maanantai 8. kesäkuuta 2015

Operaatio Pienet pois

Jokaisessa lapsiperheessä aika ajoin käynnistetään "Operaatio Pienet pois", toiselta nimeltään "Operaatio Vaatekaapin siivous". Meillä kyseinen operaatio suoritettiin tänään.

Pikkuneiti avusti tyhjentämällä sukkalaatikon ja kenkähyllyn. Huoh. 

Pikkuneiti kasvaa niin huimaa vauhtia, että vaatteita tuntuu jäävän pieneksi melko vähäisen käytön jälkeen. Vuodessa kahlattiin läpi koot 50-80 (ja itse asiassa koko 44 olisi oikeasti ollut sopiva ensimmäisen kuukauden, mutta ei ollut yhtään niin pientä vaatetta hommattuna...). Nyt vaatekaapista löytyy kokoa 86 ja 92; muutama kasikymppinenkin taisi vielä jäädä joukkoon. 

Viimeksi olen suorittanut tämän operaation Meean muuttaessa omaan huoneeseen, eli huhtikuun alussa. Tässä välissä olen muutaman päälle yritettäessä pieneksi todetun vaatteen laittanut kaapin päälle syrjään; siellä nipussa taisi olla kymmenisen vaatetta.  Viime viikolla siivoilin myös ulko-asustelaatikon; muovikassillinen pipoja, toppahanskoja ja villasukkia lähti pois ja tilalle tuli muutama kesäinen lierihattu. Niin ja tietysti myös talvivaatteet siivoilin suoraan pienten kasaan huhtikuussa; en usko, että Meean kasvu hidastuisi niin paljon, että samat vaatteet mahtuisivat ensi talvenakin päälle. :)

Nyt sitten tyhjensin vaatekaapista surutta pienet pois. Tai no, muutama sellainen "ehkä mahtuu vielä päälle" -vaate sinne vielä jäi, kun en jaksanut alkaa siinä hetkessä kokeilemaan vaatteita pikkuneidin päälle. Mutta yli parikymmentä vaatetta ja muutamat kengät (jotka eivät oikeastaan koskaan ehtineet jalkaan) lähti nyt kaapista pois.

Pienten vaatteiden kasa.

Suurin syy tämän operaation ajankohdalle oli se, että kaappiin piti saada tilaa isommille vaatteille. Kyllä, meiltä löytyy siis myös "isojen laatikko", johon olen laittanut sellaisia ostettuja tai saatuja vaatteita, jotka vielä ovat olleet Meealle isoja. Yksinkertaisesti siitä syystä, että neidillä on niin paljon vaatetta, ettei vaatekaappiin (ja aiemmin sen virkaa toimittaneeseen lipastoon) mahdu mitään ylimääräistä.

Isojen laatikosta löytyi iso nippu vaatteita, jotka ovat aikalailla sopivan kokoisia juuri nyt. Pääasiassa kesävaatetta, joita äitini osti ison kassillisen kevät-talvella, mutta myös muutakin. Laskin kasassa olevan yhteensä 43 vaatekappaletta; sukkahousuja, mekkoja, bodeja (joita ei kyllä enää edes juurikaan käytetä...), t-paitoja, pitkähihaisia, housuja, verkkapuku…

Monenlaista "uutta" vaatetta löytyi Meealle.

Isojen laatikkoon ei enää jäänyt kuin muutama vaate, mutta uskoisin että tällä nyt kaappiin lastatulla satsilla pärjätään syksyyn saakka. Tai ainakin toivon, ettei tätä operaatiota tarvitsisi enää jatkossa tehdä ihan niin usein kuin tähän asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!