keskiviikko 5. elokuuta 2015

Talvivaatekriisi

Vaikkei sitä kesää kovin paljoa ole vielä näkynytkään, on tuleva syksy ja talvi hiipinyt ajatuksiin - ja aiheuttanut jo pienimuotoisen kriisin. Nimittäin talvivaatekriisin. Ja ihan vähän myös välikausivaatekriisin.

Mitä ihmettä sitä tuolle taaperolle pukisi ilmojen viiletessä? Ja mitä kaikkea tuollainen 1,5-vuotias oikein tarvitsee ulkoiluun? 

Viime talvi selvittiin niin helposti, kun talvivaatetuksena oli lähes sataprosenttisesti äitiyspakkauksen puvut. Vanupuku viileämmillä keleillä ja toppapuku kylmemmillä, tarvittaessa vielä villahaalari väliin. Kyllä oli helppoa. 

Äitiyspakkauksen puvut kovassa käytössä viime talvena!
Viime talvena ei myöskään tarvinut miettiä puvun tuulenkestävyyttä, vesipilareita tai hankauksen kestävyyttä, kun neitokainen ulkoili vaan sylissä tai rattaissa. Kenkien virkaakin toimittivat mainiosti äp:n toppatossut pitkälle alkuvuoteen.
Ensimmäisen ulkovaatekriisin koinkin vasta helmikuussa, kun äitiyspakkauksen vanupuku kävi pieneksi ja päätin ostaa neidille konttauksenkestävän vk-haalarin, joka menisi vielä keväälläkin. Helpommin sanottu kuin tehty.

Löysin viimein Ticketin haalarin, johon olen kyllä pääosin tyytyväinen. Malli istui ehkä vähän huonosti meidän pitkälle tytölle; lahkeet tuntuivat jäävän nafteiksi loppukeväästä, vaikka puku muuten vielä mainiosti mahtui päälle. Samoihin aikoihin hankittiin myös ensimmäisiksi "kengiksi" Stonzit, jotka palvelivat mainiosti keväällä ennen kävelytaidon oppimista ja ensikenkiä.

Vk-varustus viime keväänä.

Mutta nyt alkaa pukkaamaan päälle ihan kunnon kriisiä. Huhhuh.

No okei, välikauden osalta meillä on asiat kohtuullisen hyvin paketissa. Keväällä ostettu Ticketin sadeasu mahtuu vielä päälle ja Cirafin kurahousutkin ehkä - ja jos ei mahdu, niin Prismasta saan helposti samanmoiset kokoa isompana tilalle.

Reiman vk-haalari odottaa syyskelejä.

Vk-haalariksi bongasin jo keväällä edullisen Reiman koon 92 haalarin, joka on varmaan ihan passeli syksyksi (en oo tosin testannut päälle vielä). Lisäksi meillä on pihaleikkeihin jo vähän kuluneempia haalareita; yksi ohuempi Peuhun haalari ja vähän paksumpi Lassien haalari. Viileämpiä kelejä varten on myös kaksiosainen kevyttoppapuku, joka hyvällä tuurilla mahtuisi päälle ainakin syksyllä - tämä saatiin siis jo joululahjaksi, mutta ei ehtinyt päälle kuin ehkä kerran.

Ehkä villa- tai fleecehaalari tarvitaan vielä - ehkä? Vai tarvitaanko?

Kenkäpuoli on vielä ihan avoinna syksyä varten. Tarvitaan siis ainakin saappaat, mahdollisesti myös jotkut kävelykengät. Nykyiset ensiaskelkengät mahtuvat vielä jalkaan ja niillä tarkenee ainakin kuluvan kuun - jos siis mahtuvat vielä jalkaan. Todennäköisesti täytyy kuitenkin jotkut syyskengät ostaa. Enkä yhtään tiedä millaiset.

Saappaita olen jo vilkuillut, mutta en ole niidenkään osalta vielä päätynyt mihinkään ratkaisuun. Crocsit olisi ihanan näköiset ja kuulemma hyvätkin, mutta testasin niitä neidin jalkaan kaupassa, ja tuntuivat jotenkin hankalilta pukea...

Ihanat, mutta ei välttämättä kuitenkaan niin ihanat?

