torstai 18. tammikuuta 2018

Pikkuherra 2 kk

Pikkuherralle tuli eilen ikää täydet kaksi kuukautta ja tällä kertaa saan tämän kuukausittaisen kehitysbloggauksenkin ajoissa julki!

Neuvolassa käytiin tiistaina ja komeasti on Veini kasvanut! (Suluissa 1 kk mitat)
Paino: 5350 g (4550 g)
Pituus: 60,5 cm (56,5 cm)
Pään ympärys: 40 cm (39 cm)

Kun pituutta tulee lisää sentti viikossa, ei ihmekään, että vaatetta jää jatkuvasti pieneksi! Nimimerkillä "just siivosin pienet pois ja varmaan taas pitäis siivota"...
Veini on erittäin sosiaalinen ja seurustelevainen vauva. Hän hymyilee, naureskelee ja juttelee päivittäin. Uusimpana mukaan on tullut äidin komentaminen, etenkin öisin. Aiemmin hän herätteli maidolle itkemällä, nykyisin ensin juttelemalla ja jos ei äiti heti tajua nousta, kuuluu pinnasängystä kovaäänistä komentamista.

Hänellä tuntuu olevan kova kiire liikkeelle ja luulenpa, että pikkuherra lähtee konttaamaan ja kävelemään aikaisemmin kuin Meea. Päätä hän on kannatellut jo synnäriltä asti ja nyt jaksaa olla jo melko pitkiä aikoja mahallaan (silloin kun muutoin mahallaan olo huvittaa). Mahallaan Veini ottaa ryömimisasentoa; työntää pyllyä pystyyn ja polvia koukkuun. Selältä vatsalleen kääntyminen on jo aika lähellä (selältä kyljelleen onnistuu jo helposti ja vähän siitä ylikin) ja sylissä selkä kantajaa vasten hän taivuttaa itseään eteenpäin käsillä ja jaloilla sätkien. Kiire on siis kova jo päästä liikkeelle!

Masuvaivat kiusaavat edelleen ja lievää refluksiakin pikkuherralla on. Lääkärin kehoituksesta aloitettu sakeuttaja on hieman helpottanut puklailun määrää, mutta edelleen maito seilaa edestakaisin kurkussa. Lisäksi todennäköisesti jotain allergiaa tai yliherkkyyttä pikkuherralla on, ja tämän vuoksi olenkin itse nyt testiksi aloittanut maidottoman ruokavaliokokeilun - tuloksia vielä odotellaan.

Masuvaivoista ja "huutopäivistä" huolimatta yöt sujuvat erinomaisesti. Pikkumies nukahtaa unille yleensä klo 21-22 aikoihin ja aamuun (klo 6-8) saakka selvitään yleensä yhdellä syötöllä. Pisin unipätkä on yleensä 6-9 tuntia ja sen jälkeen vielä nukutaan parin tunnin pätkä.

Päivällä ei sitten paljon nukutakaan; korkeintaan sylissä. Omassa sängyssä päikkäreiden kesto on yleensä 3,5 minuuttia, sylissä hän nukkuu parhaina päivinä jopa pari tuntia.  Vaunuissa hän nukkuu tasan niin kauan kun ne liikkuvat. :D

Syli on muutenkin paras paikka ja muualla kuin sylissä viihdytään edelleen aika huonosti. Sitteri, leikkimatto, unipesä ja syöttötuolin vauvasetti toimivat lähinnä hetkellisinä "laskupisteinä" silloin, kun kädet täytyy saada hetkeksi vapaaksi. Hoitoalusta on oikeastaan ainoa paikka, jossa hän viihtyy pidempään selällään; yleensä vaipanvaihdon jälkeen jäädäänkin sinne köllöttelemään ja välillä isoimpia itkuja tyynnytellessä hoitoalustalle vienti rauhoittaa.2 kommenttia:

 1. Ihana pikkumies :)

  Oisko niillä kuopuksilla sit kiire isomman perään? :) meillä kuopus nousi tukia vasten seisomaan 6-7kk iässä ja se omi kyllä aika pelottavaa kun mikäänlaista älliä ei tietty tuolloin vielä oo päässä. Päästi irti tuesta ja laittoi silmät kiinni ja ootteli miten käy... koppeja sai ottaa yhtenään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mutta paljon nopeemmin kyllä alkaa tää liikkuminen yms kuin esikoisella. Aattelin ensin, että aika kultaa muistot, mutta piti vielä vauvakirjasta tarkistella, milloin esikoinen on mm. kääntynyt vatsalleen. Isosisko kyllä on ihaninta mitä vauva tietää, että ehkä siksi on kiire perään. :)

   Huh, jännittäviä tilanteita varmaan teillä riittänyt kuopuksen kanssa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!