perjantai 27. kesäkuuta 2014

Ensimmäiset pienet vaatteet!

Meidän pikkuvauva on kasvanut niin isoksi, että ensimmäiset vaatteet ovat käyneet pieniksi. Uskomatonta, mutta totta!

Aika kauanhan siinä meni - neiti kun on jo 2 kk. Mutta kun oli vastasyntyneenä niin pienikokoinen, että 50-koon vaatteetkin pyörivät päällä. :)

50-koon vaatteet olivat tosiaan aika pitkään isoja. 44-koon vaatteita en tullut ostaneeksi etukäteen, enkä sitten enää syntymän jälkeenkään niitä ostanut, kun ajattelin, etteivät ne montaa päivää sopisi. No, olisi niille varmaan viikon-pari ollut käyttöä. 


50-koon potkarit ja body olivat vähän reiluja ensimmäisinä viikkoina.

50-koon vaatteet alkoivat olla sopivia noin kuukauden iässä ja ristiäisviikolla ensimmäiset vaatteet alkoivat kiristää. Kesäkuun alussa jo otettiin käyttöön 56-koon vaatteita ja tätä kirjoitettaessa on käytössä sekä 56 että 62-koon vaatteita. Se kokolapussa oleva numero kun ei aina kerro koko totuutta.


Slim fit -farkut näyttivät lähinnä lökäreiltä kesäkuun alussa. 

Ja ainakin meillä kun neiti on niin hoikka, housut tuntuvat vieläkin olevan kaikki vyötäröstä liian isoja. Puolipotkareissa loppuu joissain 56-koon housuissa lahkeen mitta, mutta vyötäröltä ovat vielä löysähköt. Sama homma bodeissa, mutta ne ovat kuitenkin pysyneet päällä löysyydestä huolimatta.

Vanhat ulos, uutta sisään


Tällä viikolla kävin kaikki Meean pienimmät vaatteet läpi. Pois menevien kasaan päätyi pari bodya (suurin osa on vielä käyttökelpoisia bodyn jatkopalan ansiosta), neljät potkarit, kaksi mekkoa, unipussi, yöpuku ja muutama hattu. 

Tuli jotenkin haikea olo, etenkin kun näitä ensimmäisiä vaatteita on käytetty jo 2 kk - useinhan ensimmäinen vaatekerta menee vauvalle vain muutaman viikon. Mun pikkuvauva on jo iso tyttö!

Koska vaatteita lähti kasa pois, piti tietysti tilalle saada uusia. Vaikkakin meillä 62-koossa on kaikista eniten vaatetta, joten ihan tulenpalavaa tarvetta ei olisi ollut. Mutta perustelin uusien vaatteiden ostamisen itselleni kahdella hyvällä syyllä - tai oikeastaan kolmella. 

1) Lähes kaikki vaatteista on sukupuolineutraaleissa väreissä, koska sukupuoli ei selvinnyt ultrassa. Koska Meea-neidille olisi mukava pukea myös kaikkea ihanaa vaaleanpunaista, on ihan ookoo ostaa muutama tyttövärinenkin vaate. 

2) Bodeja ei voi olla liikaa, koska niitä menee meillä nykyään päivässä vähintään yksi pyykkiin puklailujen takia. Sitä paitsi sehän säästää pyykinpesukustannuksissa, kun vaihtovaatetta on runsaasti, niin ei tarvitse pestä puolityhjiä koneellisia. 

3) Koska tein nämä hankinnat FB-kirppareilta ja Tori.fi:stä säästin runsaasti rahaa - ja koska aion laittaa pieniä vaatteita itsekin kyseisiin paikkoihin myyntiin ajan myötä, niin käytännössähän nämä vaatteet olivat ilmaisia. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!