sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Omatekoisia herkkuja linnuillePari viikkoa sitten tehtiin pikkuneidin kanssa herkkuja takapihan linnuille. Lintulauta on ollut yksi Meean suosikkijuttuja tänä talvena ja joka ulkoilukerralla käydään yhdessä tarkistamassa, että linnuilla on vielä ruokaa jäljellä.

Kun vastaan tuli idea omatekoisista herkuista linnuille, eihän sitä ideaa voinut jättää käyttämättä!

Ja nämähän olivat älyttömän yksinkertaiset tehdä - vaikkakin ilmassa oli eriäviä mielipiteitä toteutuksesta ja otettiin uusiksi muutaman kerran. Kuvassa näkyvä lautanen ei siis ollut paras vaihtoehto, vaan pohjalle on oikeasti fiksuinta laittaa paksu kerros foliota. ;)

Ainesosat olivat kaikessa yksinkertaisuudessaan:
- sulatettua kookosrasvaa
- linnunsiemeniä (meillä siis auringonkukan siemeniä)

Näitä kahta ainesta laitetaan piparkakkumuotin sisälle sopivassa suhteessa ja sekoitetaan keskenään. Ja sinne piparkakkumuotin pohjalle tosiaan kannattaa laittaa tiiviisti paksu kerros foliota. Ja muistaa, ettei kaada kookosrasvaa tulikuumana muotteihin. :)

Keskelle tehdään reikä pillillä - eli siis se pilli jätetään törröttämään pystyyn.

Muotit pakastimeen (itse nostelin ne vielä foliovuokaan) ja annetaan jäätyä. Kun ovat jäätyneet/jähmettyneet, pillin voi poistaa ja laittaa reikään narun, josta herkun saa ulkona roikkumaan.

Me vietiin viimeinen sydämenmuotoinen linnunherkku ulos naposteltavaksi tänään, joten hyvin näyttäisivät pakastimessa säilyvän hetken aikaa.

Helppoa valmistaa ja mukavaa vaihtelua lintulaudalle. Ja mikä parasta - taapero oli jälleen kerran fiiliksissä puuhailusta; tehtiinhän nyt ruokaa ihanille takapihan linnuille!Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!