lauantai 8. elokuuta 2015

Mitä lastenohjelmia meillä katsotaan?

Meillä ei vielä hirveästi ole lastenohjelmia katsottu - eikä minun mielestäni näin pienen tarvitsekaan vielä televisiota tuijottaa. Eli oikeastaan ihan hyvä, etteivät lastenohjelmat jaksa kovin kauaa kiinnostaa. :)

Välillä kuitenkin neiti jää televisiota ja etenkin iPadia tuijottamaan. Ja pakko myöntää, että se on ihan kiva, koska äiti ehtii sillä välin vaikkapa laittaa tiskit. :D iPad meillä on itseasiassa ollut hankalina syömispäivinä (lue: hampaita tehdessä) apuna myös ruokapöydässä; tuntui ruuat uppoavan paremmin, kun tuijotti ruutua samalla.

Pitkiä aikoja ei luonnollisestikaan katsella kerralla - eikä neiti edes jaksaisi kiinnostuakaan - mutta lyhyitä pätkiä silloin tällöin. Välillä voi mennä päiviäkin, ettei katsota lainkaan videoita.

Aiemmin, siis joskus alkuvuodesta, katseltiin YouTubesta ainoastaan musiikkivideoita. Lemppareita olivat Cheek, Robin ja Fröbelin Palikat. Nämä kiinnostavat edelleen - etenkin Fröbelin Palikat, joita on nyt katseltu muutaman kuukauden tauon jälkeen jälleen. Ja neiti näytti muistavan leikkilaululiikkeet ja niitä kovasti toistaa (tai tekee oikeastaan jo ennakkoon). :D

Meillä on siis YouTubessa neidin "lempibiiseistä" oma soittolistansa; yllä mainittujen lisäksi siellä on pari Tinyschoolin suomenkielistä kappaletta, Matias Mikkosen "Hyvät tyypit" (:D), Munamiehen Pomppufiilis ja Kantri-lehden Böndeboogie. Jos nämä kappaleet eivät ole sinulle tuttuja, suosittelen katsomaan musiikkivideot YouTubesta (ja sitten miettimään, mitä minä joudun henkisesti kestämään, kun välillä neiti haluaa näitä katsoa monta kertaa putkeen... :D).


Äiti teki synttärisiivousta huhtikuussa ja neiti katseli Fröbelin Palikoita. :)

Meillähän näkyy television maksukanavista MTV Juniori, koska se on samassa paketissa formulakanava Maxin kanssa. Välillä olen laittanut sen ns. taustalle päälle, mutta eipä tuo neiti siitä kovin paljoa ole jaksanut innostua. Keväällä onnistui kenkien laittaminen jalkaan helpommin Juniorin piirrettyjä tuijottaessa, mutta muuten ei kyllä televisiota hirveästi ole jaksettu katsoa. Kuten sanottua, ihan hyvä.

Juniorilta varmaan ainoa ohjelma, jota Meea on katsonut kahta minuuttia kauempaa, on Mimmien muskari. Se tuli Juniorilta viikonloppuaamuisin keväällä ja yritinkin aina muistaa aamuysiltä laittaa telkkarin neidille päälle. Nyt en edes tiedä tuleeko sitä, ei ole ainakaan osunut tulemaan niinä kertoina, kun Juniorin olen taustalle laittanut päälle. Myös niitä Juniorin tipuja sekä Bruno-apinaa neiti on tykännyt katsoa, muista en ainakaan muista neidin innostuneen - tosin nyt ei ole kyllä varmaan kuukauteen oikeastaan Junioria katsottukaan.

Mimmien muskarin katsominen oli suurinpiirtein ainoa, mitä flunssapotilas toukokuussa jaksoi tehdä.

Pikku Kakkosta yritin kerran Meealle tarjota, mutta ei ainakaan silloin kiinnostanut. Eikä sitä ole nyt edes katseltukaan; tulee sinänsä huonoon aikaan, kun ollaan monesti ulkoilemassa juuri silloin illansuussa. Musarullaa on toinen kehuttu ohjelma YLE:ltä (joka kai näkyisi myös Areenan kautta?), mutta ei ole sitäkään vielä "ehditty" katsella.

YouTube iPadilla on ollut enemmän käytössä. Sieltä lemppariohjelma on ehdottomasti Pocoyo, josta valitettavasti löytyy vain muutama suomenkielinen jakso. Äitikin tykkää tästä, koska ei ole läheskään niin ärsyttävä kuin monet muut taapero-ohjelmat - ja tuntuu myös aika hyödylliseltä ja opettavaiselta. Näissä meidän katsomissamme jaksoissa on mm. opeteltu, mitä puhelimella ja sateenvarjolla tehdään. Meea rakastaa erityisesti ohjelmassa olevaa ankkaa ja huokaiseekin onnessaan aina "kaakka", kun ankka tulee näkyviin. :)Lisäksi YouTubesta on katsottu Teletappeja ja Baby Einsteinia. Kumpikin ihan ok, mutta ei mitään neidin suursuosikeita. Muumejakin on joskus hetki katsottu, mutta olisi kiva löytää jotain vaihtelua YouTubesta pikkuneidin viihdykkeeksi.

Meillähän on myös Netflix ja sieltä onkin muutama jakso katseltu Mimiä ja Kukua. En ole jotenkin ehtinyt Netflixin lastenohjelmatarjontaankaan sen kummemmin tutustua; saa vinkata, jos sieltä löytyisi jokin muu hyvä taaperoa kiinnostava ohjelma.

Tällä hetkellä kuitenkin suurimpana hittinä meillä ovat eläin- ja mopovideot. Etenkin jälkimmäiset. Neiti sanoo monesti "popo" ja osoittaa iPadia - ja sitten hänelle pitäisi laittaa sieltä mopovideoita pyörimään. Ja niistä kiinnostavimpia ovat siis "stunt motorcycle" -hakutermillä löytyvät videot. :D Eläinvideoista useampaan otteeseen on katsottu lampaat lampolassa sekä lehmien laitumelle pääsy -videot. 

Katsotaanko teillä taaperon kanssa lastenohjelmia?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!