tiistai 26. elokuuta 2014

Kukkakaali on nam!

Aloitettiin soseet perjantaina ja melkoista sotkemistahan se on ollut. Onneksi ensimmäiseksi mauksi valittiin kukkakaali, joka ei hirveästi sotke eikä haise.

Nyt on siis viidettä päivää annettu kukkakaalia ja se alkaa pikkuhiljaa maistumaan. 

Ensimmäiset kolme päivää kukkakaali oli yök ja lusikka suussa oli vielä enemmän yök. Kukkakaalia oli enemmän leuassa kuin suussa - ja silloin kun sitä eksyi suuhun, ilme kertoi kaiken. Ensimmäisenä päivänä vieläpä puklailtiin loppupäivä, ilmeisesti uudesta ruokailutavasta johtuen; vaatteet meni vaihtoon kolmesti perjantai-iltapäivän aikana. :D

Ekaa kertaa sosetta!

Maanantaina kukkakaali alkoi maistua. Tai itse kukkakaali ei vissiin vieläkään ollut ihan lempparia; naama kääntyi joka lusikallisen jälkeen hetkeksi irvistykseen. Mutta siitä huolimatta ruoka maistui ja lusikoita odotettiin suuhun lisää. Annoin ennen ja lusikoinnin välissä myös maitoa pullosta ja loppuvaiheessa pullo ei enää kelvannut, ainoastaan lusikoitu ruoka. Ensimmäistä kertaa syötiin koko jääpalallinen ruokaa! Eihän sitä edelleenkään ollut kuin teelusikallisen verran, mutta eipä ne annokset sen isompia alussa olekaan. 

Tänään vielä maistellaan kukkakaalia ja huomenna otetaan seuraava maku maisteluun. Vuoroon taitaa päästä bataatti, joka todennäköisesti makeutensa vuoksi uppoaa kukkakaalia paremmin. Ehkä. On tämä jännää aikaa. 

Niin ja pakko liputtaa itse tehtyjen ja pakastettujen soseiden puolesta. Nyt kun annokset ovat kovin pieniä, ei ruokailu voisi olla helpompaa! Aamulla vaan yksi kukkakaali-jääpala sulamaan lautaselle ja aamupäivällä sitten vähän korviketta sekaan, lautanen mikroon ja syömään. Ihanan helppoa - eikä hukkaankaan mene paljon, vaikkei ruoka oikein maistuisi. Jotenkin ne kaupan purkit tuntuvat (ainakin vielä) suhteettoman suurilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!