tiistai 1. heinäkuuta 2014

Raskaudenjälkeinen vaateongelma

Aiempaan raskauskilo-postaukseeni liittyen. Yksi ärsyttävimmistä asioista synnytyksen jälkeen oli ja on edelleen vaatteet.

Äitiysvaatteita ei voi enää pitää, koska ne ovat liian isoja. Ehkä viikon-pari synnytyksen jälkeen muutamat vaatteet olivat ihan ok päällä, nyt kaikki äitiysvaatteet on jo siivottu pois vaatehuoneesta.

Omat vaatteet puolestaan ovat pääsääntöisesti liian pieniä. Minulle ei edelleenkään mahdu yhdetkään farkut jalkaan, joten olenkin joutunut pärjäämään pääosin verkkareilla. Lämpimillä keleillä voi pitää leggingsejä ja mekkoja - mutta tunnetusti niitä lämpimiä päiviä on ollut aika vähän... Paidoista löysää mallia olevat käyvät, kovin tiukkoja paitoja ei voi tai kehtaa pitää päällä vielä.

Miehen paidat olisivat suurinpiirtein oikeankokoisia, mutta ei niitä kehtaa pitää kuin kotona. Ja paidat tosiaan ainoita miehen vaatteita, joita voi lainata - housuissa on liian pitkät lahkeet ja mekkoja tai hameita ei jostain kumman syystä miehen vaatekaapista löydy.

Imetyspaitoja olin hankkinut ennen synnytystä pari ja synnytyksen jälkeen pari. Ne ovat kuitenkin sen verran hintavia (ja voi olla, että ilmenneiden imetyshaasteiden takia jäisivät melko vähälle käytölle), että kovin montaa ei niitäkään viitsi ostaa. Se on muuten uskomatonta, miten vaatteet, joissa on etuliite "äitiys", "raskaus" tai "imetys", saavat myös hintalappuun muutaman kympin lisää.

Olen sitten ostanut muutaman isompaa kokoa olevan paidan, jotta on edes jotain mitä pitää. Aika vähillä vaihtoehdoilla kuitenkin mennään paitojen suhteen. Uusia housuja en ole vielä ostanut, koska verkkareilla ja leggingseillä pärjännee hyvin kesän - mutta ellei tämä maha syksyyn mennessä katoa, pitänee investoida yksiin sopivan kokoisiin farkkuihin.

Vaateongelmat kyllä osaltaan motivoivat siihen raskauskilojen pudotukseen - odotan jo innolla, että saan kaikki kivat omat vaatteeni taas käyttöön. Kohta on jo vuosi siitä, kun niitä on viimeksi päässyt käyttämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!