelu sekä jouluun ja ristiäisjärjestelyihin liittyvät kiireet.

Nyt kun ristiäiset on juhlittu, olen ainakin siinä uskossa, että aikaa blogille löytyisi enemmän. Varsinaisia uuden vuoden lupauksia en vuoden vaihtuessa tehnyt, mutta blogin aktivointi voisi olla hyvä lupaus! Voi olla, että "blogin huippuvuoden" 2015 ja huimien 219:n blogitekstin tasolle ei päästä tänä vuonna. Mutta jospa nyt edes reilusti yli viime vuoden 65 tekstin!Vauvauutisista asti mielessä on ollut myös blogin nimen vaihtaminen. "Pirppunen" kun oli Meean lempinimi vauvana ja valikoitui blogin nimeksi "kun en siihen hätään muutakaan keksinyt" -periaatteella. Nyt kun lapsia on kaksi ja blogin tekstit käsittelevät lapsiperhearkea yleisemminkin, ei Pirppunen-nimi enää tunnu oikealta. Parempaakaan en vielä ole keksinyt, joten tällä mennään toistaiseksi - mutta toivottavasti alkuvuodesta myös blogi saa uuden nimen! (p.s. Ehdotuksia saa heittää kommenttikenttään...)

Bloggaaminen on mukavaa ajanvietettä ja tapa purkaa omia ajatuksia. Teksti-ihmisenä tulen panostamaan tekstisisältöön jatkossakin, joskin olen ottanut tavoitteeksi, että jokaisesta bloggauksesta vähintään yksi kuva löytyy - vaikkakin se välillä aiheuttaa blogitekstien julkaisun venymisen, kun sopivaa kuva-aihetta ei keksi tai ei ehdi/muista ottaa. (Tämäkin bloggaus olisi ollut julki jo pari päivää aiemmin ilman kuvaa - sen ottamisessa kun taas kesti...)

Tällä viikolla kirjasin blogin luonnoksiin otsikkotasolla ylös (ehkä) kaikki mielessä pyörineet bloggausideat. Lähiaikoina (lähiviikkoina tai lähikuukausina - en uskalla vielä luvata) blogista tuleekin löytymään juttua ainakin ristiäistarjoiluista, nimen valinnasta, lasten ikäerosta, uhmaiästä, kirjainharjoittelusta, vauvapesästä, vauvanvaatteista ja vauva-ajasta. Myös viime vuodelta roikkumaan jääneet bloggaukset isyyspakkauksesta, joulukalenterista ja muutamasta muustakin diy-jutusta/askartelusta koitan saada mahdollisimman pian valmiiksi ja julki. Myös jo aiemmin lupaamani synnytyskertomus pitäisi jossain kohtaa näpytellä.

Aiheista ei siis ainakaan ole pulaa - vaikeampaa tässä taitaa olla päättää, että mistä kirjoittamisen aloittaisi!

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

4 kommenttia:

 1. Olen seurannut blogiasi jonkinaikaa ja todennut,että miksi sinun pitää esitellä kaikki juurtajaksanäen täällä ihmisille? Onko mielessäsi käynyt,ettei välttämättä suurintaosaa edes kiinosta kun ns. Jauhetaan jokaikisestä asiasta? Tietenkin,se on jokaisen oma asia mitä haluaa esittää kaikille mutta kannattaisi ajatella myös sitä että pitääkö oikeasti ihmiset sellaisesta. Esittäminen kun ei kovinkaan fiksua ja aikuismaista ole. Ei siinä,ei näihin sun blogikirjoituksiin moni ole edes kitjootellutkaan mitään eikä kuin muutana tykännytkin niin kyllä minusta sellaisenkin pitäisi kertoa jo jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt en kyllä tiedä, mitä tähän vastaisi. 😀

   En tiedä, ootko ihan täysin ymmärtänyt bloggaamisen ideaa? Olisi mielenkiintoista kuulla, mistä blogiin sitten mielestäsi pitäisi/voisi/saisi kirjoittaa?

   Kaikki aiheet eivät tietenkään kiinnosta kaikkia, mutta mikään pakkohan tätä blogia ei ole seurata, jos se mielestäsi niin huono on. Näyttäisi kuitenkin kiinnostavan, jos jo pidempään olet seurannut. 😉

   Poista
 2. No voi, sellaisiahan ne blogit on, kerrotaan paljon kuvien kera. Minusta on mukava lueskella kaikenlaisia blogeja: puutarha, sisustus, käsityö ym. Itse en ujona ihmisenä siihen pystyisi, mutta kivaa niitä on lukea. Joten jatka vaan entiseen malliin. Mitäänhän täältä ei ole pakko lukea, voi vaikka keskittyä ihan omaan elämäänsä ja vihaisena olemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - epäilen, ettei edellinen kommentoija ole oikein ymmärtänyt bloggaamisen ideaa. :D

   Itsellä on kyllä harmillisesti jäänyt blogien lukeminen tosi vähiin. Esikoisen vauva-aikaan niitä tuli seurattua tosi paljon, mutta nyt se on ollut aika minimaalista. Nyt kun tavoitteena on aktivoida tätä omaakin blogia, ehkä pitää koittaa löytää aikaa myös muiden blogien lukemiselle. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!