keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Taaperon lautapelitPelaaminen on muodostunut meille hittijutuksi syksyn aikana. Jotain pelejä on testailtu jo aiemminkin, mutta vasta syksyn myötä neidin keskittymiskyky on riittänyt pidempään pelailuun. Joululahjatoiveiden kärjessä meillä onkin lautapelit, jotta päästään kokeilemaan vielä erilaisia pelejä - neiti kun nyt selkeästi nauttii pelaamisesta (ja joulupukilta sainkin jo vihjeitä, että lautapelivalikoima tulee jouluna lisääntymään!).

Minusta lautapelien pelaaminen on äärimmäisen mukavaa koko perheen yhteistä tekemistä; toivon että Meean kasvaessakin perinteiset lautapelit kiinnostavat (tietokonepelien ohella) ja voidaan vaikkapa viettää peli-iltoja! Meiltä kotoa löytyy siis jonkin verran muitakin lautapelejä, mutta niitä on kyllä viime vuosina pelattu hävettävän vähän - en edes muista milloin viimeksi!

No, joka tapauksessa - ajattelin esitellä, millaisia pelejä pikkuneidin kaapista tällä hetkellä löytyy. Pelit esittelyssä saantijärjestyksessään. :)

Muistipeli


Alkuvuodesta Meean kummitäti kävi kylässä ja oli ottanut mukaansa oman muistipelinsä. Meea ei ollut aiemmin muistipeliä pelaillutkaan ja neiti oli kummitädin opettamasta pelistä haltioissaan. Siinä määrin, ettei äidin auttanut muu kuin ostaa Meealle oma muistipeli. :D Tämä on siis ollut Meean ihkaensimmäinen peli!

Muistipelin osalta keskittymiskyky on kasvanut pikkuhiljaa ja parien määrää on lisätty jatkuvasti. Sen verran hyvämuistinen ja terävä tyttö on kyseessä, että ihan oikeasti pärjää pelissä paremmin kuin äitinsä!Pikku Myy -peli


Pikku Myy -peli on tällä hetkellä yksi ehdottomista lempileikeistä - ja kyseisen pelin esittelinkin jo Hesburger-aiheisessa bloggauksessani. Peli on tosiaan tullut meille Hesen lastenaterian leluna keväällä/kesällä; neiti valitsi sen itse ja oli kyllä hyvä valinta!

Pelissä käännetään laattoja ja kerätään Pikku Myyn kuvia. Voittaja on se, joka saa eniten Pikku Myy -kortteja - meille tosin usein tulee Meean mielestä korttien määrästä huolimatta "satapeli", eli tasapeli. :) Pelissä näkinkengät ovat tavallaan "tyhjiä" kortteja ja Haisuli varastaa itselleen yhden kortin. Hyvin yksinkertainen, mutta vaatii kuitenkin keskittymistä ja malttia - etenkin jos pelaajia on useita. Pikku Myy -peliä pelataan lähes päivittäin ja kuten aiemmin kirjoitinkin; neiti pelaa jo aivan suvereenisti ja eläytyy täysillä - räkäinen nauru täyttää kodin silloin, kun äiti tai isi kääntää Haisuli-kortin. :DDomino


Domino puolestaan on narunveto-palkinto Linnanmäeltä viime kesältä. Pakko myöntää, että Domino on peli, joka pitäisi kaivaa esiin kaapista ja kokeilla, josko sen pelaaminen jo sujuisi. Viimeksi kokeillessa (alkusyksystä) ei nimittäin onnistunut - mutta nyt tuo pelaaminen on muutenkin alkanut kiinnostaa ihan eri tavalla. Ja vaikkapa muistipelin suhteen huomaa kyllä, miten neidin keskittymiskyky on viime kuukausien aikana kasvanut. Meidän Dominossa ikäsuositus taitaa olla 4+, joten sen vuoksi ei kovin monesti olla tätä vielä kokeiltukaan.
Kalapeli


Kalapeli eli ongintapeli on uusin lisä neidin pelivalikoimaan. Peli on ostettu jo syksyllä, mutta neiti sai sen vasta pari viikkoa sitten - palkintona pottaan tulleesta kakasta. Sitäkin on ehditty tänä aikana pelaamaan jo monta kertaa; se ei vaan selkeästikään ole iltojen peli, koska väsyneenä onginnasta ei tule mitään ja Meea menettää hermonsa samantien, jos ei kala ensimmäiseen ongen heilutteluun nappaa kiinni. :D

Ensimmäistä kertaa pelatessa kyllä itsekin ajattelin, että nyt taisi kyllä olla vähän turhan vaikea peli, kun ei onginnasta meinannut tulla yhtään mitään. Mutta hyvinhyvin nopeasti neiti tajusi pelin idean ja nappasi jo parin minuutin harjoittelun jälkeen ensimmäisen kalansa! Keskittymistä tämä peli vaatii, eikä vielä olla päästy tyhjentämään allasta kaloista kokonaan, vaan ollaan lopetettu pelaaminen Meean jaksamisen mukaan - parhaimmillaan neiti on onkinut ehkä 8 kalaa yhdellä pelikerralla.
Näiden pelien lisäksi toki palapelit ovat edelleen meillä hitti. Tällä hetkellä 33 palan palapeli taitaa olla isoin, jonka neiti osaa kohtuullisen hyvin tehdä yksin. Se on samalla myös toiseksi isoin palapeli, joka meiltä löytyy; 50 palan palapeliä ei vielä olla kokeiltukaan tehdä.

Lautapelien pelaaminen on yksi sellainen asia, jonka toivon säilyvän meidän perheessä pitkään. Ihan jo verrattuna tietokonepeleihin lautapelit ovat hyvä vaihtoehto - lisäksi ne ovat mukavaa koko perheen ajanvietettä. Niissä vanhempienkin on pakko osallistua, sillä lautapelien pelaaminen ei yksin onnistu. ;)

Millaisia lautapelejä teiltä löytyy? Mikä on oma lautapelisuosikkisi?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!