perjantai 25. syyskuuta 2015

Meidän koti: lastenhuone

Olen ajatellut esitteleväni meidän kotia bloginkin puolella vähän enemmän. Koska lastenhuone-bloggausta on toivottu - ja koska hiljattain otin siitä muutamia kuvia - tästä on helppo aloittaa.

Ihan hirveästi huone ei ole (vielä) muuttunut siitä, kun Meea sinne muutti. Leluja on tullut lisää ja vaatekaappi pursuaa kohta liitoksistaan. :D

Lastenhuone oli ennen nykyistä käyttötarkoitustaan meillä vierashuoneena. Huonekalut laitettiin aika lailla kokonaan vaihtoon ja yksi seinä maalattiin vaaleanpunaiseksi. Ns. vanhoista huonekaluista huoneeseen jäi vain nojatuoli - koirakyttäyksellisistä syistä (lue: Arttu-hauva ei muuten näkisi julkisivun puolelle taloa ikkunasta ulos).
Sänkynä toimii edelleen pinnasänky. En tiedä milloin Meean uskaltaa siitä siirtää junnusänkyyn - ehkä vuodenvaihteessa. Ehkä. Toistaiseksi pinnasänky on palvellut aivan mainiosti.

Omia lempparijuttujani Meean huoneessa ovat ehdottomasti sängyn päällä komeileva taulu sekä lipaston päällä oleva ristiäismekosta tekemäni taulu. <3

Sängyn ja oven välissä oleva lipasto ostettiin ennen Meean syntymää makuuhuoneeseemme vauvanvaatteiden vaatelipastoksi. Meean muutettua omaan huoneeseen ostettiin vaatekaappi, joten tämä lipasto jäi vähän ylimääräiseksi. Hyvin siihen on silti löytynyt täytettä; kahdessa laatikossa on kaikennäköistä tarviketta rasvapurkeista harsoihin, yhdessä laatikossa on lakanat ja juuri pari viikkoa sitten siirsin tähän asti tyhjänä olleeseen alimpaan laatikoon neidin legot. Ei ehkä paras säilytyspaikka legoille (koska ne voisi olla myös kiva ottaa mukaan ja tulla rakentelemaan vaikka olkkariin), mutta tilapäisenä ratkaisuna toimii. Keksitään uusi paikka sitten, kun legoja on enemmän - ja ne kiinnostavat enemmän. Mutta jonkinlaiseen lelusäilytykseen tätä lipastoa varmaan tullaan tulevaisuudessa käyttämään enemmänkin.Vaatekaappi on - kuten alussa totesin - ääriään myöden täynnä. Kolme laatikkoa, neljä hyllyä ja kaksi henkaritankoa. Eikä paljoa ole ylimääräistä tilaa. Kaappiin saa lisävarusteena yläkaapit; niiden osto tulee varmaan lähiaikoina ajankohtaiseksi; sinne voisi sitten säilöä jotain isompia tarvikkeita (kuten repun ja matkalaukun) tai vaikkapa lakanat.
Tuoli oli sisustuksen murheenkryyni, mutta käytännössä se on ollut aika hyvä. Sen lisäksi, että koira nukkuu siinä päivät pitkät, se on erittäin hyvä kirjojen lukupaikka. Meea mahtuu kiipeämään syliin ja kirjahylly on lähellä.

Ja toki tuoli on sen verran tilava, että molemmat lapset mahtuvat päät vierekkäin kyttäämään naapureita ikkunasta. Arttu istuu yleensä toisella nojalla, Meea seisoo keskellä tuolia ja halailee Arttua samalla. :)

Tekisi mieli ostaa kauniimpi ja huoneen väreihin paremmin sopiva tuoli. Mutta toisaalta; vaalea tuoli ei meillä säilyisi vaaleana kovin pitkään ja mahdollisesti jossain kohtaa (lastenhuoneen tavaramäärän lisääntyessä) joutuu nojatuolista lastenhuoneessa joka tapauksessa luopumaan.Kallax-hylly on toimittanut leluhyllyn virkaa ihan täydellisesti. Koreihin saa järjesteltyä erilaisia leluja (tosin nämä eivät kaikki ole meillä täynnä), laatikoihin mahtuu pikkusälää kuten hiuspantoja ja ponnareita ja ylähyllylle saa tavaraa Meean ulottumattomiin.

Hyllyssä on tulevaisuuden varalle muuntelumahdollisuuksia, joten palvelee varmasti pitkään taaperon, lapsen ja varmaan vielä nuorenkin huoneessa. Kohtapuoliin pitää siirtää tuo kummilahja-hyllyn sisältö jonnekin muualle ja jatkaa kirjahyllyä tähänkin ylärivin hyllynpätkään. Käytännössä heti, jos kirjavarasto lisääntyy yhdelläkään kirjalla. :)Tältä huone näyttää siis nyt, mutta sisustamisen osalta ei koskaan tule valmista. Vaikka Meean huone onkin jo useamman kuukauden säilynyt suurin piirtein samanlaisena, suunnitelmia tulevaisuuden varalle on jo.

Aiemminkin mainitut vaatekaapin yläkaapit on hankintalistalla. Samaten jokin pöytä+tuoli -yhdistelmä (ehkä jopa omat vanhat retroni!) pitäisi huoneeseen saada jonnekin mahtumaan.

Myös lamppu on edelleen ostoslistalla, mutta jäänyt ostamatta, kun nykyiselläkin pärjätään mainiosti. Ajatuksissa on myös - ehkä - maalata toinenkin seinä vaaleanpunaiseksi, mutta voi olla, että se jätetään toistaiseksi vain ajatuksiin. Meean kasvaessa ja osatessa itse esittää toiveitaan seinille varmastikin tulee jotain seinämaalauksia tai -tarroja - neidin omien mieltymysten mukaisesti.

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!