torstai 22. joulukuuta 2016

Joulupaketointia - ruskeaa, punaista ja Dymoa

Minun mielestäni lahjojen paketointi on yksi kivoimmista jutuista. On ihanaa valita käärepapereita, miettiä nauhoja ja muita koristeita, suunnitella mitä twistiä lahjapaketteihin voisi tehdä... Ja toki ihan siis jo lahjojen antamisen ilo on yksi asia, mikä paketoinnista tekee niin mukavaa - kun voi miettiä jo etukäteen siinä vaiheessa, mitähän lahjan saaja paketistaan tuumii ja mahtaako hän tykätä paketin sisällöstä.

En todellakaan ole niitä ihmisiä, jotka innostuvat kaupan ilmaisesta joulupaketoinnista - vaikka se välillä joulukiireiden keskellä helpottaisikin arkea huomattavasti. Ja vaikka mies joka joulu sitä ehdottaa.

Jouluna paketoitavaa riittää ja joulu onkin sekä huonoa että hyvää aikaa paketointiin panostamiseen.

Hyvää siksi, että "monistamalla" pystyy tekemään kerralla monta ihanaa pakettia. Kun kerran on keksinyt hyvän idean, sitä voi käyttää useammalle lahjansaajalle - tai siis paketoida useamman paketin samalla idealla.

Huonoa siksi, että jos ideoita on monta, ei niitä välttämättä pysty kaikkia toteuttamaan - etenkään jos toteutus vaatisi panostamista turhan moneen erilaiseen paketointivälineeseen. Siksi niissä erilaisissakin ideoissa pitäisi olla jollain tasolla sama linja; niin että ideat on helppo toteuttaa suhteellisen samoilla välineillä. Lisäksi kun paketteja on monta (!!), ei aika riitä panostamaan yhteen pakettiin kovin montaa minuuttia. En laskenut tänä jouluna paketoimieni pakettien kokonaislukumäärää, mutta  veikkaisin luvun olevan pyöreästi viitisenkymmentä.

Joulupaketoinnin osalta itselläni on yleensä monia ideoita yhdelle joululle. Etenkin sen jälkeen, kun omat paketointitarpeet on jo ostettu, bongaan yleensä ihanampia ja parempia ideoita - ja harmittelen, etten tullut toteuttaneeksi tuollaista. Esimerkiksi tänä jouluna ihanat kultaiseen ja hopeiseen glitter-paperiin käärityt lahjat hurmasivat minut viime viikolla! Myös paperista tehdyt (kuulemma helpot) "hapsutähdet" pakettien päälle jäivät tänä vuonna toteuttamatta, kun tähdet eivät olisi kunnolla istuneet muuhun paketointi-ideaani (enkä olisi kyllä niitä ehtinyt tekemäänkään kuin ehkä jonain yönä...).

Kuten joulushoppailuista (eli jouluhulluudesta!) kirjoittaessani mainitsinkin, tulin ostaneeksi joulua tekosyytä käyttäen Dymon ja aakkosleimasimet. Molemmat ovat olleet omalla ostoslistallani jo pitkään. Leimasimille tuli käyttöä joulukorteissa (ihan siis siksi oli pakko käyttää, kun leimasimet nyt oli ostettu!), joten Dymoa oli käytettävä joulupaketoinnissa. Ja itse asiassa siitä Dymosta (ja sen ostohaaveista) tämä joulupaketoinnin "teeman" idea alunperin lähtikin.

Pinterestissä tuli vastaan ihania ideoita Dymon käytöstä paketoinnissa ja pakettikorteissa. Ihan kaikkia näitä ideoita en pystynyt toteuttamaan; osa jäi toteuttamatta jo ihan siksikin, että en löytänyt vihreää Dymo-nauhaa. Punaistakin ostin vaan yhden rullan (3 rullan paketissa yhtenä värinä), joten se loppui kesken jo paketoinnin alkuvaiheessa...

Eilen sain viimeisetkin paketit paketoitua; muun muassa tällaisia paketteja omasta paketointipajastani lähtee - tai on jo lähtenyt - matkaan.

Tonttupaperia ja ruskeita pakettikortteja jäi vielä sen verran yli paketointiurakkani päätteeksi, että samantapaista teemaa riittää ensi jouluksikin - ainakin muutamaan pakettiin. :)

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!