tiistai 26. elokuuta 2014

Voihan syöttötuoli!

Kun soseetkin on jo aloitettu, alkaa syöttötuolin hankinta olla ajankohtaista. Toistaiseksi syöttötuolin virkaa toimittaa Bumbo tai sitteri - ihan oikeassa syöttötuolissa kun Meea ei ihan vielä osaisi istua. 

Piakkoin se syöttötuolikin on hommattava - mutta se se vasta onkin vaikea valinta.

Eri vaihtoehtoja olen pyöritellyt viime päivinä (viikkoina), mutta en ole kyllä vielä lopputulokseen päätynyt. Malli on suurinpiirtein selvillä ja värinä joko valkoinen tai musta (tai ihan tummanruskea).

Tällä hetkellä todennäköisin vaihtoehto on Emma Easy, mutta en ole ihan varma. Sitä ihan perinteisen näköistä syöttötuolia meille ei ainakaan tule, joten edes jotain on karsittu vaihtoehdoista pois. :)

Mikä näistä sitten olisi paras? Jätä oma mielipiteesi tai käyttökokemuksesi kommenttikenttään ja auta minua tämän päätöksen kanssa! :)

Stokke Tripp Trapp


Stokke Tripp Trapp. Paras, mutta liian kallis!

Tämähän nyt siis oikeasti olisi se ykkösvaihtoehto, jonka ostaisin heti, jos löytyisi käytettynä hyväkuntoinen kohtuuhintaan. Uutena hinta on niin suolainen, etten ole valmis maksamaan syöttötuolista tuollaista summaa. Etenkään kun niitä saa puolet halvemmalla.

Tripp Trappin sanotaan olevan ylivoimaisesti paras. Tukeva, ei keiku, kestää vuosikymmenet. Olen kuitenkin kuullut juttuja myös lapsista, jotka ovat saaneet tämänkin tuolin hajalle. Ja sitä paitsi, siinä vaiheessa kun lapsi jotenkuten osaa jo istua tuolilla, hän useimmiten haluaa istua oikealla tuolilla , eikä missään "pikkuvauvojen tuolissa". Siksi myyntipuheet vuosikymmenten käytöstä eivät uppoa; minulle riittää muutaman vuoden kestävyys.

Minusta Tripp Trappissa maksaa enemmän merkki kuin laatu. Toki tuoli varmasti on laadukas, mutta en jaksa uskoa sen olevan kaksinkertaisesti laadukkaampi kuin muut. Niinkuin siis hinnasta voisi päätellä. Siinä vaiheessa, jos oma lapsi olisi se poikkeus, joka saa Tripp Trappin hajalle, harmittaisi että on niin suuren summan tuoliin investoinut.

Ja sitten tosiaan se, että Tripp Trappissa KAIKKI pitää ostaa erikseen; baby set, pehmusteet, tarjotin... Ehkä sen 179 e voisi vielä maksaakin syöttötuolista, jos siihen sisältyisi kaikki - mutta kun (pakollisten) lisävarusteiden kanssa hintaa tulee varmaan saman verran lisää.

---

No, sitten on Tripp Trapp -kopiot. Näitähän riittää. Livenä olen nähnyt vain kolme. Tai siis kaksi edullista; myös Brio Sit ja Treppy ovat samanmallisia, mutta hinnaltaan samaa luokkaa Tripp Trappin kanssa, joten ne eivät ole meidän harkintalistalla.

Emma Easy


Emma Easy. Tämän hetken todennäköisin vaihtoehto.

Emma Easy vaikutti "Tripp Trapp -kopioista" tukevimmalta. Pakko siis myöntää, että kyllä se ehta tavara oli tukevin - mutta myös hintavin.

Emman tuoli myös näyttää hyvältä ja googletettujen mielipiteiden perusteella myös tuntuu ajavan asiansa. Bonusta (kirjaimellisesti!) on se, että tämän tuolin saa ostettua myös Prismasta, joten siitä saa bonukset tilille.

Oikeastaan ainoa syy, miksi tätä vielä pohdin, on se, että tähän tuoliin ei (kai?) saa tarjotinta kii. Se olisi minusta kätevä etenkin sormiruokaillessa. Mutta ei sitä ilmeisesti moneenkaan tämän malliseen tuoliin saa. Ja Tripp Trappissakin se tarjotin on älyttömän hintainen.

Pikku Piia Star


Pikku Piia Star. Turvakaarta lukuunottamatta tää on ehkä jopa kivemman näköinen kuin Stokke.

Pikku Piia on ehkä kopioista viimeisellä sijalla omassa arvojärjestyksessäni. Ihan vaan tuon turvakaaren muotoilun takia; tukevuudeltaan tämä oli lähes yhtä tukeva kuin Emma. Aika samanoloisiahan nämä kaikki Stokke-kopiot ovat. 

Sit Up


Sit Up. Tässäkin ulkonäkö on kohdillaan. 

Sit Up -tuoli löytyi myös Jyväskylän lastentarvikeliikkeistä katsottavaksi. Tässä bonuksena on nuo turvavaljaat, jotka ainakin pienelle vauvalle ovat hyödylliset. Tässä myös turvakaaren muoto on enemmän omaa silmää miellyttävä. 

I'coo Pharo


I'coo Pharo. Kaunista muotoilua tässäkin. 

Lisäksi nettikaupasta bongasin I'coo Pharon, joka miellyttäisi omaa silmää - turvakaaren muotoilua lukuunottamatta. Sitä ei valitettavasti täällä ole missään myynnissä, joten en ole päässyt hypistelemään kyseistä tuolia. Syöttötuoli kuitenkin on sen verran käytetty kapistus, etten ihan sokkona haluaisi sitä ostaa. 

Hinnaltaan nuo kopiot ovat suurin piirtein samanhintaisia; alennuksesta jonkun saattaa saada kympin halvemmalla. Mutta siis hinnalla ei sitä pysty ratkaisemaan, että minkä näistä ostaisi. Jos (ja todennäköisesti kun) se syöttötuoli joku Stokke-kopio tulee olemaan. 

Ikea Antilop


Ikea Antilop. Ihan kamala - ja silti niin hyvä!

Vaikka tämä tuoli näyttää ihan kamalalta, olen alkanut harkita tätäkin vaihtoehdoksi. Vähintäänkin kakkos- ja matkasyöttötuoliksi.

Tämä tuoli on kuulemma tukeva, menee pieneen tilaan, on helppo puhdistaa, saa tarjottimen kiinnitettyä, helppo kasata osiksi matkalle mukaan... Kaikki hyvät ominaisuudet - ulkonäköä lukuunottamatta - löytyvät tästä tuolista.

Jos lähiviikkoina saadaan aikaiseksi Ikea-reissu, tämä tuoli taatusti tulee löytymään ostoskorista. Hintakaan kun ei päätä huimaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!