maanantai 15. kesäkuuta 2015

Arkiviikko meidän malliin

Olen monesta blogista lukenut arkipäiväpostauksia ja mielessä on käynyt vastaavan tekeminen itsekin. Koska meidän arkipäivät vaihtelevat nykyisellään aika paljon sen mukaan, olenko töissä, etätöissä vai vapaapäivällä, ajattelinkin suoraan kirjoittaa arkiviikkopostauksen!

Tässä siis meidän viime viikon arkipäivät - kuvin ja sanoin. 

Maanantai 


Viikko startattiin vartin yli seitsemän, kun neitokaisen sängystä alkoi kuulumaan iloista juttelua. Potan ja vaipanvaihdon kautta aamupalalle; aamupalana oli tarjolla kvinoa-puuroa, jonka keittelyssä meni tovi - meinasi jo neidillä mennä hermot odotteluun. Onneksi itse puuro oli herkkua! 

Aamu käytettiin leikkimiseen ja oleskeluun; rankan viikonlopun jälkeen en jaksanut heti aamusta alkaa touhuilemaan sen enempää.


Kaverukset loikoilemassa. :)

Ysiltä välipalaa ja sen jälkeen unimaidon avulla päikkäreille. Tunti unta pikkuneidille ja omaa aikaa äidille; sitten jaksoi taas! 

Lounaaksi pikkuneiti nautti viikonloppuna tehtyä kasvissosetta kalakuution kera. Äidille tarjolla oli edellisiltana alkuviikon tarpeiksi kokattua tonnikalavuokaa - ruokakerman, juustoraasteen ja mausteiden vuoksi sitä ei valitettavasti voinut neidille tarjoilla. :( Ei ihan vielä olla siinä "koko perhe syö samaa ruokaa" -vaiheessa meillä... 

Lounaan jälkeen lähdettiin ulkoilemaan. Käytiin aluksi pissattamassa Arttu-hauva; Meea pääsi ensimmäistä kertaa kävellen tähän hommaan mukaan - yleensä on siis menty rattailla tai polkupyörällä, ennen kävelytaitoa välillä sylissä. Ja ai että oli neidillä mukavaa! Hihkui ilosta päästessään juoksemaan asfaltilla ja pysähtyi kahden askeleen välein ihastelemaan tienvarren kasveja ja ruohikkoa. Yleensä neiti tosin lähti eri suuntaan, minne itse olin Artun kanssa menossa, joten aika paljon joutui kädestä taluttamaan ja loppuvaiheessa jopa koppasin neidin syliin. 

Pissalenkin älkeen mentiin hetkeksi pihalle leikkimään. Neiti viihtyi hiekattomassa hiekkalaatikossa ja pihaa pitkin juosten - ja Arttu paistatteli päivää.

Hiekkalaatikko vielä maanantaina odotteli hiekkakuormaa saapuvaksi - hyvin sujui leikit ilmankin. :)Grilli ja kaasupullot kiinnostaa aivan liikaa...

Sitten sisälle välipalalle ja päikkäreille; neiti simahti kahden aikoihin. Ja äiti ihmetteli, miten kello voi olla jo noin paljon!

Meean päikkäreiden aikana kävin läpi "isojen vaatteiden laatikkoa" ja Meean herättyä suoritettiin Operaatio Pienet pois. Vaatekaapista lähti kasa pientä vaatetta pois ja tilalle tuli vielä isompi kasa "uusia". Pikkuneiti avusti hienosti tyhjentämällä sukkalaatikon ja kenkähyllyn...

Äidin pikku apulainen. 

Miehen tullessa kotiin neljän maissa syötiin päivällistä ja lähdettiin käymään keskustassa asioilla. Kotiuduttuamme mies jäi lasten (karvaisen ja vähemmän karvaisen) kanssa pihalle ja minä starttailin työpäivääni; teen siis kahtena iltana viikossa kolmisen tuntia etätöitä (+kaksi pitkähköä työpäivää tstolla). Töiden välissä kävin ruokkimassa ja ulkoiluttamassa Artun, ja jatkoin töitä lähes iltayhdeksään. 

