maanantai 11. elokuuta 2014

Hampaat tulossa?

Viime viikkoina on merkit alkaneet viitata siihen, että Meuskan ensimmäiset hampaat ovat tulossa. Vielä ei ole hampaita näkynyt (eikä edes tuntunut), mutta jotkut vauvathan saattavat tehdä ensimmäisiä hampaitaan kuukausia. Tosin toisinaan tuntuu, että pikkuvauvalla kaikki vähänkin normaalista poikkeava pistetään hampaiden tulon piikkiin. :) Mutta ehkäpä ne sieltä ovat tulossa!

Joka tapauksessa, tässä niitä "oireita", joita meille on ilmaantunut:

Valtava kuolaaminen. Ihan järkyttäviä määriä tulee kuolaa joka päivä. 

Kaikki menee suuhun. Lähinnä siis sormet, hihat ja harso. Myös äidin ja isin sormet. 

Purulelu maistuu. Olen sitä tarjonnut jo aiemminkin, mutta ei ole kelvannut. 1,5 viikon ajan sitä on maiskuteltu päivittäin. Tosin isin karheat sormet ovat Meean mielestä vielä parempi purulelu. :)

Tutilla ja tuttipullolla leikitään. On ihanaa hangata tuttia kutisevia ikeniä vasten. Ja tuttipullo se vasta mukava onkin; välillä ei malttaisi millään keskittyä syömiseen. 

Ruoka ei maistu. Joinain päivinä syödään ihan normaalisti, mutta joinain päivinä vähän huonommin. Rinnasta syöminen on ollut muutenkin vaikeaa, mutta nyt ei aina meinaa ruoka maistua pullostakaan tarjoiltuna. 

Nukkuminen on vaikeaa. Päiväunet ovat kadonneet lähes täysin ja iltaunille menokin on vaikeampaa. Kahtena viime yönä myös yöunet ovat olleet hankalat; ekana yönä valvottiin klo 1.30-5, tokana yönä klo 3-5. Ja siis herätyshän on lähes kellontarkasti klo 6 - jonka jälkeen ei pariin tuntiin väsytä yhtään. 

Kiukuttaa ja kitisyttää aiempaa enemmän. Siis huomattavasti enemmän. Osittain tämä liittyy varmaan siihenkin, kun ei pikkuinen ole saanut riittävästi unta. Ei se ole ihmekään, jos kiukuttaa. 

Vatsa on sekaisin. Ripulikin kuulemma voi johtua hampaista. Meillä vatsa on ollut löysällä suunnilleen siitä asti, kun muutkin hammasoireet alkoivat.

Kuumetta ei (vielä) ole tullut, mutta jotakuinkin kaikki muut hammas-merkit ovat nyt ilmassa. Vielä kun tulisi se hammaskin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!