sunnuntai 9. elokuuta 2015

Taapero auttaa

Meidän pikkuneidistä on hyvää vauhtia kasvamassa äidin oma pikkuapulainen. Niin kova into on auttaa kaikessa mahdollisessa - ja niin ylpeä hän on, kun saa auttaa.

Ja tottakai myöskin annan Meean auttaa (lähes) aina halutessaan. Vaikka hommat välillä kestävät pidempään, mikäs kiire meillä on. Toinen on niin tohkeissaan ja innoissaan auttamisesta, että äidin sydän sulaa. 

Viime aikoina hittijuttu on ollut pyykkien laittaminen. Neiti siis sekä täyttää että tyhjentää konetta apunani. Ja on siitä niin innoissaan, että kerran joutui jopa keskeyttämään syömisen isin kanssa, kun piti saada tulla auttamaan äitiä. <3



Pyykkien pyörittyä, neiti siis auttaa niiden kuivumaan laitossa kantamalla yksitellen vaatteita pesukoneesta minulle pyykkitelineen luo. Ja se on ihan hirvittävän mukavaa hommaa! 

Ja kun kone on tyhjä, neiti joko laittaa luukun kiinni tai alkaa täyttämään sitä uudelleen (välillä puhtaillakin pyykeillä). :D Pyykkikoneen täyttämiseen neiti osallistuu myös muutenkin usein ja saa sitten painaa käynnistysnappia - yleensä haluaisi kyllä painaa sitä useammin kuin kerran.



Toinen juttu, jossa pikkuneiti auttaisi jopa enemmän kuin annetaan, on Arttu-hauvan ulkoiluttaminen. Neiti hakee pyytäessä hihnan naulakosta ulkoilutusta varten ja on tohkeissaan apuna myös hihnan laittamisessa paikalleen - vaikkei ihan osaakaan. Toissapäivänä ulos lähtiessä sanoin ääneen "Noniin, laitetaanpa sitten Artulle hihna!" ja otin hihnaa käteeni, niin neiti oli jo kiinni toisessa päässä ja tohkeissaan sitä pyöritteli kädessään "oikeaan" asentoon ja hoki "too-o, too-o, too-o" (eli joo). :D Ja siis ulkoillessa pitäisi saada myös taluttaa Arttua - tai siis pitää hihnasta edes vähän kiinni.



Ihan parasta puuhaa on myös tavaroiden kuljettaminen paikasta A paikkaan B. Neiti osaa jo hakea paljon tavaroita pyydettäessä; vähän jopa liikaakin. Esimerkiksi yhtenä päivänä leikilläni sanoin Meealle, että menepäs hakemaan hattu ja kengät, niin lähdetään ulos. Neiti lähti juosten paikalta ja hetken päästä mennessäni katsomaan neiti oli vaatekaapin kimpussa - etsimässä sieltä niitä kenkiä ja hattua. :D

Joka ilta (ja välillä päivälläkin) siivotaan yhdessä lelut lelukoreihin. Aiemmin se tarkoitti sitä, että Meea auttoi ehkä laittamaan yhden tai kaksi lelua ihan vierestä lelukoriin. Nykyään saan itse istuskella neidin huoneen lattialla odottamassa, kun Meea juoksee (yksi kerrallaan) hakemassa olohuoneestakin kaikki lelunsa ja nätisti laittaa ne lelukoriin. Välillä toki mielenkiinto loppuu kesken siivoamisen, mutta aika usein nykyään jaksetaan ihan loppuun asti siivota lelut kasaan. Niin ja siis leikkiessäkin yksi hauskimmista leikeistä on Megabloksien kaataminen pois pussista ja sen jälkeen laittaminen yksitellen takaisin pussiin. :)



Nyt kovasti myös tutkitaan ja tarkkaillaan, mitä äiti ja isi tekee, ja tehdään perässä samalla tavalla. Ihan siis kaikennäköisiä hommia, mutta välillä juuri noita kotitöitäkin yms. Eilen juuri neitokainen päätti itsekin käydä kastelemassa etupihan kukat, kun on monesti jo saanut äidin seurana siinä puuhassa olla. Pikkuneiti kantoi itse kastelukannun talon nurkalta kukkien luo ja ihan oikeaoppisesti kasteli kukkia - kannu tosin oli tyhjä, mutta niin hellyttävää seurattavaa tämä oli. Ulkona toinen juttu, mitä pitää nykyään aina tehdä, on postien hakeminen postilaatikosta. "Poopoo" kuuluu vaan, ja neiti on jo kävelemässä postilaatikoille päin.



Että aika paljon hommia meillä jo näin 1 v 3 kk ikäisenä tehdään. :D Tiskien osaltakin neiti haluaisi auttaa, mutta vielä en ole siihen keksinyt sellaista hommaa, missä neiti voisi olla apuna. Niin ja rätillä (tai talouspaperilla) osaa jo hienosti pyyhkiä pöytää ja lattiaa. Pariin kertaan olen laittanut neidin jopa siivoamaan omat nokkamukista lattialle kaatamansa vedet tai maidot, ja hienosti on sujunut - ja siis ihan mielissään on siivonnut. Kohta varmaan saa Meeasta hyvän apulaisen pölyjen pyyhintäänkin.

Seuraavaksi täytyy varmaan opetella imurin käyttö. :D

Onko muilla kotitöistä innostuneita avuliaita taaperoita?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

4 kommenttia:

  1. Tutun näköistä. Meillä 1v7kk jätkä on auttanut jo tovin. Välillä menee hermot, mm. silloin kun 40 asteen pesu muuttuukin 90 asteeksi tai liian innokas astianpesukoneentyhjentäjä paiskaakakin lautasen vahingossa säpäleiksi. Imurointi on ihan parasta ja heti kun poika kuulee sanan "siivota" ryntää tämä komerolle hakemaan rättejä ja muita. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin, meilläkin "autetaan" välillä uunin kanssa. Toistaiseksi vasta yksi makaronilaatikko on palanut mustaksi, kun neiti oli huomaamattani käynyt kääntämässä asteet täysille. :D
      Astioita en oo uskaltanut vielä antaa neidin käsiin, varmaan menisi lautasia sirpaleiksi täälläkin...

      Poista
  2. Haha, täällä myös innokas typy apurina! Haluaisi osallistua aina ihan kaikkeen ja ryhtyy heti matkimaan perässä uusiakin juttuja. Juurikin koirien talutus, tiski- ja pyykkihommien teko, kukkien kastelu yms. on kovia juttuja! Imuroida haluaisi myös ja ruohon leikkuusta on tullut ihan yliveto huvi! Meillä ajetaan siis nurtsi vanhalla käsikoneella :) Heti kun jostain tekemisestä tulee edes melkein puhe, niin tyyppi on jo patistamassa mua hommiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nää pienet apulaiset kyllä ihania! <3
      Meilläkin kyllä tarkasti seurataan, miten tietyt hommat ja rutiinit tehdään - ja autetaan parhaansa mukaan. Just eilen kyselin mieheltä, että onko hän opettanut Meealle roskien viemisen roskiin. Ei kuulemma ollut, mutta hienosti neiti niin eilen teki. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!