sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Talvihaalaripohdintaa

Talvivaatekriisi iskee päälle päivä päivältä kovemmin - ja silti se haalari on vielä hankkimatta. Tai no toisaalta en olisi sitä ehkä tähän mennessä hankkinut, vaikka merkkivalinta olisikin selvä. Kun ei tiedä milloin se talvi kunnolla alkaa ja kuinka paljon neiti ehtii kasvaa ennen sitä. Lokakuun loppupuoli taitaa olla hyvä hankinta-ajankohta haalarille.

Olen kartoittanut parhaita merkkejä meidän neidille - tai siis parhaiten istuvia. Ticketit olisi ihania, mutta malliltaan niin vääriä meidän pitkälle ja hoikalle neidille. Useita vinkkejä olen saanut pitkäraajaisten slim fit -haalareista ja näiden merkkien joukosta se meidän tuleva haalarikin varmaan löytyy. Tai ehkä haalarit - yhdellä kun ei välttämättä pärjää...

Kävin läpi eri merkkien valikoimaa ja omia suosikkeja, JOS haalarin ostan uutena. On nämä kyllä sen verran hintavia, että jos käytettynä sattuisi tulemaan hyvä vastaan, ostaisin mieluusti - silloin tosin kuosi olisi varmaankin eri kuin näissä alla olevissa.

Millainen haalari meille siis saattaa tulla ensi talveksi?REIMA

Raanu - 149,95 e / Aaren - 149,95 e / Gotland - 119,95 e
Vesipylväs: 12 000
Kulutuksen kestävyys: 30 000
Hengittävä materiaali: 5000 g/m2/24 h
Tuulenpitävä ja hengittävä materiaali, lämmin vuori, irrotettava tekoturkissomiste.
Aarenissa ja Gotlandissa lisäksi lämmike takamuksessa, irrotettava huppu sekä Reima Play Layers -napit.

Reima on yksi haalarisuosikeista, lähinnä laadullisista syistä. Reima on suomalainen, joten se on suunniteltu Suomen talveen - eli uskon sen olevan sekä lämmin että suojaava. Toivottavasti myös mukava päällä! Nämä kolme haalaria ovat aika samanoloisia, Aaren ja Gotland ehkä vielä enemmän taaperolle suunnattuja. Reima Play Layers -napeista luin jostain jo viime talvena kehuja; tosi kätevää olisi laittaa lisäkerroksia ylle, kun fleecehaalarin saisi suoraan ulkohaalariin napeilla kiinni! Tästä syystä en vielä ole sitä fleecehaalariakaan ostanut (yksi suurin piirtein päälle mahtuva meiltä kyllä onneksi löytyy); jos päädyn ostamaan Reiman haalarin, haluan ehdottomasti myös siihen yhteensopivan fleecehaalarin!


REIMA

Scenic - 119,95 e
Vesipylväs: 15 000
Kulutuksen kestävyys: 35 000
Hengittävä materiaali: 5000 g/m2/24 h
Tuulenpitävä ja hengittävä materiaali, lämmike takamuksessa, Reima Play Layers -napit, irroitettava huppu ja irroitettava tekoturkissomiste.

Samat sanat oikeastaan tästä haalarista kuin noista kolmesta muusta Reiman haalarista. Laitoin tämän erikseen esittelyyn, koska tässä vesipylväs ja kulutuksen kestävyys on vielä parempi. Mikäli Reiman haalari ostetaan uutena, niin tämä varmaan olisi valintamme - kuosikin on minusta nätimpi kuin nuo yksiväriset pinkit.


MOLO KIDS

Pyxis Leopard / Pyxis Winter Florar - 159,95 e
Vedenpitävyys: 10 000
Hengittävyys: 8000 g/m2/24 h
Kaksi vetoketjua, irrotettava huppu, lumilukot lahkeissa.

Kyllä nämä Molon haalarit ehdottomasti ovat kuoseiltaan kaikista ihanimpia näistä omista vaihtoehdoistani. Tosin noissa Molon viime kauden kuoseissakin on monta ihanaa. Jos sattuisi löytämään vaikka vuoden seeprahaalarin käytettynä kohtuuhintaan, niin ostaisin ehdottomasti! Mutta Molo yksi vahva vaihtoehto - nimestään huolimatta.

