perjantai 2. lokakuuta 2015

Hektistä arkea

Tuntuu, että nyt syksyn startatessa meidän arjesta on tullut kiireisempää kuin koskaan! Oman osansa ajan riittämättömyyden tunteeseen ovat tuoneet sairastelut, mutta jo ihan ilman niitäkin arki tuntuu olevan nykyään melko kiireistä.

Meidän normaali arkiviikko menee nykyään tähän tapaan:

Maanantaisin ja tiistaisin on kerhopäivä. Ihan joka viikko ei toki kerhoissa käydä - ainakaan kummassakin - mutta melko usein kuitenkin. Vaikka kerhoilu syökin kiireistä arkea entisestään, on se hyvää ajanvietettä sekä äidille että tyttärelle. Ja lapsen ehdoillahan tässä arjessa pitkälti muutenkin mennään, joten senkin takia pyrin kerhoihin lähtemään mahdollisimman usein.Kerhoaamuina lähdetään kotoa aika lailla heräämisen ja aamupalan jälkeen, eli aamulla ei oikeastaan ehdi tekemään juuri muuta kuin valmistautua lähtöön - siinä menee yllättävän paljon aikaa. :D Ollaan kerhosta kotona puolenpäivän tienoilla; maanantaisin suunnataan kiireesti heti kotona lounastamaan, ti-kerhossa on lämmin ruokakin tarjolla.

Meean päikkäriaika on yhdeltä, mutta kerhopäivinä neiti on monesti torkahtanut jo kotimatkalla rattaisiin. Eli kotona ei enää välttämättä nukuta päikkäreitä. Tai ne kestävät vartin. Jos Meea nukkuu, käytän ajan bloggaamiseen tai siivoamiseen. Jos ei nuku, niin ns. oma aika jää väliin kyseiseltä päivältä.
Iltapäivä maanantaisin ja tiistaisin menee leikkiessä, ulkoillessa yms. Koska kerhoilut ja omat työt vievät oman siivunsa viikosta, haluan alkuviikon iltapäivinä panostaa kahdenkeskiseen aikaan tyttären kanssa. Silloin ei edes yritetä siivota keittiötä samalla kun neiti rakentaa palikoista tornia - vaan rakennetaan sitä tornia pikkuneidin kanssa. Vaikka on kiire, ei pidä unohtaa leikkimistä ja yhdessäoloa!

Isin tullessa töistä kotiin neljältä tehdään ruokaa, syödään, kenties käydään kaupassa ja yhtäkkiä kello lähentelee jo puoli kuutta. Arttu-hauvalle ruokaa ja äiti lähtee (etä)töihin loppuillaksi. Teen siis ikäänkuin yhden työpäivän kahtena iltana, eli sekä ma- että ti-illat kuluvat töiden merkeissä. Näinä iltoina mies hoitaa Meean iltapuurot, -pesut ja nukuttamisen.

Yleensä työillan jälkeen en jaksa enää juuri mitään tehdä. Etenkään jos/kun neiti ei ole nukkunut päikkäreitä kotona, eli äidille ei ole jäänyt lainkaan omaa aikaa. Yleensä illan todo-listalla on ainoastaan iltapala ja nukkumaanmeno.

Välillä kyllä tuntuu, että tämä alkuviikko on kaikkein kiireisintä - vaikka onkin ns. vapaalla suurimman osan päivästä ja kotona, niin joinain päivinä ei tunnu ehtivän saada mitään aikaiseksi. 
Keskiviikko on viikon "vapaapäivä", joka käytännössä tarkoittaa yleensä siivous- ja ruuanlaittopäivää. Ollaan yleensä keskiviikkoisin koko päivä kotosalla ja keskitytään kodinhoitoon. Olen pyrkinyt myös tekemään keskiviikkoisin ison satsin ruokaa loppuviikoksi - ruuasta riippuen joko päivällä Meean kanssa tai illalla isin vahtiessa Meeaa.

