torstai 10. syyskuuta 2015

Syksyn kerhoilut startattu!

Syksyn arki lähti tällä viikolla ihan kunnolla rullaamaan, kun kerhot starttasivat. Tai toinen starttasi oikeasti jo viime viikolla ulkoilukerran merkeissä, mutta me päästiin mukaan vasta tällä viikolla.

Tuolla kerhoillessa sitä taas oikein tajusi, miten kamalasti Meea on kehittynyt parissa kuukaudessa - ja miten iso tyttö hänestä on tullut! Oli meinaan aika iso muutos kerhoilussa verrattuna kevääseen. :)

Meeahan oppi kävelemään reilun vuoden ikäisenä, eli osasi kävellä ainoastaan kevään ihan viimeisellä kerhokerralla. Kerhokerrat olivat etenkin alussa (käytiin kerhossa ensimmäisen kerran loka-marraskuussa vuosi sitten) äidin kyljessä kyhnöttämistä, eikä Meea vielä keväälläkään hirveästi itsekseen lähtenyt touhuilemaan - saati yrittänyt leikkiä muiden kanssa.

Nyt kun kävelytaito on löytynyt ja rohkeuttakin on keväistä enemmän, oli kerhoilukin ihan eri tavalla hauskaa Meean mielestä. Neiti touhotti menemään, yritti leikkiä muiden pikkuisten kanssa, antoi nukelle maitoa tuttipullosta, halaili yhtä vuoden ikäistä tyttöä lukuisia kertoja, luki kirjaa... Toisessa kerhossa käytiin jopa kokeilemassa muovailuvahalla muovailua, mutta neitiä kiinnosti enemmän ne välineet kuin itse muovailuvaha.

Kerhoon lähdössä.

Toinen iso muutos oli ruoka-asioissa. Aiemminhan otin kumpaankin kerhoon mukaan lounassoseen, jonka Meea sitten nautti kerhon loppuvaiheessa. Toisessa kerhossa on siis kahvilatyyppinen toiminta koko kerhon ajan ja toisessa kerhossa edullinen lounas kerhon lopuksi. Tähän mennessä Meea ei ole syönyt murustakaan niissä tarjolla olleista ruuista.

No, nyt otin varoilta eväät mukaan kumpaankin kerhoon; toiseen vain välipalaa ja toiseen ihan oikean lounaan. Välipalalle olikin tarvetta, sillä kahvilan tarjonnassa ei ollut meidän allergikolle mitään sopivaa - ja Meea sitten mutustelikin leipää ja kurkkupaloja lähes koko kerhon ajan. Toisen kerhon lounaalla tarjolla oli broilerikeittoa, joten ostin Meeallekin oman annoksen. Eihän neiti sitä suostunut syömään kuin pari pientä lusikallista, mutta hyvä alku sekin - joka tapauksessa omien eväiden esiin kaivamiselta vältyttiin!

Kerhon jälkeen uni maistui! :)

Kerhojen merkeissä meidän syksyn arkivapaat kuluvatkin sitten mainiosti. Täällähän on siis se mahtava tilanne, että vaikka paikkakunta on pieni, niin toimintaa lapsille on paljon! Maanantaisin on siis MLL:n perhekahvila ja tiistaisin seurakunnan perhekerho. Kummatkin äiti-lapsi -kerhoja, eli lasta ei jätetä sinne yksin - vähän vanhemmille lapsille on toki sitten seurakunnassa ihan omat päiväkerhotkin tarjolla. Ihan joka viikko ei varmaan ainakaan kumpaankin kerhoon mennä, mutta on kyllä tosi mahtavaa, että tekemistä on tarjolla! Ja kyllä niitä tuntuu tosi moni äiti hyödyntävänkin.

Lisäksi täällä on tänä syksynä alkanut myös avoin päiväkoti, joka tarjoaa toimintaa torstaisin ja perjantaisin. Me ei vielä olla sinne ehditty - töistäni johtuen - mutta lokakuussa täytynee suunnata tämäkin mahdollisuus hyödyntämään. Kovasti kerhoissa ainakin kehuttiin avoimen päiväkodin toimintaa! Meillähän se päiväkodin aloitus on marraskuussa edessä ja tarkoitus on sielläkin käydä tutustumiskäynneillä syksyn mittaan - tuo avoin päiväkoti tuo taas oman lisänsä ryhmässä toimimisen harjoitteluun, vaikka avoin päiväkoti onkin eri tiloissa kuin Meean tuleva päiväkoti.


Onko teillä syksyn kerhoilut jo startattu? Millaisia kerhoja omalta paikkakunnaltasi löytyy?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

  1. Me käytiin vauva-aikana vauvauinnissa, joka jouduttiin jättämään muuton takia. Nyt ollaan kyllä palattu takaisin, mutta en ole uimaryhmistä ottanut selvää. Muskari alkaa viikon päästä ja sitä odotetaan kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin käytiin viime syksy vauvauinnissa, se oli aika hauskaa! :) Muskarissa ei olla oltu; mietin just silloin syksyllä vauvauinnin ja muskarin välillä, ja päädyttiin sit kuitenkin polskimaan. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!