maanantai 9. maaliskuuta 2015

Seuraava DIY-projekti: Lorupussi

Koska tässä ei muuten vielä ole kiire taaperon kanssa touhutessa ja miljoonan meneillään olevan projektin kanssa (mm. lastenhuoneen sisustaminen ja 1vee synttärit), ajattelin ottaa työn alle vielä yhden (ikuisuus)projektin.

Nimittäin lorupussin. 

Mietin lorupussin ostamista jo aiemmin, mutta se jäi silloin ajatuksen asteelle. Nyt päätin askarrella lorupussin itse. Mahdollisesti lorupussi (tai ainakin sen alku) voisi olla jopa yksi Meean 1-vuotissynttärilahjoista - jos vaan suinkin ehdin sitä lähiviikkoina tekemään. Tämä olisi ainakin rakkaudella äidiltä tyttärelle annettava lahja. 

Ompelutaitoni ovat kohtuullisen olemattomat, enkä omista ompelukonetta. Siksi varsinaisen pussin tekeminen tullee olemaan se vaikein juttu. :D Jotain aika simppeliä, kenties pitsiä koristeeksi johonkin reunaan. Riippunee paljon siitä, millaisen kankaanpalasen löydän lorupussia varten.

Enemmän olen innoissani varsinaisten lorukorttien tekemisestä. Googlettelin aihetta nopeasti ja löysin toinen toistaan ihanampia lorukortteja. Ajattelin, että itse voisin yhdistellä pussiin eri tyylejä. Ainakin nyt aluksi kartongista muotoonleikattuja kortteja (eläimiä, auto, kuu...) sekä neliön/soikion muotoisia, joissa on kuva toisella puolella. Lopuksi kontaktimuovia päälle, niin kestävät käytössä. Meean kasvaessa voidaan yhdessäkin askarrella lorukortteja pussiin.

Lorujen suhteen ensimmäisenä työn alle tulevat tutut leikkilaulut, ainakin hämä-hämähäkki, leipuri Hiiva ja pienen pieni veturi.

Enää pitäisi käydä tarvikeostoksilla ja startata askarteluprojekti. Se on vielä epäselvää, että milloin muka näitä ehdin tekemään; varmaan yöllä? 

2 kommenttia:

 1. Googlettamalla löytyy aivan ihania lorupusseja tosiaan! Minun piti pari vuotta sitten tehdä itse loru-/laulupussi, mutta projektin venyessä turvauduin valmiiseen versioon ja ostin Leikkienin laulupussin ;)

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin katselin sitä Leikkien-pussia, mutta yritän nyt ensisijaisesti väsätä tämän itse. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!