Tällä aikaa mies hoiti Meeaa, huolehti iltatoimista ja laittoi tytön nukkumaan. Oven takaa kuuluneista riemunkiljahduksista päätellen taisi Meealla olla kivaa viettää aikaa isin seurassa. 

Työpäivän päätyttyä kirjoitin yhden bloggauksen valmiiksi, keitin kvinoapuuron neidille aamuksi jo valmiiksi, söin iltapalan ja painuin väsyneenä pehkuihin. 


Tiistai


Hyvin nukutun yön jälkeen herätys tuli seiskalta neidin herätessä. 

Aamupala nautittiin pitkän kaavan mukaan; kvinoapuuroa, kaurajogurttia, leipää, kurkkua, talkmuruja. Luulisi neidin olleen täynnä!

Aamupalan viimeinen osuus - talkmurut. 

Aamupäivä kului leikkiessä ja keittiötä siivoillessa; saatiin myös viikon ekaa kertaa tiski- ja pyykkikoneet pyörimään. Aamupäikkäreille välipalan ja unimaidon jälkeen ja unta riitti 40 min. 

Päikkäreiltä neiti heräsi selkeästi väärällä jalalla ja tästä eteenpäin olikin niiiiiiin kiukkuinen! Alaikenestä paistoi läpi iso valkoinen hammas, joten se varmaan toi oman osansa kenkutteluun. Sen lisäksi neiti oli kovin ilkikurinen ja teki varmaan kaiken pahan, minkä vaan osasi! Sohvalla kävelyä, laatikoiden aukomista, takkavälineiden koskettelua, antennijohdon repimistä irti, Artun lelujen viemistä... Tätä kaikkea mahtui päikkäreiden väliin kikatuksella varustettuna ja äidiltä meinasi lähteä järki. 

Kun vihdoin saatiin lounas syötyä (vasta kolmannella kerralla kelpasi...), lähdetiin ulkoilemaan, kun ajattelin kiukun lieventyvän siellä. 

Ensin käytiin pyörälenkillä pissattamassa Arttu ja kierrettiin asuinalueen ympäri. Alkumatkasta oli kivaa, sitten kenkutti. Loppumatkasta bongattu rekka-auto onneksi oli niin jännä, että kiukku unohtui hetkeksi.

Rekkaa tuijottamassa. :)

Hiekaton hiekkalaatikko kiinnosti tiistainakin. 

Kotipihalla leikkiessä kului tovi jos toinenkin. Eniten tuntui kiinnostavan kukat - neiti myös oppi hiekansyömisen jalon taidon... Ulkona oli kivempaa kuin sisällä, mutta aika monta kenkkua tuli ulkoillessakin.

Hiekkaa kärryyn!


Isolla terassilla on hyvä tepastella.

"Kukka"-kiljahduksia kuului aika monesti!

Auringon paistaessa oli jo ihan kesäinen keli!

Sitten taas tutulla kaavalla sisälle; välipalaa ja päikköreitä. Kiukuttelun säestämänä.

Neidin nukahdettua äiti oli ansainnut vapaahetkensä. Piti siivota ja laittaa tiskit, mutta... Oli puhti pois kiukuttelevan tytön kanssa ollessa, joten meni nämä päikkärit puhtaasti lepäämiseen äidilläkin. 

Päikkäreiltä onneksi heräsi hieman iloisempi tyttö ja pian heräämisen jälkeen nautittu päivällinenkin maittoi. Vähän vielä kenkutti iltapäivälläkin, mutta ei onneksi niin paljoa. Mies kotiutui ennen viittä kauppakassien kanssa. Suoritettiin vahdinvaihto; mies lähti Meean kanssa kylpyyn ja minä Artun iltaruokinnan jälkeen töihin kotisohvalle.

Työpäivän jälkeen oli kaikkensa antanut olo, mutta ei auta; asunto näytti kaamealta, joten pakko oli tehdä ne päivältä jääneet kotityöt. Neiti oli miehen hoidossakin kenkutellut ja mennyt nukkumaan hetki ennen kuin lopetin työt, joten ei ollut hänkään ehtinyt mitään tekemään. 

