maanantai 2. kesäkuuta 2014

Pirpanan lempimusiikkia

Raskausaikana luin jostain, että vauvalle voi soittaa musiikkia jo masuun. Parhaassa tapauksessa vauva muistaa kuulemansa musiikin ja rauhoittuu siihen jatkossakin.

Rauhoituskappale


Otin vinkistä vaarin ja loppuraskaudesta ainakin parina iltana viikossa rauhoituttiin yöunille saman kappaleen merkeissä. Oli sen verran rauhoittava kappale väsyneelle odottajalle, että pari kertaa heräsin kun kappale oli jo loppunut ja kaivoin youtube-sivulla olevan kännykän mahani vierestä yöpöydälle. :)

Tuo kappaleen valinta oli aika vaikea - etenkin, kun en kärsimättömänä halunnut uhrata aikaa sen valintaan, vaan päästä heti testaamaan. Kappaleen piti olla sellainen, josta oikeasti tuli minulle hyvä olla ja joka rauhoitti minuakin. Halusin kappaleen olevan myös melko rauhallinen (monet oikeat lempikappaleet ja -artistit jäivät pois listalta) sekä sellainen, jota jaksaa kuunnella (tämä puolestaan tiputti lastenlaulut pois vaihtoehdoista).

No mikä se kappale sitten oli? Tietysti häätanssimme - joka herkistää edelleen. :)


Odotusaikana vauva aloitti bileet masussa aina nukkumaan mennessä. Kun tätä biisiä oli kuunneltu iltaisin sängyssä muutaman kerran, iltabileetkin rauhoittuvat. Yleensä potkut vähenivät ja vauva tuntui nukahtavan viimeistään kertosäkeeseen mennessä.

Ja melko sama vaikutus biisillä on nytkin! Ensimmäistä kertaa kuunneltiin Tauskia Pirpun ollesa noin viikon ikäinen. Itku loppui kuin seinään, kun Pirppu jäi suu auki kuuntelemaan musiikkia - ja sitten tuli uni. Ihan näin tainnuttavasti biisi ei joka kerta toimi, mutta joka tapauksessa saa vauvan edes vähän rauhoittumaan.

Ehdoton lempikappale


Tauskin ohella masuasukilla oli toinenkin kappale, joka selkeästi tunnistettiin. En tiedä miksi, mutta joka kerta kun kyseinen kappale tuli radiosta, masussa alkoivat kovat potkuttelut. Ja keväällähän tämä biisi melkoisesti soi radiossa!


Tämä ei varsinaisesti ole mikään lempibiisini, mutta tuli tätä "masuasukin pyynnöstä" kuunneltua muutaman kerran odotusaikana muutenkin kuin radiovirrasta.

Ja vaikka JVG & Anna saivat aikaan masussa raivoisat potkut, nyttemmin tämä(kin) biisi toimii enemmän rauhoitusvälineenä. Vatsanväänteet eivät itketä läheskään niin paljon, jos saa kuunnella mielimusiikkiaan. :)

Lastenlaulujakin vähän


Vaikka meillä luukutetaan nykyään eniten näitä kahta kappaletta, ollaan toki kuunneltu myös Pirpun ikäiselle paremmin soveltuvaa musiikkiakin. Eli siis lastenlauluja. Ne eivät tunnu Pirpun mielestä olevan ihan yhtä hyviä, mutta kaksi suosikkia sieltäkin on löytynyt.

Nimittäin Ihhahhaa ja Hepokatti maantiellä. Ne toimivat itkujen rauhoittamiseen parhaiten äidin laulamana, joten noita on tullut muutama kerta veisattua. Valitettavasti en (edelleenkään) muista Hepokatista ulkoa kuin pari säkeistöä, joten aika tylsäksi käy tuo laulaminen. Onneksi tuohon yksinkertaiseen melodiaan on kohtuullisen helppo keksiä omiakin sanoituksia. Suosituin taitaa olla jotain sen tyylistä kuin "Nyt ei äiti muista enää sanoja, jala jalla jala jala vei. Mutta keksitään jotain uusia, jala jalla jala jala vei." :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!