sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Pikkuvirpojat kävi kylässä

Olen niin onnellinen, kun meillä kävi tänään monta pikkuista noitaa virpomassa - ja yksi pupu sekä orava. Ihanaa!

Asuttiin aiemmassa asunnossa lähes neljä vuotta - kolme pääsiäistä. Rivariasunto Jyväskylässä, lähellä keskustaa, mutta kuitenkin viihtyisällä ja rauhallisella asuinalueella. Lapsiperheitä sekä omassa että viereisissä rivareissa ja kerrostaloissa.

Varauduin joka vuosi kasalla pääsiäismunia ja odotin innoissani virpojia. Eipä käynyt ketään. Kertaakaan. Minään vuonna.

Nykyiseen asuntoomme, omakotitaloalueelle maaseudulle, muutimme vajaa kaksi vuotta sitten. Viime vuonna odotin jännittyneenä palmusunnuntaita, laskeskelin naapuruston lapsien lukumäärää ja hamstrasin suuret määrät pääsiäismunia. Tällöin myös Meea oli mahassa viimeisiä hetkiä, joten tietynlainen pesänrakennusvietti varmaan osaltaan vaikutti suklaamunien lukumäärään. :D

Vuoden takaiset pääsiäistunnelmat. 

Uusi asuinalue ei tuottanut pettymystä; meillä kävi viime vuonna n. 25 pikkuvirpojaa ja suklaat hupenivat mukavasti. Tänä vuonna varauduttiin suurinpiirtein samanlaisella suklaamäärällä ja 18 pikkuvirpojaa kävi ovella kolkuttelemassa.

Ja tämä mama oli niin onnellinen! On ihan mahtavaa, että lapset vielä jaksavat näin innokkaasti virpoa. Itse muistan sen olleen suurta hupia omassa lapsuudessani. Ja jotenkin on hienoa, että se perinne on vielä voimissaan - ainakin täällä maalla.

Virpojien palkat eilisiltana odottelemassa noutajiaan.

Odotan innolla, että pikkuneitikin pääsee virpomaan. Katsotaan, josko jo ensi vuonna uskaltautuisi äidin kanssa lähimpien naapureiden oville. Ainakin vitsat askarrellaan yhdessä vuoden päästä!

Tänä vuonna neiti sai siis tyytyä availemaan ovia virpojille - ihan innoissaan oli kyllä siitäkin. Vähän kummastuneena katseli ensimmäisenä ovella käyneitä noitia, seuraaville irtosi jo hymy. Eniten pikkuneidille iloa toivat kuitenkin vitsat, joille nauraa kiherrettiin, kun kannettiin ne ulko-ovelta keittiön maljakkoon. Koristeita piti hipelöidä ja tuijotella. Muutamaan otteeseen päivän aikana on käytykin vitsoja ihailemassa - niistä riittää varmasti iloa vielä moneksi päivää!

Vitsat pikkuneidin ihasteltavina keittiön pöydällä. 
Toinen ihastelun aihe on vasta kasvamassa; laitoin ensimmäistä kertaa rairuohot talouspaperin päälle kasvamaan ja otin kuvan lähtötilanteesta toissapäivänä. Jospa nämä pääsiäiseksi ehtisivät kasvaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!