tiistai 16. kesäkuuta 2015

Parhaat arskat

Kolmas kerta toden sanoo; vasta kolmannet ostetut aurinkolasit pysyvät (edes toisinaan) päässä.

Viime kesäksi ei hommattu Meealle lainkaan aurinkolaseja; pienen vauvan kanssa ei oltu lainkaan suorassa auringonpaisteessa, joten arskoillekaan ei ollut tarvetta. Tänä keväänä oli sitten arskojen osto edessä. 

Ensimmäiset arskat ostettiin lastentarvikeliikkeestä - heidän tarjontansa puitteissa. Oltiin alunperin ostamassa jotain muuta (en edes muista mitä) ja päädyttiin samalla katsomaan aurinkolasejakin. Myyjä esitteli ja suositteli My First Shades -laseja, jotka sitten päädyttiin ostamaan vähän sillä ajatuksella, että "onpahan nyt sitten ostettu". Näissä laseissa on tarrakiinnityksellä oleva nauha takaraivolla, niin ajattelin, että nämä ovat tosi hyvän malliset ja taatusti pysyvät päässä. 

Virhe. Eihän Meea suostunut pitämään niitä laseja päässään lainkaan! Ne olivat ehkä kamalinta, mitä Meea tietää! Hyvä jos kolme sekuntia pysyivät päässä.

Näin hyvin pysyi ekat arskat päässä...

Sitten ostin testiksi parin euron lasit Lindexiltä. Ajattelin kokeilla, miten mahtaa pelkillä sangoilla varustetut lasit pysyä päässä. Ja pysyiväthän ne huomattavasti paremmin kuin ne nauhalliset versiot!

Näillä laseilla maltettiin jo poseeratakin! :)

En kuitenkaan halunnut verhota lapseni silmiä halpislaseihin, joten piti löytää vielä kunnolliset lasit kesäkeleille. 

Mammafoorumeilla kehuttiin Julboja ja käyttäjien kommenttien perusteella ne vaikuttivat passeleilta meidän käyttöön. Kriteerinä siis hyvien ominaisuuksien, kestävyyden ja kunnon UV-suojauksen lisäksi erityisesti se, että lasit pysyisivät päässä. Eipä niistä maailman parhaista laseistakaan paljoa hyötyä ole, jos lapsi ei suostu niitä päässään pitämään. 

Ainoa hankaluus hommassa oli se, että en olisi tähänkään mennessä vielä päässyt aurinkolasikauppaan mallipään - eli Meean - kanssa. Eli laseja emme päässeet livenä sovittamaan.

Kokomerkinnät löytyivät ainoastaan iän perusteella; ykköslasit 0-18 kk ikäiselle, kakkoslasit 12-24 kk ikäiselle ja kolmoslasit 2-4-vuotiaille. Sen kummempia kokomerkintöjä ei netin kahlaamisesta huolimatta löytynyt, enkä uskaltanut sokkona tilata laseja - etenkin kun Meealla on ikäisekseen iso pää.

Turvauduin siis verkkokauppa-aspojen apuun. Laitoin varoilta kokokyselyä kolmeen eri paikkaan ja sainkin vastauksen samana päivänä kaikista! Kaksi aspaa suositteli Meean päänympärykseen kooksi kolmosta, yksi ikävuosien mukaista kakkosta. Toinen kolmos-koon suosittelijoista vieläpä totesi, että hänkin on ottanut koon 3 jo puolivuotiaalle lapselleen, joten uskaltauduin tilaamaan kolmosen lasit Meealle.

Julbot pysyvät päässä kovassakin menossa!

Aurinkolasit olivatkin juuri sopivat - ei lainkaan liian isot! Ja mikä tärkeintä; Meea suostuu pääsääntöisesti pitämään niitä päässään! Mukana tuli niskanauhakin, mutta meillä sitä ei ole vielä edes kokeiltu; lasit tuntuvat pysyvän mainiosti päässä pelkillä sangoillakin!

Vielä kun on Meeaa kehunut lasit päässään kauniiksi, nätiksi ja ihanaksi tytöksi, neiti ylpeänä pitää uusia arskoja päässään. Ja kyllä, samaa kehumistaktiikkaa kokeilin edellistenkin lasien kanssa, mutta ei toiminut läheskään niin hyvin kuin nyt. Nuo lasit kyllä tästä kolmikosta näyttävätkin eniten siltä, että ovat mukavantuntuiset päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!