sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Huonejärjestyksen vaihto edessä!

Meillä on omakotitalossamme kolme makuuhuonetta. Tällä hetkellä yksi on meidän makuuhuoneena, yksi Meean huoneena ja yksi ajaa vierashuoneen/pelihuoneen virkaa.

Jälkimmäisenä mainittu on selkeästi isompi kuin Meean huone ja olenkin jo jonkin aikaa miettinyt, että nämä huoneet voisi vaihtaa päikseen ja Meea saisi isomman huoneen itselleen.

Koska mies ei (ainakaan vielä) halua luopua pelihuoneestaan, tulee myös pikkuveli jossain kohtaa muuttamaan samaan huoneeseen Meean kanssa - sitten kun hän nyt äidin ja isin makuuhuoneesta muualle muuttaa. En usko, että yhteinen lastenhuone on kovin pitkäaikainen ratkaisu (kun ikäeroa on 3,5 vuotta ja sukupuoli on eri, en usko, että he kovin kauaa viihtyvät huonetta jakaen), mutta ainakin toistaiseksi toimiva. Ja perustelee entisestään sitä, miksi lastenhuone tulisi olla tässä hieman isommassa makuuhuoneessa.

Muuton yhteydessä haluan ehdottomasti jotenkin stailata ja uudistaa lastenhuonetta. Eniten minua houkuttelisi päästä eroon isosta Kallax-hyllystä ja hankkia tilalle jotain matalampia hyllyjä ja kalusteita. Tai vaikka edes kaksi erillista Kallaxia, joista vain toinen olisi neljän hyllyneliön korkuinen ja toinen matalampi, sisältäen laskutilaa leikeille. Yhtenä vaihtoehtona olisi myös vaihtaa säilytysjärjestelmä kokonaan Stuvaan - jota meillä olisi jo yksi osa Meean huoneessa.

Lisäksi jo pakostakin - pojan muuttaessa myös tähän huoneeseen - huoneen vaaleanpunaisia sisustuselementtejä pitää hieman karsia. Uutta värimaailmaa on saatava. Musta-valko-harmaata, keltaista tai minttua. Jotain sellaista, joka käy sekä pojalle että tytölle.

Tämänhetkisessä ilmeessään lastenhuone taitaa olla turhan vaaleanpunainen Veinille.

Huoneiden vaihtoprojekti tullee vaatimaan ainakin yhden Ikea-reissun, lelujen suursiivouksen sekä maalaus- tai tapetointihommia. Toistaiseksi uuden huoneen ilme ei ole kovin selkeänä visiona mielessä, vaikka Pinterest on käynyt kuumana viime päivinä. Ideoita on liikaa ja budjetti tulisi kuitenkin pitää mahdollisimman pienenä.

Aikataulun osalta ei sinänsä ole kiirettä, koska Veini ei ihan heti ole meidän makuuhuoneesta pois muuttamassa. Olisi kuitenkin periaatteessa kiva, jos ainakin Meea asuisi uudessa huoneessaan synttäreihinsä mennessä, eli muutama kuukausi tässä vielä olisi aikaa tehdä muuttoa.

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!