keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Talvi yllätti!

Eikös tämä perinteinen "talvi yllätti autoilijat" ole joka vuosi otsikoissa? Minusta lehtien täytteeksi voisi laittaa yhtä hyvin myös "talvi yllätti lapsiperheet". Niin nimittäin kävi tänä aamuna ainakin meillä - eikä varmasti olla ainoita!

Aamulla piti lähteä kävellen päiväkodin tutustumisreissulle ja mittari näytti herätessä miinus yhdeksää. Ihan pieni järkytys oli, koska viime aamuina ei ole tainnut olla edes pakkasen puolella... Enkä (tietenkään) ollut katsonut sääennustetta edellisiltana.

Vaikka ajattelenkin, että pikkupakkasilla ei voi laittaa koko vaatevarastoa päälle, jottei sitten kunnon pakkasilla palele - niin kyllä se toppahaalari oli ilmiselvä valinta tänä aamuna.

Meean talvikamppeet on onneksi suurinpiirtein ostettu (villahaalari ja ehkä fleecehaalari enää puuttuu), mutta hoppu siinä aamulla tuli niitä esiin kaivaessa. Kuomissakin oli vielä laput kiinni! :D


Upouudet Kuomat.

En uskaltanut uutta Reiman haalaria vielä laittaa päälle, kun ei ole lunta, mutta turvauduttiin kakkoshaalariin, eli Kaxs-kirppislöytöön. Talvirukkasia ja villapipoa on pidetty jo aiemminkin, mutta ne talvikengiksi hankitut Kuomat oli tosiaan nyt ensimmäistä kertaa jalassa. Ja sitten piti vielä etsiä varoilta mukaan vähän villasukkaa, villahanskaa ja fleecehaalaria, koska luvassa päiväkodissa oli myös ulkoilua - eikä siihen pienten pihalle paista aamusta aurinko.

Kiire tuli muutenkin ja oman haasteensa toi vielä se, että pikkuneiti päätti piilottaa toisen Kuoman äidiltä. Eikä suostunut kertomaan, minne on sen vienyt. Vihdoin löytyi lelukorista ja päästiin lähtemään.

Vähän kylmähän siellä oli, mutta onneksi oli molemmilla sen verran päällä, ettei tarvinut palella. Ja onneksi tuli sen verran kiire lähdön kanssa, että piti kävellä aika ripeästi. :D

Neiti veteli kävelylenkin jälkeen pienet unosetkin kirpsakassa ulkoilmassa.

Niin, ja yllätti se talvi myös äidin! Oikea talvitakki oli vielä varastossa (ja on muuten vielä nytkin!), mutta onneksi naulakosta löytyi syksyllä alesta löytämäni toppatakki syystakin tilalle. Pipot ja kaulaliinat piti kaivaa esiin kiireessä (eivätkä ne sopineet yhtään sen takin kanssa!) ja tuulikaapissa lähtiessäni vasta tajusin, että ehkä tennareiden tilallekin täytyy kaivaa jotkut talvisemmat kengät. Tänä aamuna tosiaan huomasi, että se oma talvipukeutuminen on paljon heikommalla tolalla kuin pikkuneidillä - etenkin kenkäosasto on vähän puutteellinen.

Iltapäivällä sitten kävin (nimikoinnin merkeissä) läpi neidin talviasustekorin ja kyllähän sieltä vaikuttaisi hyvin löytyvän asusteet tälle talvelle. Nyt myös äidille selvillä, että mitä löytyy ja mikä sopii mihinkin keliin! Täytyykin tehdä oma postauksensa meidän talvivaatteista lähiaikoina - mitä muuta sen Reiman ihanuuden lisäksi löytyykään. :)

Meidän pihan näkymää tänä aamuna, kun startattiin päiväkotia kohden - hrrrrrr.


Joko teillä on kaivettu talvikamppeet esiin?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!