torstai 3. syyskuuta 2015

Tutustumassa päiväkotiin!

Ollaan viime viikot pohdittu, että mihin Meea menee hoitoon parin kuukauden päästä; paikalliseen päiväkotiin maalle vai läheiseen kaupunkiin perhepäivähoitoon. Se optimaalisin vaihtoehto - perhepäivähoito lähellä kotia - kun ei onnistunut, sillä pph-paikkoja ei ollut lainkaan vapaana.

Pitkällisten pohdintojen jälkeen kallistuttiin oman paikkakunnan päiväkodin puolelle. Itselläni eniten päätökseen vaikutti se, että perhepäivähoitajan sairaspäivinä yms Meea olisi joutunut todennäköisesti varahoitopaikkaan johonkin kaupungin päiväkotiin - mikä on kyllä se viimeisin paikka, minne Meean haluan. Monista eri syistä.

Kun päätös oli suurinpiirtein tehty, päästiin tosi nopeasti jo tutustumaan päiväkotiin - ja vielä vahvistamaan lopullisesti tämä päätös.

Oltiin siis tutustumiskäynnillä päiväkodissa eilen keskiviikkona! Toki vielä ennen hoidon aloitusta on tarkoitus muutama kerta käydä yhdessä tutustumassa paikkaan ja ihmisiin, todennäköisesti useammankin kerran. Todennäköisesti Meea viettää siellä muutaman tunnin ennen oikeaa hoitopäivää ilman äitiäkin. Mahdollisesti käydään myös tutustumassa tänä syksynä alkaneeseen avoimen päiväkodin toimintaan - vaikka se onkin sitten ihan eri ryhmä, niin tuleepahan päiväkotitoiminta tutuksi. Niin ja päästään vanhempainiltaankin jo ennen hoidon aloitusta, jännää!Mutta eilen tosiaan käytiin tutustumassa ensimmäistä kertaa päiväkotiin koko perheen voimin. Ja olen niiiiiiiin onnellinen, ylpeä ja helpottunut siitä, kuinka reipas tyttö Meea oli!

Vähän tottakai jännitti aluksi uusi paikka ja äidin helmoihin oli hyvä tulla turvaan. Mutta kyllä Meea heti alusta asti uskalsi kierrellä ja katsella paikkoja yksinkin - ei sentään mitään pahaa alkanut tekemään.

Meidän tutustuminen alkoi siis jutustelulla päiväkodin johtajan kanssa yleisesti kaikesta mahdollisesta. Sen jälkeen käytiin kiertämässä päiväkodin tilat läpi ja viimeisimpänä tutustuttiin Meean tulevan ryhmän tiloihin.

Lähdössä tutustumaan päiväkotiin. 

Omat kokemukset päiväkodeista ovat tosi vähäiset, mutta vaikutti kyllä tosi hienoilta nämä tilat! Ja myöskin yllättävän isolta vaikutti päiväkoti kokonaisuudessaan! Erityisen hienoa oli omasta mielestä iso liikuntasali, jollaista ei ilmeisesti ihan joka päiväkodista löydy. 

Vasta tilakierroksen päätteeksi tultiin siis Meean ryhmän osaan päiväkotia ja Meeakin pääsi vähän vapaammin liikkumaan. Ja teki kyllä äidin niin ylpeäksi reippaudellaan! 

Pikkuneiti meni heti reippaasti kaivamaan nukkea lelulaatikosta, kaahailemaan taaperokärryllä ja kokkaamaan leikkikeittiössä. Ryhmän lapset olivat ulkoilemassa, joten leikkikavereita paikalla ei valitettavasti ollut. Yksi ryhmän ohjaajista tosin leikki hetken Meean kanssa ja neiti innostui leikistä niin, että äiti ja isi unohtuivat täysin. 

Hyvin neiti sinne kotiutui jo hetken leikkimisen jälkeen. Kävi kiertelemässä käytävällä itsekseen ja huikkasi siivoojalle varastoon "moi!". Ja ennen lähtöämme löysi lounaan alkua odottelevan ruokakärryn ja suuntasi sinne hihkuen "pää, pää!" (eli leipää). :D

Vaikkei päiväkoti ollutkaan ykkösvaihtoehtomme, olen tämän tutustumiskäynnin jälkeen paljon huojentuneempi. Uskon, että Meea tulee pärjäämään päiväkodissa mainiosti - ja ehkä äitikin kestää tämän hoitoon lähdön, koska paikka vaikutti hyvältä. Kuten taisin kirjoittaakin aiemmin, onneksi meillä on niin reipas tyttö - muuten voisi olla päiväkoti-vaihtoehto paljon vaikeampi valita. 

Seuraavien kahden kuukauden aikana olisi sitten tarkoitus käydä tutustumassa päiväkotiin muutamaan otteeseen. Oikeastaan jo ihan innolla odotan tätä; sen verran mukavaa tuntui Meealla ainakin eilen päiväkodissa olevan! Ensi viikollahan alkaa myös syksyn kerhot (tai toinen alkoi jo toissapäivänä tiistaina, mutta tein etätyöpäivän tiistaina, niin ei päästy mukaan), joten aika paljon leikkimistä kavereiden seurassa on loppuvuodeksi luvassa!

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä kivalta :)

  Onko lapsiryhmä minkä kokoinen pienten ryhmässä? Milloinka teillä alkaa tuo hoito?

  Meillä olisi edessä nuorimman tarhaan lähtö joulukuussa. Saa nähdä kuinka sujuu. Lämpenee vähän hitaasti mutta eiköhän hänkin totu kun samoja naamoja näkee yhtenään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryhmässä taisi olla 12 lasta - ja neljä tätiä. :) 1-3 -vuotiaiden ryhmä, mikä on myös tosi kiva!

   Hoito alkaa marraskuun alussa, joten tässä on onneksi hyvin aikaa käydä vielä tutustumassa paikkaan ja ihmisiin.

   Toivotaan, että teilläkin sujuu hoidon aloitus hyvin! On nää pienetkin yllättävän reippaita ja sopeutuvaisia. Voi olla äidille kovempi paikka - mutta toisaalta, parempi niin päin! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!