tiistai 29. syyskuuta 2015

Nimikointi-projekti startattu!

Päiväkodin aloitus lähenee ja pikkuhiljaa olen alkanut myös käytännön toimiin päiväkodin aloituksen suhteen. Yhtenä isoimpana käytännön asiana onkin vaatteiden ja tavaroiden nimikointi, jonka siis aloitin viikonloppuna.

Mietin jo kesällä erilaisia vaihtoehtoja nimikointiin ja päädyin valmiisiin lappuihin.

Monethan nimikoivat tussilla pesulappuihin ja tämä olisi ollut itselläkin se toinen vaihtoehto. Nimikin olisi ollut lyhyt tätä varten. :D Mutta koska meillä on paljon käytettynä ostettuja vaatteita, joissa ei kaikissa pesulappua ole, olisi pelkkä tussilla nimikointi melko haasteellista. Enkä usko, että mielenkiinto siistiin käsialaan olisi riittänyt koko vaatekaapin läpikäymiseen - ja epäsiistit nimikoinnit eivät olisi olleet jälleenmyyntiarvon kannaltakaan hyvä asia. 

Jotkut vannovat nimikoinnissa myös apteekin ruskean teipin nimeen, mutta minusta se olisi vielä epäsiistimpää kuin pelkkä tussilla nimikointa. Vaikka varmasti pitävä ja edullinen vaihtoehto.

Valmiit nimikointilaput tuntuivat meille parhailta vaihtoehdolta. Ommeltavat jätin samantien sivuun, koska hermoni eivät olisi riittäneet niin monen lapun ompeluun. Samaten silitettävissä lapuissa olisi ollut enemmän työtä kuin tarroissa - ja ainakin opiskeluajoilta on jäänyt huonoja mielikuvia silitettävien haalarimerkkien pysyvyydestä...

Joten tarrat olivat aika selkeä vaihtoehto nimikointiin. Tarramonsteri oli saanut hyviä arvosteluja ja tarratkin olivat verkkokaupassa kivannäköisiä, joten tilasin kerralla ihan reilun satsin.Olen nyt noin puolet sisävaatteista tarroittanut - ja onhan se aikaavievää puuhaa. Mutta myös ihan mukava projekti! Ja onpahan tullut samalla siivottua neidin vaatekaapista pienet vaatteet pois. 

Kunhan olen mm. pessyt tarroitetut vaatteet, ajattelin kirjoittaa oman bloggauksen Tarramonsteri-kokemuksistani - joten ei tästä sen enempää tällä erää.

Huomenna mennäänkin tutustumaan päiväkotiin "ihan oikeasti", eli Meea pääsee leikkimään tulevien ryhmäläistensä kanssa. Täytynee valita neidille aamulla päälle tarroitetut vaatteet, niin pääsee fiilikseen - niin ja muistaa ottaa mukaan ne sisätossut! 

Miten teillä nimikoidaan päivähoitovaatteet?

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa kätevältä tuo tarrasysteemi!

  Millä tavoin teillä on tuo hoitoon tutustuminen, siis käyttekö minkä verran etukäteen tutustumassa? Tuleeko kuinka pitkiä hoitopäiviä sitten kun päivähoito alkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin näin ensituntumalta vaikuttaa kyllä hyviltä nuo tarrat!

   Käydään tutustumassa nyt niin monta kertaa kuin ehditään; varmaan ainakin neljä kertaa vielä. Hienoa, kun siihen on mahdollisuus, niin ei oo (ehkä) niin vaikeeta hoidon aloitus. :)

   Meille tulee pitkät hoitopvät, kun meillä on miehen kanssa samat työajat (kuljetaan yhdellä autolla) ja työmatkaakin 30 km. Mutta aluksi tosiaan vaan 10 hoitopvää/kk, niin kevyt startti senkin suhteen. :)

   Poista
  2. Sehän kuulostaa hyvältä että on vain 10 päivää kuukaudessa hoidossa.

   Meilläkin päivähoidon aloitus lähestyy, päiväkoti on aika iso, kaupungissa. Päivistä tulee silti pitkiä vaikka aloitan itse 30-tuntisella työajalla. Mutta täytyy vaan toivoa että hyvin lähtisi sujumaan. Meillä lapsi on ehkä vähän hitaasti lämpeävä mutta aikansa katseltuaan ainakin yleensä uskaltautuu mukaan.

   Tsemppiä!! :)

   Poista
  3. Nää on kyllä jänniä aikoja - etenkin, kun ei yhtään tiedä, miten hoidon aloitus oikeasti sujuu...

   Tsemppiä sinnekin suuntaan päiväkodin aloitukseen! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!