Vaikka vk-vaatetuksessakin riittää vielä pohdittavaa, suurempi homma on edessä talven ja talvivaatteiden kanssa. Erityisesti toppahaalari ja kengät aiheuttavat päänvaivaa. Toivottavasti tänä vuonna talvi tulee mahdollisimman myöhään! :D

En oikeastaan ole edes vielä alkanut talvivaatteita etsimään. Tai no, kävin katsomassa FB:n ulkovaatekirppistä, mutta tulin hyvin nopeasti pois masentuneena, kun tajusin, ettei minulla ole hajuakaan minkämerkkisen haalarin haluaisin ostaa. Käyttökokemusta ei ole toppahaalareiden suhteen juurikaan muusta kuin äitiyspakkauksen haalarista - ja kuten sanottu, vauvalle toppahaalarin osalta vaaditut ominaisuudet olivat vähäisemmät kuin vilkkaan taaperon... En haluaisi maksaa haalarista omaisuutta ja minulle kelpaisi mainiosti viime vuoden mallisto tai jopa käytetty (hyväkuntoinen) haalari - kunhan vaan tietäisi, että mikä merkki olisi se paras juuri meille.

Tiedän, että nämä ovat makuasioita. Yksi vannoo toisen merkin nimeen ja toiselle joku muu merkki on maailman paras. Erimallisille lapsille sopivat erilaiset haalarit. Hinta ei aina kerro kaikkea ja haalarin kuosi tai väri ei ainakaan saisi olla se ratkaiseva tekijä valinnassa. Kulutus, vesi, tuuli, lämpö... Jotkut haalarit ovat hyviä yhden asian kannalta, toisen jonkun muun - täydellistä haalaria tuskin löytyy, mutta jos edes sinnepäin. Sen verran nyt onneksi on jo päätetty, että etsinnässä on haalari, eikä kaksiosainen puku. Ehkä. :D

Ticketin haalarit miellyttäisivät itseäni ulkonäön puolesta (etenkin ne kukkakuosit ja seepra) ja kaksoisvetoketjukin oli ainakin vk-haalarissa tosi toimiva. Mutta sitten taas mietityttää se keväisen vk-haalarin malli; istuukohan toppahaalarikaan meidän neidin päälle kunnolla? Enkä kyllä edes tiedä, että ovatko Ticketin talvihaalarit kuinka lämpimiä, kestäviä ja hyviä.

Tämä Ticketin puku oisi ainakin aika ihana. Ja moni muukin - ulkonäön puolesta...

Saa vinkata, jos jostain löytyisi jokin toppahaalarien merkkivertailu! Tai ylipäätään, mikä olisi pitkälle ja hoikalle taaperolle paras haalarimerkki? :)

Toppahaalarin lisäksi pitäisi löytää myös jotkut hyvät talvikengät. Sellaiset, jotka olisivat sekä lämpimät että helpot pukea jalkaan. Kengät, jotka kestäisivät myös kulutusta ja likaa - ja olisivat helpot puhdistaa. Jotka soveltuisivat hiljattain kävelemään oppineelle taaperolle - ensiaskelkenkiä tuskin enää talveksi ostan. Ja jos/kun yksillä kengillä ei pärjätä koko talvea, kun jalka kasvaa kohisten, en aio mitään älyttömän hintaisia kenkiä ostaa.

Niin ja sitten se oma murheenkryynini, eli asusteet. Viime syksyksi ja talveksi ostelin vähän kaikennäköistä. "Toikin näyttäisi kivalta, tarvittaiskohan me tommonenkin, pitäisiköhän tommosetkin ostaa..." Ja siihen päälle vielä ne kaikki lahjaksi saadut. Keväällä kun siivoilin asustekoria, sieltä löytyi aika monet käyttämättömät talvikamppeet - jotka tietenkään eivät enää tänä talvena mahdu päälle. Loppujen lopuksi kun niillä yksillä tai kaksilla luottokamppeilla pärjää aika hyvin. Niinkuin nyt vaikka nuo kesähatut; monta meillä oli ostettuna, mutta jokainen yksitellen todettu huonoksi ja erityisesti ei-niin-hyvin päässä pysyväksi. Popin nauhallinen ja kiristettävä lierihattu on palvellut viimeisen kuukauden AINA aurinkoisilla keleillä. Ja kirppisostojen yhteydessä kaupan päälle saatu pupu-trikoopipo viileämmillä keleillä. Eikä oikeastaan muita ole nyt käytettykään. Että aika vähällä sitä pärjää - jos vaan osaa ostaa juuri ne oikeat! Vielä kun tietäisi, mitkä ovat ne oikeat. :)

Kesän käytetyimmät hatut. :)


Mitä kaikkea 1,5-vuotias tarvitsee syksyyn ja talveen - ja mitkä ovat ne parhaat merkit/mallit kullekin vaatekappaleelle? Jätä mielipiteesi kommenttikenttään!


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!