perjantai 29. elokuuta 2014

Vauvauinti alkaa huomenna!

Huomenna mennään ensimmäistä kertaa polskimaan altaaseen; ensimmäinen vauvauintikerta on siis edessä.

Tosin tämä mama joutuu pettymyksekseen seuraamaan ensimmäisen kerran altaan reunalta. En ole flunssasta vielä täysin parantunut ja vauvoja täynnä olevaan altaaseen ei ole asiaa kipeänä. :(

Vaikka harmittaakin, niin toisaalta tämä helpottaa (ehkä) sitä pukuhuone-suihkutila-rumbaa. Kun ei itse tarvitse käydä pesulla ja vaatteetkin vaihdetaan vaan pikkuneidille, se ruljanssi sujunee hieman sulavammin. Ja ainakin pääsen itkevää vauvaa lohduttamaan lähestulkoon heti, eikä hänen tarvitse olla yksin sillä aikaa kun äidillä on shampoot päässä.

Ja eiköhän se iskä hyvin pärjää vauvan kanssa altaassa. On meistä kahdesta kuitenkin enemmän kotonaan vesi-elementin kanssa ja kylpyhetketkin ovat meillä 95-prosenttisesti isän ja tyttären välisiä - äidillä on yleensä asiaa korkeintaan katsomaan vierestä.

Uutta ja jännittävää


Jännä nähdä, että miten Meea suhtautuu, kun on kuitenkin NIIN erilaista kuin kylvyssä kotona. Uusi ja ehkä vähän pelottava paikka, paljon vauvoja, paljon vettä, varmaan ihan uusia juttujakin tehdään siellä vedessä. Toivotaan, että on kuitenkin positiivinen kokemus. Vaikka olen kyllä varautunut siihenkin, että itkuhan siellä saattaa jossain vaiheessa tulla - ja todennäköisesti tuleekin.

Koska itse en altaaseen pääse, niin minua jännittää ehkä eniten kaikki käytännön asiat. Miten hyvin pukuhuoneessa on tilaa pukea vauvaa, missä päin uimahallia lasten allas on, toimiiko joustofrotee+pyyhe -yhdistelmä hyvin turvakaukalon suojana odotteluaikoina, kannattaako Bumbo ottaa mukaan...

Infosta vain vähän infoa


Ei millään pahalla vauvauinnin järjestävää tahoa kohtaan, mutta ainakin itse olin kovin pettynyt vauvauinti-infon sisältöön (ja itseasiassa koko infon organisointiin). Siksi siis nämä käytännön asiat askarruttavat - edelleen - eniten.

Siis jo se itse tilaisuus oli ihan älytön; erittäin pieneen tilaan ahdettu KAIKKIEN nyt alkavien ryhmien osallistujat vauvoineen ja vetäjä koko ajan pahoittelee, että tila on niin pieni, kun olikin niin paljon osallistujia. Jos alkavia ryhmiä on kolme, jokaiseen mahtuu 14 vauvaa, muutamaa paikkaa lukuunottamatta ryhmät ovat täynnä - ja infoon osallistuu molemmat vanhemmat sekä vauva. Nopealla laskutoimituksella sain osallistujamääräksi n. 80 aikuista ja 40 vauvaa. Ei ihan riitä tila, jossa istuinpaikkoja on parillekymmenelle.

Hälinä oli kova; koko ajan vähintään yksi vauva itki (loppuvaiheessa myös oma), joten puolet infon sisällöstä meni ohi. Heikosti toimivan videotykin ja täyden kokoustilan takia en nähnyt kaikkien slidejen tekstejä - eikä niitä metelistä johtuen kuullutkaan. Se ei toki ollut järjestäjien vika, että kuudelta alkaneeseen infoon saapui porukkaa vielä klo 18.20, mutta ärsyttävää se silti oli. Etenkin kun koko info päättyi n. klo 18.22.

Lisäksi infon sisältö - tai ainakin se, mitä mieheni kanssa siitä kuultiin - oli aika huono. Altaan veden laatu ei liene pääasia ja vauvauinnin hyödyllisyydestä jokainen varmaan tiesi jo entuudestaan jotain. Käytännön asioista ainoat muistiin jääneet asiat olivat a) ei koruja ja b) vauvaa ei tarvitse pestä ennen uintia, mutta vanhempien pitää peseytyä. Niin ja toki sitten loppuvaiheessa - kun info oli oikeastaan jo päättynyt ja porukka alkoi tekemään lähtöä (eli hälinä oli VIELÄ kovempi) - mukana ollut toinen ohjaaja huuteli sivusta pyyhkeiden lukumäärästä, turvakaukalon hyödyllisyydestä yms. Eli siis juuri niistä asioista, joista itse kaipasin eniten tietoa. Varmaan meni suurelta osalta ohi nämä neuvot. Henkilökohtaisesti olen itse löytänyt kymmenkertaisesti enemmän käytännön neuvoja googlesta kuin mitä tuolta infosta tuli.

Muutenkin ehkä olisi ollut fiksumpaa laittaa powarislidet jokaiselle osanottajalle mailiin, josta sitten voisi niitä itse käydä lukemassa - ja vaikkapa kerrata vielä näin päivää ennen vauvauinnin alkua. Avainrannekkeiden hakua lukuunottamatta minusta ainakin oli aika tarpeetonta tuo käynti uimahallilla etukäteen. Vähän jotenkin samat fiilikset jäi siitä kuin synnytysvalmennuksesta; turhaa, mutta tulipahan tehtyä.

Siitä huolimatta - innokkaasti huomista odottaen ja toivotaan, että vesipetommekin nauttii myös tuosta vähän isommasta "kylpyammeesta"!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!