Tekniset ominaisuudetkaan eivät paljon Reimalle häviä, joten eiköhän tällä haalarilla hyvin pärjäisi yhden talven. Ainoa huono puoli näissä on se, että haalareita ei taida olla myynnissä missään tässä lähistöllä, eli istuvuutta ei pääse testaamaan. Toki nettikaupastakin voi tilata ja palauttaa, jos ei ole mieluinen. Mutta jotenkin sitä haluaisi näitä talvihaalareita päästä kokeilemaan päälle jo aiemmin.
KAPPAHL

Kaxs Proxtec - 89,95 e
Vesipatsas: 10 000
Tuulen- ja vedenpitävä ja hengittävä materiaali, teipatut saumat, kaksinkertainen tuuliläppä, lumilukot, irrotettava huppu

Tämä on itseasiassa näistä perushaalareista kaikista potentiaalisin. Vaikuttaa kuvauksen perusteella tosi hyvältä ja hinta-laatu -suhteeltaan nämä KappAhlin haalarit kuulemma ovat oikein hyviä. Vaikka itsellä ei ehkä ensimmäisenä olisi tullut mieleen ostaa KappAhlin haalaria, tämä on ehdottomasti kärkipäässä tällä hetkellä. Tämä ei myöskään kirpaisisi niin pahasti lompakkoa ostaa uutenakaan.


DIDRIKSONS

Migisi - 139,90e
Vedenpitävyys: ???
Hengittävyys: 4 000 g/m2/24 h
Veden- ja tuulenpitävä, teipatut saumat, irroitettava huppu ja tekoturkis, Extended size -ominaisuus

Tässä haalarissa erityisesti kiinnostaisi tuo Extended size -ominaisuus, joka siis tarkoittaa sitä, että haalarin kokoa voi säätää yhden koon verran - eli käyttöikä on pidempi. Eipähän ainakaan tarvitsisi missään nimessä ostaa uutta haalaria pitkänkään talven aikana! Muilta ominaisuuksiltaan tämä häviää muille merkeille sen verran - enkä edes löytänyt vedenpitävyystietoja - että tuskinpa Didriksonsia meille tulee hankittua. Ellei löydy alesta tai käytettynä hyvään hintaan.

POLARN O. PYRET

Toppahaalari - 149 e
Vesipilari: yli 10 000
Tuulen- ja vedenpitävä, teipatut saumat, irroitettava huppu, vahvikkeet kyynärpäissä, polvissa, takaosassa ja lahkeensuissa.

Polarn O Pyretin kuorihaalareita on erityisesti kehuttu ja ilmeisesti nämä toppahaalaritkin ovat ihan hyviä ja laadukkaita - ja malliltaan voisivat meidän neidille sopia. Tosin jostain muistan lukeneeni, että ennen Popin haalarit olivat tosi laadukkaita - nyt on vaihtelua laadussa. Ainoa ongelmahan tässä on se, että minun makuuni nämä ovat tosi tylsän näköisiä haalareita - enkä tiedä kumpiko esimerkiksi näistä yllä olevista väreistä olisi parempi, tai siis vähemmän tylsä.

LEGO WEAR

Lego Jack - 99,95e
Vesipilari: 8 000
Tuulenpitävä ja hengittävä materiaali, irrotettava huppu, teipatut saumat.

Sama homma Lego Wearissa kuin Popissakin; ihan ok haalari ja malliltaan ilmeisesti Meealle hyvä. Mutta kuosit eivät ole omaan makuuni, joten nämä yksiväriset olisivat ainoita vaihtoehtoja.

---

Mutta siis, kolmen kärki meidän haalarivalinnoissa lienee nyt Reima, Molo Kids ja KappAhl Kaxs. Tästä joukosta varmasti tulevan talven haalarit löytyvät. Reimaa ja KappAhlia voisi käydä testailemassa päällekin ensi viikonloppuna, jos kauppoihin on jo talvihaalarit rantautuneet - Moloa ei ainakaan nettisivujen jälleenmyyjä-listauksen perusteella täältä kaupoista löydy.Onko muita hyviä merkkejä silakkamallin taaperolle? Onko kokemusta yllä olevista merkeistä; mikä on hyvä ja mikä täysi susi?


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

  1. Talvihaalareista mulla ei ole kokemuksia oikein kun joistakin remun tai lassietecin haalareista, mutta pitää kommentoida että ainakin Kappahlin välikausihaalari on ollut tosi hyvä ostos! Pitänyt vettä ja ollut hyvin istuva jne. Joten luulisi että myöa talvihaalarikin olisi varsin ok. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kuullut myös paljon hyvää noista KappAhl-haalareista; hinta-laatusuhteeltaan ilmeisesti tosi hyvä. Itse en oikeen muuten koskaan osta sieltä mitään, niin ei kyllä ois tullut ekana lähdettyä etsimään talvihaalariakaan. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!