maanantai 21. heinäkuuta 2014

3 kk neuvola

Tänään oli Meean 3 kk neuvola - ja tänään Meea on myös tasan kolme kuukautta vanha!

Oma terveyskeskuksemme on heinäkuun suljettuna, joten jouduttiin ajelemaan naapurikaupunkiin neuvolaan ja eri neuvolantädin vastaanotolle. Täytyy sanoa, että oli harvinaisen huonot opasteet sekä terveyskeskukseen että neuvolaan. No, perille kuitenkin vihdoin löydettiin ja tätikin oli ihan mukava. :)

Iso tyttö


Meea on kasvanut huimasti 1,5 kuukaudessa, kuten eilen kirjoitinkin.

3 kk neuvolan mitat (suluissa 1,5 kk):
Paino: 5290 g (4050 g)
Pituus: 59,5 cm (55,1 cm)
Päänympärys: 39,8 cm (37,4 cm)

Lelua Meea seurasi hyvin, tosin neuvolantädille kujertelu oli pariin otteeseen mielenkiintoisempaa. :) Meea myös näytti mallia päänkannattelusta, kun yritti kammeta itseään selältään ylös hoitopöydältä. Jäntevyydestä tuli kehuja.

Vähän tuo mittailu tuntui olevan kurjaa, kun itku meinasi tulla jo siinä, erityisesti pituuden mittaaminen kenkutti.

No, kiukuttelusta huolimatta neuvolakorttiin täti kirjasi ensimmäiseksi lauseeksi "Ihana pieni prinsessa". <3

Ensimmäiset rokotukset


Saatiin 2 kk iässä jo ensimmäinen rokote rotavirusta vastaan suun kautta. Tänään tuli tehoste sille sekä ensimmäinen piikkirokote.

Ensin annettiin rotatehoste suun kautta. Ensin maistui pahalle, sitten taisi tulla jo nälkä ja loppu lääke syötiin ahmimalla. Ekasta rotarokotteesta tuli 1,5 viikoksi vatsakipuja ja "hajuhaittoja" - toivotaan, että tällä kertaa selvitään vähemmällä. 

Ensimmäisenä piikkirokotteena annettiin yhdistelmärokote, jossa on suoja mm. jäykkäkouristusta ja poliota vastaan. 3 kk rokotteisiin kuuluisi myös pneumokokki-rokote, mutta päätettiin jättää se (ainakin toistaiseksi) väliin, koska se ei tuntunut niin tarpeelliselta, eikä haluta suotta pientä pistellä.

Eka piikkirokote otettiin vastaan isin sylissä - piikkikammoinen äiti koitti katsella sen aikaa jotain muuta kuin piikkiä. Rauhallisesti Meea odotteli rokotetta ja antoi neuvolantädin kosketella jalkaa. Kun piikki annettiin, suu meni ensin mutruun ja sitten ilmoille kajahti sydäntäsärkevä itku. Itku ei kestänyt kauaa ja vaihtui tyytyväisyyteen, kun sai maitopullon suuhunsa. Sitten tulikin uni - joka jatkui loppuneuvolan, kauppareissun ja automatkan ajan. :)

Rokotuksesta jäi muistoksi vain laastari.

Toistaiseksi ei ole rokotteista juurikaan tullut oireita. Vähän normaalia enemmän on väsyttänyt; yleensä nukutaan päivällä max yhdet pidemmät (max 3 tunnin) unet - tänään nukuttiin n. puoli yhdestä kuuteen, herättiin vaan välissä syömään ja sitten taas jatkui unet. Yöunille lähdettiin kasilta ja ennen sitä Meea jaksoi ihan normaalisti seurustella ja touhottaakin. :)

On meillä vaan iso ja reipas tyttö! :)

Ei paljon tuntunut rokottaminen haittaavan enää illalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!