keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Masusta misuksi - viikko 2: liikunta

Toinen viikko Masusta misuksi -valmennusta takana. Ensimmäisellä viikolla käsiteltiin ruokaa, viime viikolla liikuntaa.

Liikunta on itselle ehkä se suurin ongelma.

En ole koskaan ollut mikään kovin aktiivinen liikunnan saralla. Liikunnalliset harrastukset ovat olleet melko vähäisiä - ja lyhytkestoisia. Innostun helposti kaikesta, mutta into ei riitä pitkälle.

Surullisenkuuluisa esimerkki on vatsatanssikurssi, jonne ilmoittauduin ystäväni kanssa opiskeluaikoina. Joka viikko jommalla kummalla oli joku "tosi hyvä syy", miksei juuri tällä viikolla voi lähteä tunnille. Kun oli muitakin menoja ja tentteihin piti lukea. Ja kun se matkakin oli toiselle puolelle kaupunkia niin pitkä, eikä ollut autoa käytössä. Eikä sinne nyt yksin tietenkään voinut mennä. Loppujen lopuksi taidettiin käydä vain yhdellä tunnilla ja skipata useampi - jonka jälkeen jo opettajakin soitteli perään, että meinataanko enää käydä kurssilla. Harmittavinta tässä on se, että se vatsatanssi olisi oikeasti ollut varmaan ihan kivaa - tuntien skippaaminen ei ollut siis siitä kiinni!

Kuten yllä olevasta esimerkistä huomaa, aikaan sidottu liikunta on minulle ehkä pahinta. Minusta ei ole liikkumaan kellon mukaan - joka viikko samaan aikaan. Takuuvarmasti juuri se hetki olisi huono - tunnin päästä olisi parempi. Tai seuraavana päivänä. Kun on nyt niin kiire ja huono olo ja ei yhtään edes innosta liikkua. Onneksi olen tämän jo tiedostanut, enkä edes aio aloittaa harrastusta, joka vaatisi tiettyyn aikaan osallistumista.

Tällä hetkellä oma liikunta onkin hyvin pitkälti koiran ja/tai rattaiden kanssa ulkoilua sekä erinäistä hyötyliikuntaa. Tosi hyviä juttuja nekin, mutta varmaan pitäisi tehdä jotain muutakin - kun vaan olisi aikaa.

Rataslenkillä käytiin tänään(kin). 

Valmennushan onneksi on äideille suunnattu, joten tämäkin puoli on otettu huomioon; olemme saaneet vinkkejä myös siihen, miten arjessa ja vauvan/taaperon kanssa touhutessa voi samalla treenata. En ole vielä itse ehtinyt näitä juurikaan kokeilemaan (kiitos loppuviikosta tulleen flunssan!), mutta uskoisin tämän olevan aika tehokasta treeniä - ja lapsestakin ihan hauskaa. Kyllä tuo meidän 12-kiloinen Meeakin ihan hyvästä kahvakuulasta käy! :)

Jotain muitakin hyviä vinkkejä liikkumiseen on valmennuksen myötä tullut, mutta en vielä ihan kaikkiin niistä ole ehtinyt tutustua. Mutta materiaalia on saatavilla!

Olen myös valmennuksen myötä pohtinut liikuntaharrastuksen aloittamista omalta osaltani ja mieleen on tullut parikin vaihtoehtoa. Myös näistä kyselin ryhmässä ja sain hyviä vinkkejä - jätetään nyt vielä kertomatta, mitä nämä mahdolliset tulevat harrastukseni ovat, jos ei tästä tulekaan mitään. Mutta ajatus on ainakin lähtenyt itämään, kenties jossain vaiheessa päästään vielä konkretian puolelle. :)

Liikunta-viikon tehtävien osalta olin ehkä vähän yllättynyt niiden helppoudesta. Jopa minä, joka en liiku kovin aktiivisesti, sain ilman sen kummempia ponnisteluita suoritettua annetut liikuntatehtävät! Asioiden pohtiminen onkin kyllä vienyt viime viikolla enemmän aikaa kuin varsinainen liikunta - mikä on toisaalta hyvä, jotta muutokselle luodaan hyvä pohja ja liikkuminenkin kantaa sitä kuuluisaa alkuinnostusta pidemmälle.

Kuluvalla viikolla teemana onkin henkinen hyvinvointi, joka varmaan monelta äidiltä jää melko vähiin. Tunnelmia kolmannelta viikolta blogissa jälleen viikon päästä!

p.s. Pakko vielä mainita; niitä tuloksiakin on jo näkyvillä, vaikka melko kevyin askelin starttaisinkin. On lähtenyt niin senttejä kuin kilojakin! Tästä saa taas uutta puhtia valmennukseen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!