torstai 2. kesäkuuta 2016

Kasvimaa kuntoon!

Ompeluharrastuksen starttaamisen lisäksi viikonloppuna vietin aikaa toisen "uuden" harrastukseni parissa. Laitoin nimittäin sipulia, porkkanaa, tilliä - ja muutamaa muutakin lajia - kasvamaan kasvimaalle.

Kasvien kasvatus sinänsä ei ole mikään upouusi harrastus, sillä olen "omassa talossa" asuessani kasvatellut vähintäänkin jotain maustekasveja purkissa joka kesä. Tämä kesä on kuitenkin ensimmäinen, jolloin minulla on ihkaoikea kasvimaa!

Sain kasvimaan ns. äitienpäivälahjaksi. Mullat sun muut tuotiin jo aiemmin (ja kasvimaakin oli suunnitelmissa huomattavasti aiemmin), mutta multakasan muokkaus kasvimaaksi sattui ajoittumaan äitienpäivän lämpimille keleille. Päivä kuluikin tiiviisti kasvimaata möyhentäessä ja kasvimaalle saatiin aikaiseksi kolme leveää ja yksi kapeampi penkki. Samassa yhteydessä siirrettiin myös (pihan laajennuksen alta) marjapensaat kasvimaan reunaan.
Suunnitelmissa on vielä yksi kapea penkki reunaan (koska suunnitelmissa on kasvattaa sekä kurkkuja että mansikoita - eikä yksi kapea penkki riitä molemmille!) sekä mahdollisesti päätyyn penkit perunalle ja raparperille. Varmaan ainakin jälkimmäiset jäävät ensi kesään.

Viikonloppuna sain laiteltua leveisiin penkkeihin kasvamaan sipulia, porkkanaa, hernettä, salaattia, tilliä ja persiljaa. Tällä viikolla onkin ollut muistamista kastelussa - siitä kun ei vielä ole muodostunut rutiinia, niin meinaa iltaisin väsyneenä unohtua. :) Noooo, jospa sieltä jotakin kasvaisi.

Kasvimaalla puuhailu on kyllä ihan parasta terapiaa ja mukavaa puuhaa. Etenkin iltaisin mieli lepää, kun saa käydä kastelemassa kasvimaan ja ulkona hiljaisuudessa yksin omien ajatustensa kanssa. Ai että!

Ja niin, on sillä kasvimaalla minun ajatuksissani se toinenkin puoli. Sen lisäksi, että pienellä vaivalla saa kasvatettua itse itselleen syötävää, on myös hienoa, että Meea näkee, mistä ruoka tulee. Ettei kaikkea vaan "osteta Prismasta" (kuten Meea jo toteaa), vaan ne kasvavat maassa. En tosin tiedä tajuaako 2-vuotias vielä tästä kasvimaasta mitään (vielä ei ainakaan, kun ei varsinaista kasvustoa näy), mutta tulevina vuosina varmastikin.

Ja on hän ainakin innokas apuri kasvimaahommissa - välillä turhankin innokas! :)
Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

1 kommentti:

  1. Kyllä Meea varmasti pian hoksaa :) täällä 2,5v muistaa hienosti edellisvuotisen kasvimaan ja mitä missäkin kasvoi. Taas yhdessä laitettiin kaikenlaista kasvamaan ja kovasti kertoilee mitä mistäkin saa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!