torstai 21. elokuuta 2014

4 kk neuvola

Meea täytti tänään neljä kuukautta ja tiistaina käytiin 4 kk neuvolassa sekä lääkärintarkastuksessa. Meillä on jo niin iso tyttö!

Piiiiiitkä tyttö


Huimasti oli taas neiti kasvanut! Mittaa oli tullut niin paljon, että neuvolan tädin piti mitata uudelleen, kun ei uskonut tulosta. :) Mutta ihan oikein se oli jo ensimmäisellä kerralla; Meea on hoikka ja pitkä tyttö.

4 kk strategiset mitat:
Paino: 6240 g
Pituus: 64,0
Päänympärys: 41,1 cm

3 kk:n mitat läytyvät täältä; melkoisesti on siis kuukaudessa tullut kasvua.
Pituudessa tosiaan oltiin käyrällä otettu melkoinen harppaus. Ei ihme, että 62-koon vaatteissa loppuu mitta kesken, vaikka vielä leveydestä olisivat reiluja. (Ihanaa, että on olemassa bodyn jatkopaloja!)

Soseita, jee!


Neuvolan tädin kanssa visiitti oli aika lyhyt. Mittauksien lisäksi juteltiin vähän syömisestä, sen jälkeen vietettiin loppuaika lääkäritädin luona.

Saatiin tosiaan lupa aloittaa soseet vaikka heti. Koska oltiin neuvolan jälkeen yksi yö reissussa ja tänään on illalla vauvauinti-info, otetaan aloitus huomiselle. Äiti taitaa olla enemmän täpinöissään kuin tyttö! Lautaset ja lusikat ovat jo valmiina odottamassa! :)

Lisäksi saatiin lupa nukkua. :D Tähän asti on siis yöllä herätty syömään - jos ei Meea ole herättänyt, niin sitten herätyskellon kanssa. Ehkä noin puolet öistä on nykyisin sellaisia, että herätyskelloa on tarvittu. Osittain tämä on ollut Meean pienen koon takia, osittain sen takia että imetys on onnistunut vain öisin. Tästä eteenpäin saadaan sitten nukkua niin pitkään kuin nukuttaa.

Vaikka meillä yöt onkin menneet aika loistavasti, on se silti ihan mukava, kun mahdollisesti kohta saa äitikin pitkiä pätkiä tauotonta unta. Toisaalta samalla myös vähän haikeata; todennäköisesti tämä tarkoittaa siis myös imetyksen loppumista. Jos yöheräily jää pois, niin loogisesti samalla jää myös yösyöminen. Tosin, eipä sitä maitoa enää kovin paljoa ole tullutkaan (pumppaamisesta huolimatta), jos/kun Meea suostuu rinnasta syömään max kerran vuorokaudessa. No, toisaalta ne soseiden aloitukset tulee nyt sitten erittäin hyvään saumaan. :)

Lääkärintarkastuksesta puhtaat paperit


Neuvolan tädin luota kiidettiin lääkäritädin luo. Nyt olikin eri lääkäri kuin aiemmin, kun paikalla oli sijainen.

Lääkäri tarkisti jos vaikka mitä. Ainakin heijasteet, karsastuksen, maksan, pernan, lonkat, sydämen sivuäänet, kuulon... Kovasti jutteli ja höpötti Meealle - ja Meea hymyili ja höpötti takaisin. Vaikka höpötystä ja iloa oli tarkastuksen aikanakin jo paljon, niin todellisen näytteen Meean iloisuudesta lääkäritäti sai vähän myöhemmin; sillä aikaa kun hän kirjoitti Meean neuvolakorttiin, me mentiin katsomaan peilistä näkynyttä vauvaa. Kyllä muuten lähti ääntä Meeasta, kun ilosta hihkuen naureskeli peilivauvalle. :)

Meealla kädet ja jalat sätki niin paljon makuulla koko lääkärintarkastuksen ajan, että lääkäri ennusti, että tyttö lähtee kävelemään viimeistään 10 kk iässä. Itse olen oppinut kävelemään 11 kk iässä ja mies 9 kk iässä, joten tuo 10 kk olisi sopiva kompromissi. :) Lääkäri myös sanoi, ettei mene kauaa, kun Meea oppii konttaamaan; nythän siis pikkuiselle tulee kiukku, kun laitetaan vatsalleen - tekisi niin kovasti mieli jo lähteä eteenpäin, mutta kun ei ihan vielä osaa.

Lääkärin sanoin voi nyt todeta; meillä on hyvin kehittynyt, hymyilevä ja aktiivinen tyttö! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!