Nyt tosin alkuviikkojen arkeen on tullut lisänä päiväkodin tutustumiskäynnit, jossa olimme tänä keskiviikkonakin - ja olemme menossa myös ensi viikolla. Eli siihen hupenee ne siivouspäivät. :D Senkin takia välillä joutuu jättämään noita kerhoja väliin; jos joka päivä on menossa, jää kodinhoito yms liian huonolle tolalle.Torstaisin ja perjantaisin olen töissä toimistolla ja lähdetään miehen kanssa kotoa kuuden jälkeen aamulla kaupunkia kohden. Meea on nyt ollut pitkälti mummin ja vaarin hoivissa meillä kotona, mutta marraskuusta eteenpäin hoitopaikkana toimii päiväkoti. Silloin siis luvassa myös aikaiset herätykset neidille - ja vähän lisähommaa itselle työaamuihin, kun pitää herättää, pukea ja ehkä jopa syöttää neiti ennen lähtöä.

Töistä ollaan kotona neljän maissa. Joka toinen viikko torstaisin mies lähtee illaksi frisbeegolf-kisoihin - ja aika monesti muutenkin torstai-iltaisin sinne fg-radalle.

Perjantai-illat ollaan joko kotona tai matkalla jonnekin. Viikonloppureissuja tulee tehtyä jonkin verran isovanhempien, sukulaisten ja ystävien luokse, ja niille startataan yleensä perjantaina töiden jälkeen. Tosin viime aikoina ollaan vähennetty reissailua selkeästi; kun arki on niin kiireistä, sitä mielellään on viikonloput kotona, niin ehtii tekemäänkin jotain. Ja mieluummin kutsuu ne vieraat meille, kuin itse lähtee minnekään - tuleepahan ainakin siivottua!

Vaikka arki onkin superkiireistä, tuntuu ne viikonloputkin kuluvan kiireellä eteenpäin. Etenkin jos lauantaina lähdetään kaupunkiin shoppailemaan, siinä vierähtää helposti koko päivä - tai ainakin niin myöhään, ettei kotona saa enää mitään järkevää aikaiseksi.Että jos joku ihmettelee, miksi blogi välillä päivittyy aika harvakseltaan, tässä syy. Ns. vapaata aikaa arkiviikossa on minulla ehkä 1-2 päikkärit (1-2 h per päikkärit) ja kolme iltaa nukutuksen jälkeen (1-1,5 h per ilta). Yhteensä 4-8,5 tuntia viikossa. Kun vapaa-ajalla olisi muutakin tekemistä kuin blogi, ei nykyarjessa blogille valitettavasti jää niin paljon aikaa kuin haluaisin. Muutama lisätunti viikkoon ei tekisi pahaa! No, onneksi lokakuulla on luvassa kaksi kokonaista lomaviikkoa töistä. :)

Bloggauksen kuvat tämän ja viime viikon arjesta. 

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Kiva blogi sinulla, täytyy kahlata kokonaan jossain vaiheessa läpi :)

  Mitä teet työksesi? Kätevää kun voi tehdä välillä työtä myös etänä.

  Mitenkä on sujunut lapsella hoitoon tutustuminen?

  On tämä lapsiperhearki kyllä kiireistä. Mutta bloggaat kun ehdit :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja tervetuloa mukaan lukijaksi! :)

  Mun työnkuvaa on vaikea selittää lyhyesti. Mutta pääsääntöisesti projektinhallintaa konsultointifirmassa ja sisällöntuotantoa mainostoimistossa. :)
  Hoitoon tutustumiset on menneet hyvin; ollaan käyty vasta kerran omassa ryhmässä ja olen siis itse ollut mukana. Onneksi on reipas taapero, niin ei (ehkä) niin kamalaa ole päiväkodin aloitus.

  Kyllä, kiireistä arkea, mutta onneksi tämä lapsiperhearki on myös aika antoisaa. En vaihtaisi pois! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!