torstai 30. kesäkuuta 2016

Yrttinen kikherne-perunasalaatti

Tämä äidiltäni saatu salaattiohje on yksi parhaista kesäisen grilliruuan kaveriksi. Maistuu toki muutoinkin, mutta itse tulee tehtyä tätä vaan kesäisin. Tänä kesänä jo kahdesti - viimeksi juhannuksena, jolloin kuvakin on napattu.

Ainoa huono puoli on, että kun ainesosia on paljon, tästä tulee väkisinkin kulhollinen salaattia. Siksi yleensä tulee tehtyä vain silloin, kun on isompi porukka syömässä.



8-15 kpl uusia perunoita
1 punainen paprika
1 suolakurkku
1 vihreä omena
1 dl kevätsipulisilppua
2 valkosipulin kynttä
1 prk kikherneitä
2 dl fetajuustoa
1 sitruunan mehu
tilliä
suolaa

Valuta kikherneet purkin ohjeen mukaan. Keitä kikherneitä n. tunti ja jäähdytä ennen lisäämistä salaattiin.

Keitä perunat ja anna jäähtyä. Kuori ja pilko kuutioiksi.

Kuutioi paprika, suolakurkku, omena ja fetajuusto. Silppua kevätsipuli ja valkosipuli.

Sekoita ainekset keskenään. Mausta sitruunamehulla, tillillä ja suolalla.


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!