keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Kanaruukku

Tämä on ruoka, jota nautin ensimmäistä kertaa ystäväperheen luona kyläillessämme lähes neljä vuotta sitten. Resepti oli sen verran herkullinen, että piti pyytää se itsellekin. Vähän olen tätä tuunannut ja tämä on yksi meidän perheen herkkuruuista - muutamaan otteeseen tullut kokattua vieraillekin tätä herkkua.



400 g broilerisuikaleita
1 tl broilerimaustetta
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä (tai valkosipulitahnaa)
1 (pieni) kesäkurpitsa
2,5 rkl vehnäjauhoja
1 dl appelsiinimehua
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
0,5 tl pippuria
150 g juustoraastetta
150 g auramurua

Silppua sipuli ja valkosipuli, kuutioi kesäkurpitsa. 

Kuullota sipulit pannulla. Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja paista hetki. Siirrä kuullotetut kasvikset syrjään odottamaan. (Jos käytät valkosipulitahnaa, voit joko lisätä sen tässä vaiheessa kasvisten joukkoon tai mausteeksi vasta myöhemmässä vaiheessa, ennen ruokakerman lisäämistä.)

Paista kanat kypsäksi samalla pannulla. Mausta. 

Sekoita kanasuikaleiden joukkoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon mehu ja vesi, keitä hetki. Lisää kuullotetut kasvikset ja anna kiehua hetki. Kaada joukkoon vielä ruokakerma ja lämmitä kastike kuumaksi. Mausta pippurilla. 

Kaada kanaseos uunivuokaan. Sekoita joukkoon 3/4 auramuru ja n. puolet juustoraasteesta. Ripottele loppu auramuru ja sen päälle loput juustoraasteet. 

Gratinoi uunissa. 225 C, n. 10 min.

Tarjoile keitetyn riisin tai lohkoperunoiden kanssa. Meillä yleensä tehdään eka satsi (kotona syötävä päivällinen tai vkonlopun lounas/päivällinen) lohkoperunoiden kanssa ja seuraaville ruokailukerroille (yleensä evääksi) keitetään riisiä kaveriksi.



Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!