Illan päätteeksi vähän iltapalaa ja telkkaria; unten maille hyvin väsyneenä ennen kymmentä. 

Keskiviikko


Neiti meinasi herätä uniltaan jo viideltä, mutta sain siliteltyä takaisin uneen. Unta riitti 6.20 saakka; sitten hain neitokaisen vielä hetkeksi köllöttelemään viereen ja katseltiin sängyssä puhelimen kautta pari Meean lempivideota. 

Aamupala syötiin jälleen pitkän kaavan mukaan ja siitä virtaa saaneena touhotettiin pitkin kämppää. Neidin touhutessa ehdin itse syödä aamupalan, vaihtaa vaatteet ja valmistella ainekset kalakeittoa varten. 

Väsy yllätti puoli kymmeneltä ja sängyssä neiti viihtyi kymmeneen asti. Edellispäivästä viisastuneena annoin selkeästi väsyneen tytön jatkaa uniaan hetken vielä sylissä; mieluummin hetki sänkynä toimimista kuin koko päivän kiukutteleva tyttö!

Lounaaksi ensimmäistä kertaa kalakeittoa!

40 min sylitirsoja ja sitten lounaan (ja sen teon) kautta leikkipuistoon. Meinasin ensin, että neiti saisi kävellä alkumatkan itse, mutta kun se kotipihasta pois pääseminenkin tuntui kestävän niin kauan, nappasin neidin rattaiden kyytiin ja päästiin nopeammin leikkimään.

Lähi-leikkipuistoon oli tullut uusia hiekkaleluja!

Leikkipuistossa vierähti tunti ja kyllä oli neidillä touhua! Lapio kädessä neiti säntäili paikasta toiseen; keinu, liukumäki, hiekkalaatikko. Ei ollut muita leikkijöitä, mutta hauskaa tuntui olevan siitä huolimatta.


Lapio kulki mukana koko leikkipuistossa olon ajan. Kotimatka startattiin itse kävellen, mutta ei päästy kovin pitkälle. Meea olisi halunnut väkisin mennä yhden talon pihaan, joten loppumatkaksi nostin Meean rattaisiin. Kotiin päästyämme otettiin vielä Arttu mukaan ja käytiin pissattamassa.

Leikkipuistosta kotiin. 

Arttua pissattamassa. 
Vauhti oli alamäessä kova!

Sitten välipalaa, päikkärit ja äidin välipala/lepohetki. Loppupäikkäreiden ajan siivoilin.

Iltapäivällä kokkailtiin kanakiusausta - kana-allergikko-Meea sai tosin tyytyä päiväiseen kalakeittoon vielä päivälliselläkin. Mies meni töiden jälkeen kiertämään frisbeegolf-radalle ja kotiutui vasta puoli seitsemän maissa; ennen sitä ehtivät tulemaan jo loppuviikon lastenvahdit mummi ja vaari meille.

Ennen iltapuuron keittämistä ehdittiin vielä Meean kanssa leikkiä sisällä, pissattaa Arttu, ulkoilla pihassa ja istuttaa taimia, päättää hiekkalaatikon lopullinen paikka… Kotiuduttuaan mies lähti lähes heti naapurin miehen kanssa hakemaan hiekkaa hiekkalaatikkoon ja iltapuhteena laittoi vielä hiekkojen lisäksi katoksenkin hiekkalaatikkoon paikalleen.

Illalla ei meinannutkaan uni tulla Meealle, kun oli mummi ja vaarikin kylässä. Ysiltä tirppana vihdoin sippasi - meinasi äidille jo tulla väsy ennen sitä. Eikä siinä sitten illasta enää hirveästi mitään tehtykään. 

Torstai


Torstai olikin työpäivä ja starttasin aamulla kotoa kuuden maissa miehen kyydillä työpaikalle. Pikkuneiti jäi vielä onnellisesti tuhisemaan sänkyynsä ja oli kuulemma herännyt seitsemän jälkeen.

Torstain työlook.

