perjantai 25. syyskuuta 2015

Taaperon suosikkileikit äidin sairastaessa

Tai siis; eihän nämä ole taaperon lempileikkejä, vaan sairaan äidin. Puuhaa, jota on kohtuullisen helppo tehdä taaperon kanssa ollessaan itse kipeä. Näissä merkeissä meillä on menty viime päivät.

Kirjojen lukeminen

Tai meidän tapauksessa lähinnä katselu, koska äidiltä ei ole lähtenyt ääntä. Tosin Meea ei muutenkaan jaksa kuunnella ainakaan koko satua, vaan kuvat ja sivujen kääntäminen kiinnostavat enemmän. Taapero kainalossa ja kirja kädessä on hyvä sairastaa. Tätä olisin itseasiassa tehnyt enemmänkin, mutta Meea ei kovin kauaa jaksa kirjoihin keskittyä. Yleensä max kolme kirjaa, sitten täytyy jo tehdä jotain muuta. 

Tornien rakentaminen

Juuri sopivasti ennen sairastelua alkoi tornien rakentaminen kiinnostaa. Aiemmin siis palikoita on lähinnä syöty tai kerätty takaisin säilytysrasiaan - tai hajotettu äidin rakennelmat. Viime päivinä on otettu esiin vuoronperään niin Duplot, Megabloksit kuin puiset palikatkin. Tornit ovat kohonneet ja kaatuneet; ja mikä parasta, neiti viihtynyt paikallaan! Rauhalliset ja keskittymistä vaativat leikit ovat ihan parhaita!

iPad

Joo, pakko myöntää, että viime päivinä myös iPadia on käytetty huomattavasti normaalia enemmän. Ollaan katseltu videoita ja kuvia, mutta neiti on myös itse saanut "käyttää" iPadia. Lähinnä siis avannut erinäisiä ohjelmia ja painanut koti-nappia. Muutama lasten sovelluskin (luten Pikku Kakkonen) pädille on ladattuna, mutta ei Meea oikein vielä osaa niitä käyttää. Eikä tarvitsekaan osata! Jatkuvaa vahtimistahan tuo pädin näppäily vaati, mutta ainakin neiti pysyi paikallaan!Tavaroiden järjestely

Tämähän on siis ihan parasta puuhaa muutenkin. Laittaa tavara paikasta A, paikkaan B. Etenkin jos se ei oikeasti kuulu paikkaan B. Yleensä tässä lopputuloksena on epäjärjestystä, sotkua ja kaaosta - ja yleensä äiti joutuu sitten lopuksi laittamaan ne tavarat sinne oikeaan paikkaan A. Mutta tällaisen touhun parissa saa ajan kulumaan ja taaperon pysymään paikoillaan. Siksi meilläkin on nyt viime päivinä mm. järjestelty vaipat vaippapaketista vessanpöntön päälle sekä pehmolelut lelukorista pinnasänkyyn.
Kevyt ulkoilu

Jos oma kunto antaa myöden, ulkoilu on myös ehdottoman hyvä ajanviete. Kovassa kuumeessa ja oksennustaudissa täytyy jättää väliin, mutta muutoin kyllä taaperon energiat saa kohtuullisen hyvin purettua ulkona. Ajanvietteeksi kannattaa valita melellään jotain paikallaan pysyvää; keinuminen ainakin on yksi varma valinta. Jos Meea viihtyisi lastenohjelmien parissa nykyistä enemmän, olisi varmasti dvd:t yhtenä kohtana listassa. Kiinnostus niitä kohtaan on kuitenkin toistaiseksi sen verran pientä, että dvd-soittimen olemme jättäneet rauhaan. Kenties seuraaavassa taudissa sitten...


Mitä teillä puuhataan taaperon kanssa sairauden jyllätessä? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!