sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Herkkuja 1,5-vuotiaalle?

En ole ehdoton minkään ruoka-asian suhteen, mutta haluan tarjota lapselleni mahdollisimman terveellistä ruokaa - tästä syystä esimerkiksi tein soseet pääsääntöisesti itse.

Meillä ei myöskään ole (tai tule olemaan) mikään nollalinja sokerin suhteen. Mutta en myöskään ehdoin tahdoin halua syytää lapselle - etenkään näin pienelle - makeaa.

Jotkut samanikäiset lapset ovat tähän mennessä - tai oikeastaan jo vuoden iän tienoilla - maistelleet vaikka mitä. Vaikkei vielä välttämättä niitä "pahimpia", eli karkkia ja limsaa, niin aika paljon kaikennäköistä muuta. Pullaa, keksiä, kakkua, piirakkaa, mehua, jäätelöä, muroja...

Ja meillä ei ole vielä syöty juuri mitään herkkuja! 

Oma vaikutus asiaan on luonnollisesti Meean allergioilla. Voi olla, että esimerkiksi ilman maitoallergiaa neiti olisi kesällä saanut jo ainakin maistiaisia esimerkiksi jäätelöstä. Tai siis; äiti olisi helpommin taipunut niihin "tahtoo, tahtoo, anna, anna" -kinuamisiin. Nyt kun on kylmäviileästi joutunut jättämään Meean vaille maistiaisia lähes kaikesta omasta ruuasta, jottei hänelle tulisi vatsa- tai iho-oireita. Ja alkaa neitikin olla jo tottunut siihen (edes välillä). 

Mitä "herkkuja" neiti sitten on syönyt? Lista ei ole pitkä

Pillimehuja ja -maitoa olen ostanut kesähelteillä; mehuissakin yleensä valittu se sokeriton versio. Ne ovat olleet tosi käteviä ulkonakin, kun on voinut itse juoda Mehujehun avulla. Maustetuissa kaurajogurteissa on ollut joissain lisättyä sokeria; nyt kun jogurtti on alkanut maistua enemmän, olen suosinut maustamatonta jogurttia marjojen kera.

Pillimehua Mehujehusta. 

Vadelmamuffinsseja ja lettuja tarjosin allergiaversiona kesällä, mutta eipä neiti edes maistanut... Kesällä neiti sai myös helteillä itsetehtyä mehujäätä, mutta tämäkään ei sinänsä mitään varsinaista herkkua ollut; koostui nimittäin hedelmäpiltistä ja sokerittomasta mehusta. 

Siinäpä ne. 

En tiedä, milloin Meea saa maistaa ensimmäistä kertaa karkkia, mutta luulen, ettei vähään aikaan. Ei ole kyllä mitään kiirettä sen suhteen. Ihan hyvä vaan, mitä pidemmälle saadaan vedettyä karkitonta ruokavaliota.

Onneksi ainakin toistaiseksi pikkuneidin suurinta herkkua ovat talk-murut, joita napsitaan välillä jälkkäriksi kipollinen. :)

Talk-muruja välipalaksi. :)

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

4 kommenttia:

 1. Meidän neiti kanssa on tykänny juuri noista talk-muruista, maissinaksuista ja pienistä riisikakuista joita annan hyvillä mielin. :D Synttäreillä on päässyt keksin, karkin, suklaan ja muiden herkkujen makuun ja niitä vaatii nähdessään... Oon antanu synttäreillä aika vapaasti neidin syödä herkkuja, ja silloin tällöin meillä herkutellaan kotonakin. Pillimehut on meilläkin kovassa huudossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille ei allergioiden takia käy noi maissinaksut eikä riisikakut, mutta onneksi on olemassa tosiaan noi talkmurut. :)
   Meillä onneksi toistaiseksi herkutellaan just noilla talkmuruilla tai vaikkapa kurkulla tai leivällä. Ihan onnessaan tyttö, kun kysyy ruuan päätteeksi "otatko vielä leipää jälkkäriksi?". Kun ei tiedä (vielä) muusta, niin tää on melko helppoa. :)

   Poista
 2. Täällä typy täyttää pian 2v ja ollaan onnistuttu tähän asti täysin sokerittomalla linjalla :) jätskiä tein sauvasekoittimella jäisestä banaanista ja mustikoista, ja oli muuten hyvää! Taisin blogiinkin siitä jotain elokuussa laittaa. Hedelmäpalat on tietysti kova herkku myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, se on aika hyvä saavutus! Etenkin kun sitä lisättyä sokeria on aika monessa, just esim. noissa jogurteissa.
   Tuota banaanijätskiä on minunkin pitänyt tehdä, mutten ole vielä ehtinyt/muistanut. Se jäi kesällä, kun ne itsetehdyt mehujäätkään eivät aluksi olleet mikään hitti. :D
   Joo ja meillä tosiaan myös kurkku on tämänhetkinen ykkösherkku. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!