Työpäivä kului työhön liittyvässä infotilaisuudessa ja nopeasti kuluikin! Sen verran tuli uutta asiaa, että nämä äitiysloma-aivot meinasivat iltapäivästä uuvahtaa. :)

Töiden jälkeen kävin etsiskelemässä - vähän viime tipassa - loput juhla-asusteet (vaatteet sentään onneksi on jo!) viikonlopun rippijuhlia varten. Sitten suunnattiin yhdessä miehen kanssa kotiin ja puolen tunnin automatkan aikana oli hyvä nollata työajatukset ja asennoitua taas kotiarkeen.

Kotiin päästyämme lähdettiinkin sitten Meean ja mummin kanssa käymään kirjastossa. Meean ehdoton lempipaikka! Ihanintahan olisi tietysti tiputella kaikki kirjat hyllyistä, mutta jostain kumman syystä siihen ei ole saatu lupaa. Ihana paikka se siitä huolimatta on! Mukaan tarttui kymmenkunta kirjaa Meealle, joten lukemista riittää hetkeksi!

Meea valitsi itse ensimmäisenä lainattavaksi autokirjan.

"Mä ottaisin nää kaikki!"

Kirjastosta (ja kaupasta) kotiuduttuamme alkoikin jo olemaan iltapuuroaika. Puuroa naamariin ja yritys iltatoimien aloittamisesta; neiti oli eri mieltä. Puoli yhdeksän aikaan taisi neiti simahtaa yöunille.

Iltapuhteena leivoin vielä Meealle ns. omat eväät viikonlopun rippijuhliin. Ensimmäistä kertaa elämässäni maidottomia ja munattomia vadelmamuffinsseja! Makua en ole testannut, mutta kyllä ne ihan muffinsseilta näyttivät! (Makua ei tosin ole vieläkään testattu, kun tämä hatarapäinen äiti unohti ottaa ne muffinssit pakastimesta juhliin mukaan... No, onneksi Meea oli päikkäreiltä kahvitarjoilun aikana, niin ei tullut pahaa annoskateutta.)

Maidotonta ja munatonta muffinssia.

Illalla viimeisenä - väsyneenä pitkästä päivästä vailla lepohetkiä - menin vielä ulos kastelemaan kukat ja kasvit. Siinä pihalla seistessäni kastelukannun kanssa, iltaauringon laskiessa ja käen kukkuessa taustalla tuli kovin onnellinen ja levollinen olo. Näistä seesteisistä kesäilloista sitä voimaa saa!

Perjantai


Viikon viimeisen arkipäivän kunniaksi sainkin nukkua vähän pidempään, kun menin poikkeuksellisesti töihin bussilla. Tänäkin päivänä oli luvassa yksi infotilaisuus - nyt vain puolen päivän mittainen. 

Unta tuli tunti enemmän ja Meeakin ehti jo herätä ennen kuin lähdin töihin - yleensähän en työpäivinä näe pikkuneitiä kuin vasta töistä kotiuduttuani. 

Bussilla Jyväskylään, aamupäivä infotilaisuudessa ja lounaan kautta toimistolle.

Herkullista lounasta työkaverin kanssa Salaattibaari Tuoreessa. Namnam. 

Iltapäivä kului nopeasti ja jokaviikkoisessa perjantaipulloarvonnassa napsahti ikävästi toinen sija (tosin edellinen pp-voitto - viikko ennen äippäloman alkua voitettu - on edelleen korkkaamatta...).

Koti-ilta sujui pitkälti pakatessa ja neidin kanssa touhutessa. Ensin pakattiin Arttu-herran mummin ja vaarin kyytiin muutaman päivän hermolomalle.

Meea meinasi itse lähteä ulkoiluttamaan Arttua. :D

Sitten vuorossa oli loppuperheen tavaroiden pakkaaminen yhden yön reissulle ja rippijuhliin; siinähän se ilta sitten vierähtikin! Välissä ehti hieman touhuilla pikkuneidin kanssa ja saunoa. :)

Nopeasti meni tämä arkiviikko - niin ne tuntuvat nykyään menevän! Sanoiksi puettuna näyttää melko kiireiseltä tämä meidän arki; paljon mahtuu yhteen viikkoon! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!