keskiviikko 13. elokuuta 2014

Ekat soseet pakastettu!

Vaikka kaupan valikoima vauvan ruuissa on huima, aion tehdä itse ainakin osan soseista Meuskalle. Tässä alkuvaiheessa ihan jo senkin takia, että soseruokaa kuluu kerrallaan aluksi niin pieniä määriä, että kaupan vauvanruokapurkkien annoskoko on moninkertaisesti liian suuri. Mutta myös siksi, että ne tuntuvat terveellisemmältä ja turvallisemmalta vaihtoehdolta; tietääpähän ainakin, mitä pienen suuhun oikeasti laitetaan.

Ja onhan tuo pienen ihmisen makumatka aika jännää myös äidille. Olen oikeastaan jo ihan täpinöissäni siitä, mistä kaikesta soseita voi tehdä ja mitä kaikkia kasviksia, hedelmiä ja marjoja me tullaan lähiviikkoina maistelemaan!

Porkkanasosetta pakastimessa


Kuten otsikkokin kertoo, nyt on ensimmäiset soseet laitettu pakastimeen talteen!

Eikä mennyt kauaa aikaa; porkkanoiden kuorinta, keittäminen, soseutus yleiskoneella ja kaato jääpalarasiaan. Kokonaisuudessaan aikaa meni alle puoli tuntia - ja tästä ajasta yli puolet oli keittoaikaa, jonka aikana ehdin laittaa tiskit, siivoilla keittiötä ja seurustella Meean kanssa.

Meea auttoi porkkanoiden kuorinnassa. :)

Viidestä pienestä porkkanasta tuli jääpalarasiallinen sosetta, joka nyt odottelee pakastimessa. Pakastan soseet tosiaan ensin jääpalarasiassa, josta siirrän jäätyneet palat sitten muovipussiin. On sitten kätevän kokoisia annospaloja sulatettavaksi.


Valmis sose.

Meillä se kriittinen soseidenantoikä, eli 4 kk, tulee täyteen ensi torstaina ja 4 kk -neuvola on sopivasti tiistaina. Täytyy siellä kysellä, että joko voitaisiin alkaa pikkuhiljaa soseita aloittelemaan. Ja jos lupa myönnetään, niin sitten täytyy ruveta tositarkoituksella soseita väsäämään pakastimeen. :) Vaikkakin bataatti on jo jääkaapissa odottelemassa ja kukkakaali & parsakaali (sekä toinen jääpalarasia) lukee kauppalistalla. :)

Sose odottaa syöjäänsä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!